Atay Uslu: İhracatımızın Artırılmasına İlişkin Kanun Hayırlı Olsun

Politika 05.11.2021 - 19:11, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2423+ kez okundu.
 

Atay Uslu: İhracatımızın Artırılmasına İlişkin Kanun Hayırlı Olsun

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
İhracatçılara Yönelik Teşvike İlişkin Teklif TBMM’de Kabul Edildi Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan kanun hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Atay Uslu açıklamasında şunları söyledi: “İhracatımızın artırılmasına ve tabana yayılmasına yönelik yeni düzenlemeler getiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İhracatçı Birlikleri Kanununda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun teklifini kabul ederek yasalaştırdık. Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olsun. Bu kanun ile birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye İhracat Kredi Bankası Anonim Şirketinin öz kaynaklarıyla kurulan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketine, ihracatçı birliklerince gerekli sermaye katkısı sağlanacak.   İhracatçılara yalnızca ihracat kredilerinde kefalet kurumu olarak hizmet edecek İhracatı Geliştirme AŞ'ye gelir, damga, harç, katma değer vergisi, kurumlar vergisi muafiyeti tanınacak. GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ MUAFİYETİ Serbest bölge kurucu ve işletici şirketlerin, serbest bölgelerin kurulması ve işletilmesiyle ilgili faaliyetlerden elde ettikleri kazançlar, 30 yılı geçmemek üzere gelir veya kurumlar vergisinden istisna tutulacak. Bu istisna, münhasıran alım satım veya depo işletmeciliği faaliyet ruhsatı sahibi kullanıcılarından elde edilen kazançları kapsamayacak. ESNAF VE SANATKARLAR MESLEK KURULUŞLARI KANUNU'NDA DA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK Meslek kuruluşu üyelerine; yalnızca kayıtlı olduğu meslek kuruluşuyla sınırlı kalmak kaydıyla Ticaret Bakanlığı e-Esnaf ve Sanatkar veri tabanı üzerinden, üyelerin adı soyadı, sicil numarası ile sabit iş yeri olanların iş yeri adresi bilgilerini içeren listeye erişim yetkisi verilecek. Elde edilen kişisel veriler, sadece meslek kuruluşu organlarında görev almak isteyen adayların bu kuruluşların üyelerine ulaşabilmeleri amacıyla kullanılabilecek. Bu veriler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na aykırı kullanılamayacak, aktarılamayacak veya başka bir şekilde işlenemeyecek.
Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

İhracatçılara Yönelik Teşvike İlişkin Teklif TBMM’de Kabul Edildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan kanun hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Atay Uslu açıklamasında şunları söyledi:

“İhracatımızın artırılmasına ve tabana yayılmasına yönelik yeni düzenlemeler getiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İhracatçı Birlikleri Kanununda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun teklifini kabul ederek yasalaştırdık. Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olsun.

Bu kanun ile birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye İhracat Kredi Bankası Anonim Şirketinin öz kaynaklarıyla kurulan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketine, ihracatçı birliklerince gerekli sermaye katkısı sağlanacak.   İhracatçılara yalnızca ihracat kredilerinde kefalet kurumu olarak hizmet edecek İhracatı Geliştirme AŞ'ye gelir, damga, harç, katma değer vergisi, kurumlar vergisi muafiyeti tanınacak.

GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ MUAFİYETİ

Serbest bölge kurucu ve işletici şirketlerin, serbest bölgelerin kurulması ve işletilmesiyle ilgili faaliyetlerden elde ettikleri kazançlar, 30 yılı geçmemek üzere gelir veya kurumlar vergisinden istisna tutulacak. Bu istisna, münhasıran alım satım veya depo işletmeciliği faaliyet ruhsatı sahibi kullanıcılarından elde edilen kazançları kapsamayacak.

ESNAF VE SANATKARLAR MESLEK KURULUŞLARI KANUNU'NDA DA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Meslek kuruluşu üyelerine; yalnızca kayıtlı olduğu meslek kuruluşuyla sınırlı kalmak kaydıyla Ticaret Bakanlığı e-Esnaf ve Sanatkar veri tabanı üzerinden, üyelerin adı soyadı, sicil numarası ile sabit iş yeri olanların iş yeri adresi bilgilerini içeren listeye erişim yetkisi verilecek.

Elde edilen kişisel veriler, sadece meslek kuruluşu organlarında görev almak isteyen adayların bu kuruluşların üyelerine ulaşabilmeleri amacıyla kullanılabilecek. Bu veriler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na aykırı kullanılamayacak, aktarılamayacak veya başka bir şekilde işlenemeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.