ATİP Başkanı Cem Karaca Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı Ziyaret Etti

Gündem 07.07.2020 - 23:46, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2981+ kez okundu.
 

ATİP Başkanı Cem Karaca Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı Ziyaret Etti

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB) Başkanı ve Yönetim Kurulu, Antalya’da göreve başlayan Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Balıkesir’den Antalya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı’ya Antalya’da başarı dileklerinde ileten ATİB Başkanı Cem Karaca, dernek üyeleri ve Antalya turizmi hakkında bilgi verdi. Ziyarette, Türk turizminin geldiği nokta itibariyle ülke ekonomisine olan katkısının önemine değinen Cem Karaca, Türkiye’nin turizmde artık ikinci faza geçmesi gerektiğinin altını çizerek, ‘’Resort anlamında çok özel, yeni ve başarılı hizmetler üreten konaklama tesislerimiz sayesinde büyük bir başarı yakaladık. Ancak bundan sonraki aşamada sahip olduğumuz alternatif turizm zenginliklerimizi ve imkanlarımızı vakit kaybetmeden hızlıca devreye sokmalıyız. Orta ve uzun vadede hem ürün hem de pazar çeşitliliğini yakalayarak farklı kesimleri şehrimize ve ülkemize çekmeliyiz’’ dedi. ATİB ve dernek çalışmaları ve ürettikleri projeler hakkında Vali Ersin Yazıcı’ya bilgi veren Cem Karaca, sürdürülebilir bir turizmin 3 ana ayağa dayandığını belirterek, ‘’Konaklama tesisleri, tur operatörü-seyahat acenteleri ve konaklama dışında turistin hizmet aldığı diğer günübirlik turistik tesisler birlikte uyum içinde çalışırsa istediğimiz hedeflere daha hızlı ulaşabiliriz’’ dedi. Karaca Antalya’nın lokomotif turistik işletmelerinden oluşan dernek üyelerinin her yıl yerli-yabancı ortalama 4.5 milyon turiste hizmet verdiğinin altını çizerek, ‘’Turizmde konaklamayı merkeze koyan anlayışı artık aşmalıyız. Tanıtım başta olmak üzere tüm yük konaklama tesislerinin üzerine biniyor.” Turistlerin tatil yaptığı bölgede kaliteli vakit geçireceği tesislerin önemini vurgulayan Karaca, ‘’Turistlerin geldiği şehri gezmesi, halkla iç içe geçmesi turizmin en önemli misyonlarından birisi olan kültürel kaynaşmayı doğuracaktır. Buna ek olarak gezen turist sayesinde bölge ekonomisinin tüm katmanları bundan ekonomik anlamda pay alacaktır. Otele kapanan değil, gezen, kültürel ve sanatsal etkinliklere  katılan, tarihi ve doğal zenginliklerimizi gören bir turist hem şehirden daha mutlu ayrılacak hem de ekonomiye daha fazla katkı sunmuş olacaktır’’ dedi. Vali Yazıcı ‘’Yönetişim Anlayışı ile başarıyı yakalayacağız’’ Antalya’da henüz göreve başlayan Vali Ersin Yazıcı, alternatif turizmin ve bu çerçevede hizmet veren tesislerin turizmin geleceği bakımından çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Yönetim değil yönetişim anlayışını benimsemiş bir idareci olarak STK’ları önemsiyorum. Turizmden tüm kesimlerin, esnafımızın hak ettiği payı alması gerekiyor. Dolayısıyla tüm turizm paydaşlarına kapım sürekli açık olacak. Görev yaptığım süre içinde hep birlikte güzel çalışmalar yürüteceğimizi düşünüyorum. Bu kapsamda Antalya’da tüm turizm paydaşlarıyla sürekli ve sağlıklı bir iletişim kuracağız. Sizleri ve temsil ettiğiniz üyeleri daha geniş bir zamanda bir araya gelerek yakından tanımak ve öneri, istek, sorunlarını dinlemek isterim’’ şeklinde konuştu.

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB) Başkanı ve Yönetim Kurulu, Antalya’da göreve başlayan Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Balıkesir’den Antalya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı’ya Antalya’da başarı dileklerinde ileten ATİB Başkanı Cem Karaca, dernek üyeleri ve Antalya turizmi hakkında bilgi verdi. Ziyarette, Türk turizminin geldiği nokta itibariyle ülke ekonomisine olan katkısının önemine değinen Cem Karaca, Türkiye’nin turizmde artık ikinci faza geçmesi gerektiğinin altını çizerek, ‘’Resort anlamında çok özel, yeni ve başarılı hizmetler üreten konaklama tesislerimiz sayesinde büyük bir başarı yakaladık. Ancak bundan sonraki aşamada sahip olduğumuz alternatif turizm zenginliklerimizi ve imkanlarımızı vakit kaybetmeden hızlıca devreye sokmalıyız. Orta ve uzun vadede hem ürün hem de pazar çeşitliliğini yakalayarak farklı kesimleri şehrimize ve ülkemize çekmeliyiz’’ dedi.

ATİB ve dernek çalışmaları ve ürettikleri projeler hakkında Vali Ersin Yazıcı’ya bilgi veren Cem Karaca, sürdürülebilir bir turizmin 3 ana ayağa dayandığını belirterek, ‘’Konaklama tesisleri, tur operatörü-seyahat acenteleri ve konaklama dışında turistin hizmet aldığı diğer günübirlik turistik tesisler birlikte uyum içinde çalışırsa istediğimiz hedeflere daha hızlı ulaşabiliriz’’ dedi. Karaca Antalya’nın lokomotif turistik işletmelerinden oluşan dernek üyelerinin her yıl yerli-yabancı ortalama 4.5 milyon turiste hizmet verdiğinin altını çizerek, ‘’Turizmde konaklamayı merkeze koyan anlayışı artık aşmalıyız. Tanıtım başta olmak üzere tüm yük konaklama tesislerinin üzerine biniyor.” Turistlerin tatil yaptığı bölgede kaliteli vakit geçireceği tesislerin önemini vurgulayan Karaca, ‘’Turistlerin geldiği şehri gezmesi, halkla iç içe geçmesi turizmin en önemli misyonlarından birisi olan kültürel kaynaşmayı doğuracaktır. Buna ek olarak gezen turist sayesinde bölge ekonomisinin tüm katmanları bundan ekonomik anlamda pay alacaktır. Otele kapanan değil, gezen, kültürel ve sanatsal etkinliklere  katılan, tarihi ve doğal zenginliklerimizi gören bir turist hem şehirden daha mutlu ayrılacak hem de ekonomiye daha fazla katkı sunmuş olacaktır’’ dedi.

Vali Yazıcı ‘’Yönetişim Anlayışı ile başarıyı yakalayacağız’’

Antalya’da henüz göreve başlayan Vali Ersin Yazıcı, alternatif turizmin ve bu çerçevede hizmet veren tesislerin turizmin geleceği bakımından çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Yönetim değil yönetişim anlayışını benimsemiş bir idareci olarak STK’ları önemsiyorum. Turizmden tüm kesimlerin, esnafımızın hak ettiği payı alması gerekiyor. Dolayısıyla tüm turizm paydaşlarına kapım sürekli açık olacak. Görev yaptığım süre içinde hep birlikte güzel çalışmalar yürüteceğimizi düşünüyorum. Bu kapsamda Antalya’da tüm turizm paydaşlarıyla sürekli ve sağlıklı bir iletişim kuracağız. Sizleri ve temsil ettiğiniz üyeleri daha geniş bir zamanda bir araya gelerek yakından tanımak ve öneri, istek, sorunlarını dinlemek isterim’’ şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.