ANTGİAD Üyeleri 19 Mayıs 1919’ un 100. Yılını Coşkuyla Kutladı

Asayiş 20.05.2019 - 20:04, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1520+ kez okundu.
 

ANTGİAD Üyeleri 19 Mayıs 1919’ un 100. Yılını Coşkuyla Kutladı

ANTGİAD yönetim kurulu üyeleri sabah Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunumunun ardından, akşam saatlerinde Barbaros Ortaokulunun karşısına kurulun ANTGİAD etkinlik alanında ses ve ışık gösterileriyle fener alayına destek verdi. Akşam geç saatlere kadar marşlar eşliğinde coşkuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Fener alayına katılan vatandaşlara su ikramı yapan dernek üyeleri, 100. Yıl anısına özel olarak hazırlanmış kalemleri de vatandaşa dağıttılar. Dernek başkanı Mustafa Cengiz; “Ülkenin o günlerde içinde bulunduğu durumunu bir yazgı olmadığını düşünen ve “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan Yüce Atatürk, Samsun'a çıkışıyla tüm ülkeyi aydınlatan bir hareketi başlatmıştır. Atatürk’ün ulusal birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek amacıyla çıktığı Anadolu yolculuğu, sönmek üzere olan umutları canlandırmış, yurttaşlarımızın ülkenin yazgısını değiştirmek için aynı ülküler etrafında kenetlenmesini sağlamıştır. Bağımsızlık ve özgürlük savaşımızı fiilen başlatan 19 Mayıs, Türk Ulus’unun uyanışının sembolüdür. Aydın Türk gençliği, cumhuriyeti, niteliklerinden ödün vermeden sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya kararlıdır. Bu ödev bizlere 100. Yılını kutladığımız 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir.” dedi.

ANTGİAD yönetim kurulu üyeleri sabah Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunumunun ardından, akşam saatlerinde Barbaros Ortaokulunun karşısına kurulun ANTGİAD etkinlik alanında ses ve ışık gösterileriyle fener alayına destek verdi. Akşam geç saatlere kadar marşlar eşliğinde coşkuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Fener alayına katılan vatandaşlara su ikramı yapan dernek üyeleri, 100. Yıl anısına özel olarak hazırlanmış kalemleri de vatandaşa dağıttılar.

Dernek başkanı Mustafa Cengiz; “Ülkenin o günlerde içinde bulunduğu durumunu bir yazgı olmadığını düşünen ve “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan Yüce Atatürk, Samsun'a çıkışıyla tüm ülkeyi aydınlatan bir hareketi başlatmıştır. Atatürk’ün ulusal birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek amacıyla çıktığı Anadolu yolculuğu, sönmek üzere olan umutları canlandırmış, yurttaşlarımızın ülkenin yazgısını değiştirmek için aynı ülküler etrafında kenetlenmesini sağlamıştır. Bağımsızlık ve özgürlük savaşımızı fiilen başlatan 19 Mayıs, Türk Ulus’unun uyanışının sembolüdür. Aydın Türk gençliği, cumhuriyeti, niteliklerinden ödün vermeden sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya kararlıdır. Bu ödev bizlere 100. Yılını kutladığımız 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.