Antalya Müteahhitler Derneği İlk Ziyaretini Ankara’ya Yaptı

Asayiş 22.04.2019 - 14:52, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2812+ kez okundu.
 

Antalya Müteahhitler Derneği İlk Ziyaretini Ankara’ya Yaptı

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ile görüşen yeni yönetim yapacakları çalışma ve projelerinden söz etti. Tellioğlu, yeni yönetim kuruluna başarılar dilerken, Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı A.Atılgan Sert’i tebrik etti
TOBB da gerçekleşen, Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi toplantısına katılan Başkan Sert, “Ziyaretimiz ve toplantımız çok olumlu geçti. Genel Başkan ile yaptığımız görüşmelerde olumlu paylaşımlar ve değerlendirmelerde bulunduk. İnanıyorum ki yeni dönemde Antalya İnşaat  Müteahhitleri Derneği ses getirecek çalışmalar yaparak, sektör de farkını gösteren bir STK olacaktır, ayrıca Müteahhitlik mesleğinin kurallara oturtulmuş, yasası olan ve bu değerler üzerinde hizmet veren bir sektör olarak çalışmalarını yürütecektir “söyledi. Acil tedbirler alınmalı Başkan Sert “Son beş yıl da müteahhitlik sektörü yavaş yavaş sürdürülebilir olmaktan çıktığını görüyoruz. Bunu ilgili yetkililere aktarmamıza rağmen, gerekli tedbirlerin alınmayıp bugün gelinen nokta da sektörün adeta kaderine terk edilmesi, ülkemiz ekonomisinin dinamik geleceğine vurulmuş bir darbedir.15.08.2018 tarihinden sonra yaklaşık 90 gün malzeme tedarik ve aşırı fiyat artışından dolayı birçok meslektaşımız işini durdurmuş, yavaşlatmış ve başlamayı planladığı projelerine başlamamıştır. Ön görülen maliyetlerin üzerinde bir maliyetle karşı karşıya kalmıştır’ diye konuştu İstihdam azaldı işsizlik arttı A.Atılgan Sert, “Her geçen gün müteahhitlerin aleyhine gelişen birçok konu, maalesef sektörün gücünün zayıflamasına bu durumunda iş yapan ve tecrübeli müteahhitlerin piyasadan çekilmesine etki etmektedir. Durum böyle olunca da tedarikçi firmalar ve alt taşeron şirketlerin de piyasadan çekilmesi anlamına gelmektedir. Böylelikle istihdam azalmış işsizlikte artmıştır. Planlı alanlar imar yönetmeliğinin, muhtelif maddelerinin yürütülmelerinin durdurulması ve iptali talebiyle açılan davalarda Danıştay 6. Dairesinin yürütmeyi durdurma kararı birçok bölgede otopark yasası öncesi meslektaşlarımızın projelerini hayata geçirmesine engel olmuştur” dedi Kamu müteahhitleri zor durumda. Başkan A.Atılgan Sert “Hükümetimiz ve ilgili bakanlığımız zorda olan müteahhitlere TEFE-TÜFE oranında fiyat farkı vererek işlerini bitirmesini işe başlamamış veya yeni başlamış aciliyeti olmayan işlerin 19 Ocak 2019 tarihinde TBBM’den geçen hala uygulanmayan tasfiye kararnamesinin bir an önce uygulanmasını bekliyoruz” dedi. Çok önemli konu Başkan A.Atılgan Sert ayrıca, “Tasfiye müracaatlarını yapıp maliye bakanlığı onayı gerekçesi ile bekletilen firmaların süre dolumu gibi bir durumla karşılaşarak iş yaptıkları kurumlar tarafından “Süreniz doldu, işi bitirip teslim edin yoksa teminatlarınızı yakarız” gibi haksız bir durum ile karşı karşıya kaldıkları ortadadır. Kamu müteahhitliği yapan firmalara ek süre verilmesi yanmış olan teminatlarının iadesini ve yasaklılarının kaldırılmasını bu düzenlemelerle batma riski taşıyan kamu müteahhitlerinin kurtarılması ülkemiz ekonomisi ve istihdam gücü menfaati açısından devletimizin ve hükümetimizin başı Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm yetkililerden önemle arz ediyoruz” diye konuştu.
İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ile görüşen yeni yönetim yapacakları çalışma ve projelerinden söz etti. Tellioğlu, yeni yönetim kuruluna başarılar dilerken, Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı A.Atılgan Sert’i tebrik etti

