Atay Uslu: İbradı Doğal Yaşamın Merkezi

Politika 01.09.2021 - 19:14, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2406+ kez okundu.
 

Atay Uslu: İbradı Doğal Yaşamın Merkezi

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu İbradı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
MİLLETVEKİLİ ATAY USLU İBRADI’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu İbradı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.  TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu İbradı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, bölgenin önemli turizm noktaları olan tarihi konakları, Altınbeşik Mağarasını ve düğmeli evleri gezdi, Yeniçeri Ahmet Ağa Konağı ve müzesini ziyaret etti, vatandaşlar ile sohbet etti. Ziyaretlerinde Milletvekili Atay Uslu’ya İbradı İlçe Başkanı Hatice Sekmen ve ilçe teşkilatı eşlik etti.  DOĞASI, COĞRAFYASI İLE İBRADI BÜYÜLÜYOR . AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu "İbradı İlçemiz Altınbeşik Mağarası, 1000 yaşında Arapastık Kestanesi, Üzümdere Vadisi, dağ keçileri, konakları ve düğme evleri ile muhteşem bir coğrafya.  Doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile insanı adeta büyülüyor. Bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden olan dünyanın üçüncü , Türkiye’nin birinci en büyük yer altı gölü olan Altınbeşik Mağarasının tanıtım çalışmaları için destek vereceğiz. Ormana, Ürünlü, Üzümdere ile birlikte Doğal yaşam vadisi İbradı’mızda butik turizm için sokak düzenleme ve düğmeli evleri restore ve koruma çalışmalarına devam ediyoruz.”   MUHTEŞEM MİMARİ DÜĞMELİ EVLER  Harç kullanılmadan örülen taş duvarlara 50 - 60 cm arayla dikine ağaç hatıllar konularak yapılan taş duvar tekniğine “Düğmeli Ev” denilmektedir. Düğmeli  ev mimarisi UNESCO tarafından korunması gereken dünya mirası aday listesine alınmıştır.  Düğmeli Evler devamlı nefes alır. Yazın serin ve sağlıklı olur, kışın da sıcaklığı muhafaza eden bu yapım tekniğiyle yapılan evler depreme de dayanıklıdır. İbradı'da, Akseki'de, Ürünlü’de, Ormana’da bu mimariye sahip çok sayıda ev görebilirsiniz.
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu İbradı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

MİLLETVEKİLİ ATAY USLU İBRADI’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU  

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu İbradı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu İbradı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, bölgenin önemli turizm noktaları olan tarihi konakları, Altınbeşik Mağarasını ve düğmeli evleri gezdi, Yeniçeri Ahmet Ağa Konağı ve müzesini ziyaret etti, vatandaşlar ile sohbet etti. Ziyaretlerinde Milletvekili Atay Uslu’ya İbradı İlçe Başkanı Hatice Sekmen ve ilçe teşkilatı eşlik etti. 

DOĞASI, COĞRAFYASI İLE İBRADI BÜYÜLÜYOR .

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu "İbradı İlçemiz Altınbeşik Mağarası, 1000 yaşında Arapastık Kestanesi, Üzümdere Vadisi, dağ keçileri, konakları ve düğme evleri ile muhteşem bir coğrafya.  Doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile insanı adeta büyülüyor. Bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden olan dünyanın üçüncü , Türkiye’nin birinci en büyük yer altı gölü olan Altınbeşik Mağarasının tanıtım çalışmaları için destek vereceğiz. Ormana, Ürünlü, Üzümdere ile birlikte Doğal yaşam vadisi İbradı’mızda butik turizm için sokak düzenleme ve düğmeli evleri restore ve koruma çalışmalarına devam ediyoruz.”  

MUHTEŞEM MİMARİ DÜĞMELİ EVLER 

Harç kullanılmadan örülen taş duvarlara 50 - 60 cm arayla dikine ağaç hatıllar konularak yapılan taş duvar tekniğine “Düğmeli Ev” denilmektedir. Düğmeli  ev mimarisi UNESCO tarafından korunması gereken dünya mirası aday listesine alınmıştır.  Düğmeli Evler devamlı nefes alır. Yazın serin ve sağlıklı olur, kışın da sıcaklığı muhafaza eden bu yapım tekniğiyle yapılan evler depreme de dayanıklıdır. İbradı'da, Akseki'de, Ürünlü’de, Ormana’da bu mimariye sahip çok sayıda ev görebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.