Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Kültür-Sanat 23.11.2021 - 15:34, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2453+ kez okundu.
 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği gün.
Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği gün.  Bugün, istikbalimizi imar eden eğitim neferlerimizin günü.  Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen saygın bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “Öğretmenler; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır." sözüyle toplumun rehberi, geleceğin mimarı olan öğretmenlerimizin üstlendiği görev ve sorumlulukların önemine işaret ederek, öğretmenlerimize duyduğu güveni ifade etmiştir. Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına, ülkemizi hedeflerine ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum. Şüphesiz ki eğitimin, ülkemizin ve bizlerin geleceği için nedenli önemli olduğunun farkındayız. Bu kapsamda; toplumumuzun sosyokültürel yapısına uygun, millî, manevi ve evrensel değerlerle bağdaşır nitelikte, yeniliğe ve öğrenmeye açık, topluma yararlı, çağın becerileri ve insani değerlerle donanmış, yaratıcı ve girişimci çalışmalar ile fark yaratan, bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek amacıyla Antalya’mızda geliştirdiğimiz AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projemizi uygulamaya koyduk. AHENK Projemizin en büyük uygulayıcısı olan sevgili öğretmenlerimize, projemizin başarıya ulaşması noktasında sonsuz güveniyoruz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki; bizim öğretmenlerimiz istediği zaman her şeyi başarabilir. Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği gün.

Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği gün. 
Bugün, istikbalimizi imar eden eğitim neferlerimizin günü. 
Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü.

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen saygın bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “Öğretmenler; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır." sözüyle toplumun rehberi, geleceğin mimarı olan öğretmenlerimizin üstlendiği görev ve sorumlulukların önemine işaret ederek, öğretmenlerimize duyduğu güveni ifade etmiştir.

Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına, ülkemizi hedeflerine ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.

Şüphesiz ki eğitimin, ülkemizin ve bizlerin geleceği için nedenli önemli olduğunun farkındayız. Bu kapsamda; toplumumuzun sosyokültürel yapısına uygun, millî, manevi ve evrensel değerlerle bağdaşır nitelikte, yeniliğe ve öğrenmeye açık, topluma yararlı, çağın becerileri ve insani değerlerle donanmış, yaratıcı ve girişimci çalışmalar ile fark yaratan, bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek amacıyla Antalya’mızda geliştirdiğimiz AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projemizi uygulamaya koyduk. AHENK Projemizin en büyük uygulayıcısı olan sevgili öğretmenlerimize, projemizin başarıya ulaşması noktasında sonsuz güveniyoruz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki; bizim öğretmenlerimiz istediği zaman her şeyi başarabilir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.