Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'den Sağlık Bakanına Soru

Politika 11.11.2020 - 20:32, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2527+ kez okundu.
 

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'den Sağlık Bakanına Soru

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.
İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Milletvekili Bahşi önergesinde; “Coronavirüs salgınından korunmanın yolu aşının bir an önce üretilmesinden geçmektedir. Bu salgın, donanımlı, tedavi edici kurumların ve hizmetlerin yanında gelişmiş teşhis ve güvenilir biyolojik ürünlerin üretilmesi için büyük ve köklü kurumlara ihtiyaç olduğunu göstermiştir. Ancak yerli ve milli olan, halkın sağlığının korunması amacıyla, temel laboratuvar hizmetlerinin yürütülmesi için 27 Mayıs 1928’de Ankara’da kurulan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi 2011 yılında kapatılmıştır.” Dedi. Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Sağlık Bakanına şu soruları yöneltti; 1-Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinin kapatılmasından sonra, üretimi yapılamayan sağlık ürünlerini ülkemizde üreten başka bir kurum var mıdır? 2-Covid-19 salgınıyla mücadele noktasında aşı geliştirme çalışmaları hangi aşamadadır? 3-Bu yıl için 1 milyon 350 bin grip aşısının tedarik edildiği söylenmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan grip aşısı kaç dozdur? 4-1 milyonda fazla riskli sağlık çalışanımızın olduğu, 9 milyon civarında 65 yaş üstü yaşlımız olduğu bir yerde neden bu kadar az aşı tedarik edilmiştir? 5-Almanya ve İngiltere 30 milyon doz, İran 7,5 milyon doz grip aşısı anlaşması yapmışken Türkiye neden 1,3 milyon doz tedarik etmiştir? 6-Aşıyı ithal ettiğimiz bu dönemde Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezini tekrar açmayı düşünüyor musunuz?
İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Bahşi önergesinde; “Coronavirüs salgınından korunmanın yolu aşının bir an önce üretilmesinden geçmektedir. Bu salgın, donanımlı, tedavi edici kurumların ve hizmetlerin yanında gelişmiş teşhis ve güvenilir biyolojik ürünlerin üretilmesi için büyük ve köklü kurumlara ihtiyaç olduğunu göstermiştir.

Ancak yerli ve milli olan, halkın sağlığının korunması amacıyla, temel laboratuvar hizmetlerinin yürütülmesi için 27 Mayıs 1928’de Ankara’da kurulan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi 2011 yılında kapatılmıştır.” Dedi.

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Sağlık Bakanına şu soruları yöneltti;

1-Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinin kapatılmasından sonra, üretimi yapılamayan sağlık ürünlerini ülkemizde üreten başka bir kurum var mıdır?

2-Covid-19 salgınıyla mücadele noktasında aşı geliştirme çalışmaları hangi aşamadadır?

3-Bu yıl için 1 milyon 350 bin grip aşısının tedarik edildiği söylenmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan grip aşısı kaç dozdur?

4-1 milyonda fazla riskli sağlık çalışanımızın olduğu, 9 milyon civarında 65 yaş üstü yaşlımız olduğu bir yerde neden bu kadar az aşı tedarik edilmiştir?

5-Almanya ve İngiltere 30 milyon doz, İran 7,5 milyon doz grip aşısı anlaşması yapmışken Türkiye neden 1,3 milyon doz tedarik etmiştir?

6-Aşıyı ithal ettiğimiz bu dönemde Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezini tekrar açmayı düşünüyor musunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.