Atay Uslu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Politika 18.03.2020 - 00:22, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1693+ kez okundu.
 

Atay Uslu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlementerler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Atay Uslu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü yayınladığı mesaj ile kutladı.  Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti; "Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Milletimizin neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. "Biz aslında kimiz?" sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale'ye bakmalıdır. Orada Filistinli Ahmet'le Musullu Selahaddin'i, Sudanlı Muhammed'le Tunuslu Ali'yi, Bosnalı Murat'la Kırımlı Kemal'i ve elbette Anadolu'nun, Trakya'nın her şehrinden kahramanları görecektir. Anadolu'dan Ortadoğu'ya, Balkanlardan Kuzey Afrika'ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale'de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır.  Onlar, Çanakkale'nin, savaşın herhangi bir cephesinin değil, tarihin en büyük medeniyet mücadelelerinden birinin adı olduğunu biliyorlardı. Bunun için Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale'de savaşan kahramanları Bedr'in aslanlarıyla mukayese etmiş, mezar taşı olarak başlarına Kabe'yi layık görmüştür. 'Bir gül bahçesine girercesine' toprağa düşen kınalı kuzular, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, "Çanakkale Geçilmez" sözünü, daha doğrusu bu sözün gerisindeki inancı ve kararlılığı, tarihe kanlarıyla kazımışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan atalarımızı ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum."

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlementerler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Atay Uslu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü yayınladığı mesaj ile kutladı. 

Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti;

"Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Milletimizin neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. "Biz aslında kimiz?" sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale'ye bakmalıdır. Orada Filistinli Ahmet'le Musullu Selahaddin'i, Sudanlı Muhammed'le Tunuslu Ali'yi, Bosnalı Murat'la Kırımlı Kemal'i ve elbette Anadolu'nun, Trakya'nın her şehrinden kahramanları görecektir. Anadolu'dan Ortadoğu'ya, Balkanlardan Kuzey Afrika'ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale'de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. 

Onlar, Çanakkale'nin, savaşın herhangi bir cephesinin değil, tarihin en büyük medeniyet mücadelelerinden birinin adı olduğunu biliyorlardı. Bunun için Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale'de savaşan kahramanları Bedr'in aslanlarıyla mukayese etmiş, mezar taşı olarak başlarına Kabe'yi layık görmüştür. 'Bir gül bahçesine girercesine' toprağa düşen kınalı kuzular, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, "Çanakkale Geçilmez" sözünü, daha doğrusu bu sözün gerisindeki inancı ve kararlılığı, tarihe kanlarıyla kazımışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan atalarımızı ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.