AÜ Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde Yükselişte

21.06.2019 - 23:10, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2000+ kez okundu.
 

AÜ Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde Yükselişte

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan "2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sonuçları açıklandı. Geçen yıl 36. sırada yer alan Akdeniz Üniversitesi bu yıl 12 üniversiteyi daha geride bırakarak 24
Bu seneki endekste üniversiteler, 'bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği', 'fikri mülkiyet havuzu', 'iş birliği ve etkileşim' ile 'ekonomik katkı ve ticarileşme' olmak üzere 4 boyutta, 19 göstergeye göre sıralandı. Konuyla ilgili olarak Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, ‘Akdeniz Üniversitesi olarak Girişimci ve Yenilikçi Üniversite olma yolunda her yıl yeni adımlar atıyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini çok önemsiyoruz. Antalya Teknokent ve Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisimizle yaptığımız çalışmalarla girişimcilik ruhunun ve yenilikçilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Son açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde bilim, teknoloji ve sanayiyi bir araya getiren üretimin merkezinde bir üniversite olma yolundaki çabalarımızın sonuç vermeye başladığını görmek bizleri sevindirdi. Umuyorum ki önümüzdeki yıllarda Akdeniz Üniversitemizi daha üst sıralarda göreceğiz.’ diye konuştu.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan "2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sonuçları açıklandı. Geçen yıl 36. sırada yer alan Akdeniz Üniversitesi bu yıl 12 üniversiteyi daha geride bırakarak 24

Bu seneki endekste üniversiteler, 'bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği', 'fikri mülkiyet havuzu', 'iş birliği ve etkileşim' ile 'ekonomik katkı ve ticarileşme' olmak üzere 4 boyutta, 19 göstergeye göre sıralandı.

Konuyla ilgili olarak Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, ‘Akdeniz Üniversitesi olarak Girişimci ve Yenilikçi Üniversite olma yolunda her yıl yeni adımlar atıyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini çok önemsiyoruz. Antalya Teknokent ve Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisimizle yaptığımız çalışmalarla girişimcilik ruhunun ve yenilikçilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Son açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde bilim, teknoloji ve sanayiyi bir araya getiren üretimin merkezinde bir üniversite olma yolundaki çabalarımızın sonuç vermeye başladığını görmek bizleri sevindirdi. Umuyorum ki önümüzdeki yıllarda Akdeniz Üniversitemizi daha üst sıralarda göreceğiz.’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.