Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Tarım Sorununu TBMM’sine Taşıdı

Politika 07.04.2020 - 20:35, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1671+ kez okundu.
 

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Tarım Sorununu TBMM’sine Taşıdı

Ülkemizde Mart ve Nisan ayları özellikle sebze tohumu ve fidesi ile kabak, ayçiçeği, mısır gibi ürünler için ekim, dikim, gübreleme ve ilaçlama zamanlarıdır. Covid-19 salgını kapsamında alınan önlemler ve yaptırımlar bu üretim günlerine denk geldiği için çiftçimiz ekim sezonunu kaçırmak durumundadır. Tarım sektörü, stratejik bir sektördür. Üreticilerin bir kez üretimden koptuktan sonra tekrar tarımsal üretime dönmeleri oldukça zordur. Ülkemizi de yoğun olarak etkileyen Korona virüs salgınının sektöre yıkıcı etkilerinin olacağı açıktır. Ancak bu süreçte Covid-19 salgınının ülkemize en az zarar vermesi için çiftçilerimizin tarım ürünlerini üretebileceği olanakların güçlendirilmesi ve tüketicilerimizin de bu gıdalara uygun fiyatta sürdürülebilir bir şekilde ulaşması sağlanmalıdır. Buna göre; 1-Bitkisel ve hayvansal ürünlerin destekleme kapsamını genişletmeyi düşünüyor musunuz? 2-Çiftçilerin Ziraat Bankası, özel bankalar ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının yapılandırılarak, 2020 yılı için faiz alınmaması konusunda bir çalışmanız var mıdır? 3-Çiftçilerin BAĞKUR ve SSK borçlarını, 2020 yılı hasat sezonu sonuna ertelemeyi düşünüyor musunuz? 4-TMO’nun, buğday başta olmak üzere 2020 yılı için alım garantisi vermesi, piyasa spekülasyonlarına karşı üretim maliyetlerinin üzerinde alım fiyatı açıklaması için bir çalışmanız var mıdır? 5-Üretim için gübre, tohum, ilaç, yem, mazot, elektrik gibi temel girdilerin maliyetleri düşürülmesi, KDV indirimi dahil üreticiyi ve üretimi rahatlatıcı ne gibi önlemler alınmaktadır?

Ülkemizde Mart ve Nisan ayları özellikle sebze tohumu ve fidesi ile kabak, ayçiçeği, mısır gibi ürünler için ekim, dikim, gübreleme ve ilaçlama zamanlarıdır.

Covid-19 salgını kapsamında alınan önlemler ve yaptırımlar bu üretim günlerine denk geldiği için çiftçimiz ekim sezonunu kaçırmak durumundadır.

Tarım sektörü, stratejik bir sektördür. Üreticilerin bir kez üretimden koptuktan sonra tekrar tarımsal üretime dönmeleri oldukça zordur. Ülkemizi de yoğun olarak etkileyen Korona virüs salgınının sektöre yıkıcı etkilerinin olacağı açıktır. Ancak bu süreçte Covid-19 salgınının ülkemize en az zarar vermesi için çiftçilerimizin tarım ürünlerini üretebileceği olanakların güçlendirilmesi ve tüketicilerimizin de bu gıdalara uygun fiyatta sürdürülebilir bir şekilde ulaşması sağlanmalıdır.

Buna göre;

1-Bitkisel ve hayvansal ürünlerin destekleme kapsamını genişletmeyi düşünüyor musunuz?

2-Çiftçilerin Ziraat Bankası, özel bankalar ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının yapılandırılarak, 2020 yılı için faiz alınmaması konusunda bir çalışmanız var mıdır?

3-Çiftçilerin BAĞKUR ve SSK borçlarını, 2020 yılı hasat sezonu sonuna ertelemeyi düşünüyor musunuz?

4-TMO’nun, buğday başta olmak üzere 2020 yılı için alım garantisi vermesi, piyasa spekülasyonlarına karşı üretim maliyetlerinin üzerinde alım fiyatı açıklaması için bir çalışmanız var mıdır?

5-Üretim için gübre, tohum, ilaç, yem, mazot, elektrik gibi temel girdilerin maliyetleri düşürülmesi, KDV indirimi dahil üreticiyi ve üretimi rahatlatıcı ne gibi önlemler alınmaktadır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.