Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'den Toplu Taşıma Esnafı Sorusu

Politika 20.11.2020 - 20:08, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2177+ kez okundu.
 

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'den Toplu Taşıma Esnafı Sorusu

“Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biri toplu taşıma esnafıdır.”
“Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biri toplu taşıma esnafıdır.”  İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Milletvekili Bahşi önergesinde şu ifadelere yer verdi; “Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biride toplu taşıma esnafıdır. Süreç içerisinde toplu taşıma araçlarına getirilen kısıtlamalar, zaten az olan gelirlerini daha da azalmasına neden olmuştur. Türkiye’de Ticari Taksi, Özel Halk Otobüsü, Ticari Servis Aracı ve Minibüs (Dolmuş) olmak üzere tahminen 450.000 civarında toplu taşıma esnafı vardır. Yani toplu taşımadaki sıkıntı aileleriyle birlikte yaklaşık 2 milyon insanı etkilemektedir. Akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, dolar, avro gibi para birimlerinin yükselmesi krizi daha da derinleştirmiştir.” Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına şu soruları yöneltti; 1-Toplu Taşıma esnafı için yakıt desteği ve yakıtta ÖTV indirimi için bir çalışmanız var mıdır? 2-SGK prim ödemelerinin ertelenmesi yerine, 3 aylık prim borçlarının ödenmiş sayılması için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? 3-Sektörde gündelik çalışan ve şu an işsiz kalanlara nakit, elektrik, su ve yakıt (doğal gaz vb.) yardımı yapacak mısınız?
“Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biri toplu taşıma esnafıdır.”

“Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biri toplu taşıma esnafıdır.”

 İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Bahşi önergesinde şu ifadelere yer verdi; “Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biride toplu taşıma esnafıdır. Süreç içerisinde toplu taşıma araçlarına getirilen kısıtlamalar, zaten az olan gelirlerini daha da azalmasına neden olmuştur.

Türkiye’de Ticari Taksi, Özel Halk Otobüsü, Ticari Servis Aracı ve Minibüs (Dolmuş) olmak üzere tahminen 450.000 civarında toplu taşıma esnafı vardır. Yani toplu taşımadaki sıkıntı aileleriyle birlikte yaklaşık 2 milyon insanı etkilemektedir.

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, dolar, avro gibi para birimlerinin yükselmesi krizi daha da derinleştirmiştir.”

Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına şu soruları yöneltti;

1-Toplu Taşıma esnafı için yakıt desteği ve yakıtta ÖTV indirimi için bir çalışmanız var mıdır?

2-SGK prim ödemelerinin ertelenmesi yerine, 3 aylık prim borçlarının ödenmiş sayılması için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3-Sektörde gündelik çalışan ve şu an işsiz kalanlara nakit, elektrik, su ve yakıt (doğal gaz vb.) yardımı yapacak mısınız?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.