Atay Uslu Kemer’in Yaylalarını Oba Oba Ziyaret Etti

Politika 24.07.2022 - 21:10, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2396+ kez okundu.
 

Atay Uslu Kemer’in Yaylalarını Oba Oba Ziyaret Etti

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Antalya’nın yayalarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.
ATAY USLU BU KEZ  TOROSLARIN ZİRVELERİNDE ZİYARETLERDE BULUNDU.  AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Antalya’nın yayalarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.  TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu seçim bölgesi olan Antalya’da yaz sıcakları ile birlikte yaylaya çıkan hemşehrilerini ziyarete devam ediyor.  Ak Parti Milletvekili Atay Uslu Kemer ilçesinin Gedelme, Ovacık ve Üçoluk yaylalarında oba oba ziyaretler yaptı, vatandaşlarla tarımdan ekonomiye, yaylacılıktan turizme sohbetler ettiler, taziye ziyaretlerinde bulundu. YAYLACILIK 1000 YILLIK YÖRÜK VE TÜRK KÜLTÜRÜDÜR. Milletvekili Atay Uslu ziyaretlerinde yayla kültürü konusunda sohbetlerde bulundu:  “Kemer, Akdeniz kıyısındadır ama sırtını Batı Toroslar’a dayamıştır. Toros dağları, Kemer dahil Antalyamızın kıyı ilçelerinde yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Yaz aylarında yaylaya çıkmak ve yazı yaylada geçirmek bin yıllık Yörük ve Türk kültürüdür.  Eskiden Toros dağlarının yüksekliği 1000 metreyi aşan düzlüklerinde, eriyen kar sularının oluşturduğu su kenarlarında, keçi kılından yapılmış çadırlar kurulur, bir yandan sürüler otlatılırken bir yandan da peynir ve yağ üretilir, halı ve kilim dokunurdu.  Çin belgelerinde , "Atları ve evcil hayvanları ile suları ve otları takip ederek yaşayan" millet olarak da tanımlanan Türkler, Anadolu coğrafyasında yerleşik hayata geçtikten sonra da geleneksel yaşama tarzlarını yeni ölçekleriyle yaşamaya başlamıştır. YAYLA KÜLTÜRÜ DEĞİŞEN FORMUYLA ANTALYA’NIN VAZGEÇİLMEZİ  Yayla kültürü günümüzde çadırların yerini alan konutlarda serin bir hafta sonu tatili veya yaz dönemi geçirmek için sürmektedir. Çam ve sedir ağaçlarıyla kaplı ormanları, derin vadileri, bulutların içine giren zirveleri ve zirvelerden taşıp gelen akarsuları ile Toroslar, doğanın eşsiz güzelliklerini saklar. Günümüzde yaylalar, yerli halk yanında, yabancı turistlerin de uğrak yeri olmuştur. Biz de TBMM’nin ara verdiği bu dönemde hemşerilerimizi mahalle mahalle hatta hane hane ziyaret etmeye devam ediyoruz, Sohbetler ediyoruz, 2023’ü, 2053’ü 2071’i konuşuyoruz. Durmak yok, Antalya’yı karış karış gezmeye devam.”  Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna savaşındaki rolü ve Dünya Gıda krizini önleyen Tahıl Anlaşması olduğunu anlatarak şöyle devam etti, “Yörüklerimizin her konuşmalarında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a  şükranlarını ve dualarını gönderdiğini gördük. Torosların evlatları Yörüklerimiz, dış politikada ki bu başarı da Antalya’nın evladı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile de gurur duyuyorlar, Bakanımıza dua ve teşekkürlerini iletiyorlar. “  Kemer’in yaylalarına adeta adım adım yapılan ziyaretlerde Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya AK Parti Kemer İlçe başkanı İsmail Selami Minta ve Teşkilat üyeleri eşlik etti.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Antalya’nın yayalarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

ATAY USLU BU KEZ  TOROSLARIN ZİRVELERİNDE ZİYARETLERDE BULUNDU. 

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Antalya’nın yayalarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. 

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu seçim bölgesi olan Antalya’da yaz sıcakları ile birlikte yaylaya çıkan hemşehrilerini ziyarete devam ediyor. 

Ak Parti Milletvekili Atay Uslu Kemer ilçesinin Gedelme, Ovacık ve Üçoluk yaylalarında oba oba ziyaretler yaptı, vatandaşlarla tarımdan ekonomiye, yaylacılıktan turizme sohbetler ettiler, taziye ziyaretlerinde bulundu.

YAYLACILIK 1000 YILLIK YÖRÜK VE TÜRK KÜLTÜRÜDÜR.

Milletvekili Atay Uslu ziyaretlerinde yayla kültürü konusunda sohbetlerde bulundu: 

“Kemer, Akdeniz kıyısındadır ama sırtını Batı Toroslar’a dayamıştır. Toros dağları, Kemer dahil Antalyamızın kıyı ilçelerinde yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Yaz aylarında yaylaya çıkmak ve yazı yaylada geçirmek bin yıllık Yörük ve Türk kültürüdür. 

Eskiden Toros dağlarının yüksekliği 1000 metreyi aşan düzlüklerinde, eriyen kar sularının oluşturduğu su kenarlarında, keçi kılından yapılmış çadırlar kurulur, bir yandan sürüler otlatılırken bir yandan da peynir ve yağ üretilir, halı ve kilim dokunurdu. 

Çin belgelerinde , "Atları ve evcil hayvanları ile suları ve otları takip ederek yaşayan" millet olarak da tanımlanan Türkler, Anadolu coğrafyasında yerleşik hayata geçtikten sonra da geleneksel yaşama tarzlarını yeni ölçekleriyle yaşamaya başlamıştır.

YAYLA KÜLTÜRÜ DEĞİŞEN FORMUYLA ANTALYA’NIN VAZGEÇİLMEZİ 

Yayla kültürü günümüzde çadırların yerini alan konutlarda serin bir hafta sonu tatili veya yaz dönemi geçirmek için sürmektedir. Çam ve sedir ağaçlarıyla kaplı ormanları, derin vadileri, bulutların içine giren zirveleri ve zirvelerden taşıp gelen akarsuları ile Toroslar, doğanın eşsiz güzelliklerini saklar. Günümüzde yaylalar, yerli halk yanında, yabancı turistlerin de uğrak yeri olmuştur. Biz de TBMM’nin ara verdiği bu dönemde hemşerilerimizi mahalle mahalle hatta hane hane ziyaret etmeye devam ediyoruz, Sohbetler ediyoruz, 2023’ü, 2053’ü 2071’i konuşuyoruz. Durmak yok, Antalya’yı karış karış gezmeye devam.” 

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna savaşındaki rolü ve Dünya Gıda krizini önleyen Tahıl Anlaşması olduğunu anlatarak şöyle devam etti, “Yörüklerimizin her konuşmalarında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a  şükranlarını ve dualarını gönderdiğini gördük. Torosların evlatları Yörüklerimiz, dış politikada ki bu başarı da Antalya’nın evladı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile de gurur duyuyorlar, Bakanımıza dua ve teşekkürlerini iletiyorlar. “ 

Kemer’in yaylalarına adeta adım adım yapılan ziyaretlerde Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya AK Parti Kemer İlçe başkanı İsmail Selami Minta ve Teşkilat üyeleri eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.