Atay Usludan Fide Tesislerine Ziyaret

Politika 19.09.2020 - 20:50, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3031+ kez okundu.
 

Atay Usludan Fide Tesislerine Ziyaret

ÇİFÇİMİZE BEREKETLİ BİR SEZON DİLİYORUM Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı Atay Uslu,  Antalya’da örtü altı üretimde çok önemli bir yeri olan Kumluca'da Fide Üretim tesislerini ziyaret ederek üretim hakkında bilgi aldı ve yeni sezonun çiftçiler için bereketli geçmesi temennisinde bulundu. ÖRTÜALTI ÜRETİMİNİN ÖNEMLİ BİR AYAĞI FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ Antalya Milletvekili Atay Uslu, bu günlerde Fide tesislerinden seralara fide sevkiyatının ve toprağa dikiminin   başladığını ifade ederek şu bilgileri verdi: “Türkiye Tarımda büyüyor, bugün Avrupa'nın en büyüğü. Antalya’mız da örtü altı üretimin başkenti.  Örtü altında fide önemli bir husus. Fide üretiminde de Kumluca ilçemiz lider konumda. Bölgede bulunan 15 fide üretim tesisinde yılda yaklaşık 1 milyar adet sebze fidesi üretiliyor. En fazla üretim domates fidesinde, ardından sırasıyla biber, salatalık ve patlıcan fidesinde gerçekleştiriliyor. Son yıllarda Fidecilik sektörüne sağladığımız yıllık sıfır faizli kredi desteği ve tesis kurulumu desteği ile sektör büyüdü, teknoloji kullanımı arttı ve Ar-Ge çalışmaları genişledi.   ÖRTÜ ALTI ÜRETİM HEM GELİŞİYOR HEM GENİŞLİYOR. Hükümetlerimizin destekleriyle örtü altı üretimimizi hem geliştirdik hem de genişlettik.  Bilinçli çiftçilerimiz,  akıllı arılar, faydalı böcekler ile beraber ürün güvenliğini arttırdık. Çiftçimizin her daim yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, Domatesimizin, biberimizin ihracatına destek veren Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’a bir kez daha bir çiftçi çocuğu olarak şükranlarımızı sunarız.” FİDE KUVÖZLERİNDE AŞILAMA Fide üretim tesislerine ayaklarında özel çizmeler, ağızlarında maskeler ile dezenfekte işlemi sonrası giren heyet, fide üretimi konusunda ziraat mühendislerinden bilgiler aldılar ve aşılı fide üretim için kullanılan özel kuvözleri incelediler.  Ziraat mühendisleri bölgedeki tesislerin; Nemlendirmeden, ısı kontrolüne, ışık, sulama kontrolünden havalandırmaya son teknolojinin, yapay zekâ süreçlerinin kullanıldığı tesislerin dünyanın sağlıklı ve nitelikli fide üretim tesisleri içerisinde olduğunu ifade ettiler. Antalya Milletvekili Atay Uslu‘ya ziyaretlerinde Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal ve teşkilat üyeleri eşlik etti.

ÇİFÇİMİZE BEREKETLİ BİR SEZON DİLİYORUM

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı Atay Uslu,  Antalya’da örtü altı üretimde çok önemli bir yeri olan Kumluca'da Fide Üretim tesislerini ziyaret ederek üretim hakkında bilgi aldı ve yeni sezonun çiftçiler için bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

ÖRTÜALTI ÜRETİMİNİN ÖNEMLİ BİR AYAĞI FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Antalya Milletvekili Atay Uslu, bu günlerde Fide tesislerinden seralara fide sevkiyatının ve toprağa dikiminin   başladığını ifade ederek şu bilgileri verdi: “Türkiye Tarımda büyüyor, bugün Avrupa'nın en büyüğü. Antalya’mız da örtü altı üretimin başkenti.  Örtü altında fide önemli bir husus. Fide üretiminde de Kumluca ilçemiz lider konumda. Bölgede bulunan 15 fide üretim tesisinde yılda yaklaşık 1 milyar adet sebze fidesi üretiliyor. En fazla üretim domates fidesinde, ardından sırasıyla biber, salatalık ve patlıcan fidesinde gerçekleştiriliyor. Son yıllarda Fidecilik sektörüne sağladığımız yıllık sıfır faizli kredi desteği ve tesis kurulumu desteği ile sektör büyüdü, teknoloji kullanımı arttı ve Ar-Ge çalışmaları genişledi.  

ÖRTÜ ALTI ÜRETİM HEM GELİŞİYOR HEM GENİŞLİYOR.

Hükümetlerimizin destekleriyle örtü altı üretimimizi hem geliştirdik hem de genişlettik.  Bilinçli çiftçilerimiz,  akıllı arılar, faydalı böcekler ile beraber ürün güvenliğini arttırdık. Çiftçimizin her daim yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, Domatesimizin, biberimizin ihracatına destek veren Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’a bir kez daha bir çiftçi çocuğu olarak şükranlarımızı sunarız.”

FİDE KUVÖZLERİNDE AŞILAMA

Fide üretim tesislerine ayaklarında özel çizmeler, ağızlarında maskeler ile dezenfekte işlemi sonrası giren heyet, fide üretimi konusunda ziraat mühendislerinden bilgiler aldılar ve aşılı fide üretim için kullanılan özel kuvözleri incelediler.  Ziraat mühendisleri bölgedeki tesislerin; Nemlendirmeden, ısı kontrolüne, ışık, sulama kontrolünden havalandırmaya son teknolojinin, yapay zekâ süreçlerinin kullanıldığı tesislerin dünyanın sağlıklı ve nitelikli fide üretim tesisleri içerisinde olduğunu ifade ettiler. Antalya Milletvekili Atay Uslu‘ya ziyaretlerinde Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal ve teşkilat üyeleri eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.