Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan Ahilik Haftası Mesajı

Asayiş 12.09.2021 - 21:46, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1804+ kez okundu.
 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan Ahilik Haftası Mesajı

Anadolu’daki köklü medeniyetimizin oluşumunda birçok kültürel değer vardır. Bu değerlerimizin en önemli yapı taşlarından birisi olan Ahilik; Anadolu’nun Türk-İslam toprağı olmasında, milletimizin kültürel, ekonomik, dini ve
Anadolu’daki köklü medeniyetimizin oluşumunda birçok kültürel değer vardır. Bu değerlerimizin en önemli yapı taşlarından birisi olan Ahilik; Anadolu’nun Türk-İslam toprağı olmasında, milletimizin kültürel, ekonomik, dini ve toplumsal hayatının tanzim edilmesinde, en sarsıcı dönemlerde dahi birlik ve beraberlik duygusunun korunmasında etkili olan ve yüzlerce yıllık birikime sahip olan bir gelenektir. Mayasında; sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlak öğretilerini barındıran ve bu güzellikleri toplumun tüm kesimine nakşeden Ahilik Teşkilatı ve Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan erdemli ilkeleri, günümüzde esnaf ve sanatkârlarımıza yol gösterdiği gibi tarih boyunca milletimizin ve medeniyetimizin dünyaya örnek olmasına da vesile olmuştur. Ahilik, sadece bir meslek mensubunun teşkilatlanma ve örgütlenme şeklinin çok ama çok ötesinde bir kültürdür. Ahilik felsefesi; ticarette ve sosyal hayatta doğruluğu, yardımlaşmayı, kaliteli üretimi, tüketiciye saygıyı ve iyi ahlakı ilke edinir. Esnaf ve sanatkârlarımız; ‘elini, kapını ve sofranı açık tut' öğretisini yaşam felsefesi kabul etmiş, ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın Ahilik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini temenni ediyor, esnaflarımıza işlerinde başarılar ve bereketli kazançlar diliyorum.
Anadolu’daki köklü medeniyetimizin oluşumunda birçok kültürel değer vardır. Bu değerlerimizin en önemli yapı taşlarından birisi olan Ahilik; Anadolu’nun Türk-İslam toprağı olmasında, milletimizin kültürel, ekonomik, dini ve

Anadolu’daki köklü medeniyetimizin oluşumunda birçok kültürel değer vardır. Bu değerlerimizin en önemli yapı taşlarından birisi olan Ahilik; Anadolu’nun Türk-İslam toprağı olmasında, milletimizin kültürel, ekonomik, dini ve toplumsal hayatının tanzim edilmesinde, en sarsıcı dönemlerde dahi birlik ve beraberlik duygusunun korunmasında etkili olan ve yüzlerce yıllık birikime sahip olan bir gelenektir.

Mayasında; sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlak öğretilerini barındıran ve bu güzellikleri toplumun tüm kesimine nakşeden Ahilik Teşkilatı ve Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan erdemli ilkeleri, günümüzde esnaf ve sanatkârlarımıza yol gösterdiği gibi tarih boyunca milletimizin ve medeniyetimizin dünyaya örnek olmasına da vesile olmuştur.

Ahilik, sadece bir meslek mensubunun teşkilatlanma ve örgütlenme şeklinin çok ama çok ötesinde bir kültürdür. Ahilik felsefesi; ticarette ve sosyal hayatta doğruluğu, yardımlaşmayı, kaliteli üretimi, tüketiciye saygıyı ve iyi ahlakı ilke edinir. Esnaf ve sanatkârlarımız; ‘elini, kapını ve sofranı açık tut' öğretisini yaşam felsefesi kabul etmiş, ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın Ahilik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini temenni ediyor, esnaflarımıza işlerinde başarılar ve bereketli kazançlar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.