TOBB da gerçekleşen, Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi toplantısına katılan Başkan Sert, “Ziyaretimiz ve toplantımız çok olumlu geçti. Genel Başkan ile yaptığımız görüşmelerde olumlu paylaşımlar ve değerlendirmelerde bulunduk. İnanıyorum ki yeni dönemde Antalya İnşaat  Müteahhitleri Derneği ses getirecek çalışmalar yaparak, sektör de farkını gösteren bir STK olacaktır, ayrıca Müteahhitlik mesleğinin kurallara oturtulmuş, yasası olan ve bu değerler üzerinde hizmet veren bir sektör olarak çalışmalarını yürütecektir “söyledi.

Acil tedbirler alınmalı

Başkan Sert “Son beş yıl da müteahhitlik sektörü yavaş yavaş sürdürülebilir olmaktan çıktığını görüyoruz. Bunu ilgili yetkililere aktarmamıza rağmen, gerekli tedbirlerin alınmayıp bugün gelinen nokta da sektörün adeta kaderine terk edilmesi, ülkemiz ekonomisinin dinamik geleceğine vurulmuş bir darbedir.15.08.2018 tarihinden sonra yaklaşık 90 gün malzeme tedarik ve aşırı fiyat artışından dolayı birçok meslektaşımız işini durdurmuş, yavaşlatmış ve başlamayı planladığı projelerine başlamamıştır. Ön görülen maliyetlerin üzerinde bir maliyetle karşı karşıya kalmıştır’ diye konuştu

İstihdam azaldı işsizlik arttı

A.Atılgan Sert, “Her geçen gün müteahhitlerin aleyhine gelişen birçok konu, maalesef sektörün gücünün zayıflamasına bu durumunda iş yapan ve tecrübeli müteahhitlerin piyasadan çekilmesine etki etmektedir. Durum böyle olunca da tedarikçi firmalar ve alt taşeron şirketlerin de piyasadan çekilmesi anlamına gelmektedir. Böylelikle istihdam azalmış işsizlikte artmıştır. Planlı alanlar imar yönetmeliğinin, muhtelif maddelerinin yürütülmelerinin durdurulması ve iptali talebiyle açılan davalarda Danıştay 6. Dairesinin yürütmeyi durdurma kararı birçok bölgede otopark yasası öncesi meslektaşlarımızın projelerini hayata geçirmesine engel olmuştur” dedi

Kamu müteahhitleri zor durumda.

Başkan A.Atılgan Sert “Hükümetimiz ve ilgili bakanlığımız zorda olan müteahhitlere TEFE-TÜFE oranında fiyat farkı vererek işlerini bitirmesini işe başlamamış veya yeni başlamış aciliyeti olmayan işlerin 19 Ocak 2019 tarihinde TBBM’den geçen hala uygulanmayan tasfiye kararnamesinin bir an önce uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

Çok önemli konu

Başkan A.Atılgan Sert ayrıca, “Tasfiye müracaatlarını yapıp maliye bakanlığı onayı gerekçesi ile bekletilen firmaların süre dolumu gibi bir durumla karşılaşarak iş yaptıkları kurumlar tarafından “Süreniz doldu, işi bitirip teslim edin yoksa teminatlarınızı yakarız” gibi haksız bir durum ile karşı karşıya kaldıkları ortadadır. Kamu müteahhitliği yapan firmalara ek süre verilmesi yanmış olan teminatlarının iadesini ve yasaklılarının kaldırılmasını bu düzenlemelerle batma riski taşıyan kamu müteahhitlerinin kurtarılması ülkemiz ekonomisi ve istihdam gücü menfaati açısından devletimizin ve hükümetimizin başı Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm yetkililerden önemle arz ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.