Atay Uslu’dan İstanbul’un Fethi Mesajı

Politika 28.05.2019 - 13:51, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2143+ kez okundu.
 

Atay Uslu’dan İstanbul’un Fethi Mesajı

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Komisyonu Başkanı Atay Uslu 29 Mayıs İstanbul’un fethinin 566. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti: “Yeryüzünün merkezi, şehirlerin sultanı, sultanların şehri olan İstanbul’un fethi, dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir. İstanbul, fethin ardından pek çok inanç ve kültürün bir arada yaşadığı bir cihan başkenti olmuş; gerek ilim, kültür ve sanatta; gerek ticarî, siyasî, diplomatik ve ekonomik sahalarda dünyaya açılmış, hatta yön vermiştir. Büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet, askeri dehası ve başarılı stratejisi ile İstanbul'u fethetmiştir. Fethin ardından Osmanlı Devleti'nin başkenti olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet'in adaletli yönetimiyle, farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı bir bilim, kültür ve sanat merkezi haline gelmiştir. Binlerce yıllık geçmişi yanında farklı dinlerden, kültürlerden ve meşreplerden sakinleriyle İstanbul, bugün de Türkiye'nin özü ve özeti gibidir.  Bu vesile ile İstanbul'a hizmet etmek şereftir, onurdur. 25 yıldır hizmet eden bir hareketin mensupları olarak, bu şerefi devam ettirmek istediğimizi ve bu hedefe ulaşmak için adeta Yıldırım hızıyla çalıştığımızı ifade etmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle feth-i mübînin 566. yıl dönümünü tebrik ediyor, Fatih Sultan Mehmet’i, onun kutlu askerlerini, kahraman ecdâdımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.
Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Komisyonu Başkanı Atay Uslu 29 Mayıs İstanbul’un fethinin 566. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti:

“Yeryüzünün merkezi, şehirlerin sultanı, sultanların şehri olan İstanbul’un fethi, dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir. İstanbul, fethin ardından pek çok inanç ve kültürün bir arada yaşadığı bir cihan başkenti olmuş; gerek ilim, kültür ve sanatta; gerek ticarî, siyasî, diplomatik ve ekonomik sahalarda dünyaya açılmış, hatta yön vermiştir.

Büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet, askeri dehası ve başarılı stratejisi ile İstanbul'u fethetmiştir. Fethin ardından Osmanlı Devleti'nin başkenti olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet'in adaletli yönetimiyle, farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı bir bilim, kültür ve sanat merkezi haline gelmiştir.

Binlerce yıllık geçmişi yanında farklı dinlerden, kültürlerden ve meşreplerden sakinleriyle İstanbul, bugün de Türkiye'nin özü ve özeti gibidir.  Bu vesile ile İstanbul'a hizmet etmek şereftir, onurdur. 25 yıldır hizmet eden bir hareketin mensupları olarak, bu şerefi devam ettirmek istediğimizi ve bu hedefe ulaşmak için adeta Yıldırım hızıyla çalıştığımızı ifade etmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle feth-i mübînin 566. yıl dönümünü tebrik ediyor, Fatih Sultan Mehmet’i, onun kutlu askerlerini, kahraman ecdâdımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.