Atay Uslu: Çiftçilerimize Müjde, Fide Ve Tohumda Kdv İndirimi

Politika 30.03.2022 - 21:24, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2034+ kez okundu.
 

Atay Uslu: Çiftçilerimize Müjde, Fide Ve Tohumda Kdv İndirimi

TBMM Akdeniz-Pa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Fide, tohum ve süt toplama tankları gibi kimi ürünlerde KDV indirimi yapıldığını açıkladı.
TBMM Akdeniz-Pa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Fide, tohum ve süt toplama tankları gibi kimi ürünlerde KDV indirimi yapıldığını açıkladı. Ak Parti Milletvekili Atay Uslu, “Cumhurbaşkanı kararı ile Tarım sektöründe her türlü sertifikalı tohum, fide, fidan tesliminde KDV 8’den 1’e;  süt toplama tankları gibi kimi ürünlerdeki KDV 18’den 8’e düşürülmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla yapılan bu düzenleme çiftçi dostu politikalarımızın yansımasıdır.”dedi. Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun açıklamalarının devamında şunları ifade etti. TARIM BİZİM MİLLİ GÜCÜMÜZ “Çiftçilik zor bir meslektir. Zor olduğu kadar, saygın ve zevkli bir meslektir. Çünkü çiftçilik üretmektir. Çünkü çiftçilik sadık yârimiz kara toprak ile dost olup, canlıları doyurmaktır. Tarım bizim milli gücümüz. En önemli gelir ve ihracat kalemlerimizden birisi. Çiftçimizin ve Tarımın destekçisi, vekili ve temsilcisi olmaya devam edeceğiz. Çiftçimizin emeğinin karşılığını alması için çalışmaya devam edeceğiz. Üretenlerin, büyütenlerin ve çiftçilerimizin her daim yanındayız. ÇİFTÇİYE KDV İNDİRİMİ MÜJDESİ KDV oranlarında yapılan indirimlerin müjdesini Cumhurbaşkanımız verdi. Bu kapsamda tarım sektöründe her türlü sertifikalı tohum, fide, fidan teslimlerinde KDV oranı yüzde 1'e indirildi. Tohumculuk sektörü, bitkisel üretimin altın anahtarıdır ve yüksek katma değer sağlayan bir sektördür. Tohum, fide ve fidanda KDV oranının yüzde 1'e düşmesi üretim girdi maliyetlerinde düşüş sağlayacak ve üretimi artıracaktır. KDV oranlarında yapılan düzenleme sertifikalı tohuma olan talebi artırarak kullanma oranının yükselmesine ve dolayısıyla ülkemiz tarımsal üretiminde artış sağlayacaktır. Rekoltede artışın ve ulaşılabilir gıdanın anahtarı tohumdur. Hem tohum da hem fide de KDV indirimi üretim maliyetlerini düşürecektir. Çiftçimize önemli bir destek oluşturacaktır. FİDE’DE  10’UN ÜZERİNDE BİR MALİYET AZALIŞI SAĞLANDI, FİDE SEKTÖRÜNÜN FİYATLARA YANSITMASINI BEKLİYORUZ Hem tohum da hem de fide de KDV’nin düşürülmesi fide ve fidan maliyetlerinde 10’un  üzerinde bir indirim demektir. Fide ve tohum sektörünün bu indirimi çiftçimize yansıtmasını bekliyoruz.  Çiftçilerimiz için üretim maliyetlerinde yeni bir destek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye düzenlemeleri ve çiftçimize verdikleri destek için şükranlarımızı sunarız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ak Parti hükümetleri ve Milletvekilleri olarak çiftçi dostu politikalar İle her daim üretenin, çalışanın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. ”  
TBMM Akdeniz-Pa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Fide, tohum ve süt toplama tankları gibi kimi ürünlerde KDV indirimi yapıldığını açıkladı.

TBMM Akdeniz-Pa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Fide, tohum ve süt toplama tankları gibi kimi ürünlerde KDV indirimi yapıldığını açıkladı.

Ak Parti Milletvekili Atay Uslu, “Cumhurbaşkanı kararı ile Tarım sektöründe her türlü sertifikalı tohum, fide, fidan tesliminde KDV 8’den 1’e;  süt toplama tankları gibi kimi ürünlerdeki KDV 18’den 8’e düşürülmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla yapılan bu düzenleme çiftçi dostu politikalarımızın yansımasıdır.”dedi.

Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun açıklamalarının devamında şunları ifade etti.

TARIM BİZİM MİLLİ GÜCÜMÜZ

“Çiftçilik zor bir meslektir. Zor olduğu kadar, saygın ve zevkli bir meslektir. Çünkü çiftçilik üretmektir. Çünkü çiftçilik sadık yârimiz kara toprak ile dost olup, canlıları doyurmaktır.

Tarım bizim milli gücümüz. En önemli gelir ve ihracat kalemlerimizden birisi. Çiftçimizin ve Tarımın destekçisi, vekili ve temsilcisi olmaya devam edeceğiz. Çiftçimizin emeğinin karşılığını alması için çalışmaya devam edeceğiz. Üretenlerin, büyütenlerin ve çiftçilerimizin her daim yanındayız.
ÇİFTÇİYE KDV İNDİRİMİ MÜJDESİ

KDV oranlarında yapılan indirimlerin müjdesini Cumhurbaşkanımız verdi. Bu kapsamda tarım sektöründe her türlü sertifikalı tohum, fide, fidan teslimlerinde KDV oranı yüzde 1'e indirildi.

Tohumculuk sektörü, bitkisel üretimin altın anahtarıdır ve yüksek katma değer sağlayan bir sektördür. Tohum, fide ve fidanda KDV oranının yüzde 1'e düşmesi üretim girdi maliyetlerinde düşüş sağlayacak ve üretimi artıracaktır. KDV oranlarında yapılan düzenleme sertifikalı tohuma olan talebi artırarak kullanma oranının yükselmesine ve dolayısıyla ülkemiz tarımsal üretiminde artış sağlayacaktır. Rekoltede artışın ve ulaşılabilir gıdanın anahtarı tohumdur. Hem tohum da hem fide de KDV indirimi üretim maliyetlerini düşürecektir. Çiftçimize önemli bir destek oluşturacaktır.

FİDE’DE  10’UN ÜZERİNDE BİR MALİYET AZALIŞI SAĞLANDI, FİDE SEKTÖRÜNÜN FİYATLARA YANSITMASINI BEKLİYORUZ

Hem tohum da hem de fide de KDV’nin düşürülmesi fide ve fidan maliyetlerinde 10’un  üzerinde bir indirim demektir. Fide ve tohum sektörünün bu indirimi çiftçimize yansıtmasını bekliyoruz.  Çiftçilerimiz için üretim maliyetlerinde yeni bir destek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye düzenlemeleri ve çiftçimize verdikleri destek için şükranlarımızı sunarız.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ak Parti hükümetleri ve Milletvekilleri olarak çiftçi dostu politikalar İle her daim üretenin, çalışanın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. ”
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.