Avukatlık Can Çekişiyor

Asayiş 18.04.2019 - 23:21, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2916+ kez okundu.
 

Avukatlık Can Çekişiyor

Yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden, yurttaşların hak arama özgürlüğünün güvencesi olan, adil yargılanma, hukuk güvenliği gibi kavramlara işlerlik kazandırmak için mücadele eden biz Avukatların sorunları katlanılamaz ve taşınamaz bir boyuta gelmiştir. Yıllardır ekonomik ve mesleki sorunlarımıza ciddi ve gerçekçi hiçbir çözüm üretilmediği gibi, her geçen gün onurumuz ve saygınlığımız zedelenmekte, iş alanlarımız daraltılmaktadır. Yalnızca son iki yıla baktığımızda bile durumun ne kadar ağır, ciddi ve vahim olduğunu görürüz: Bursa Barosu Avukatlarından Av. Özgür Aksoy ve Kocaeli Barosu Avukatlarından Mehmet Samim Geredeli mesleklerini icra ettikleri için katledilmişlerdir.  İstanbul Barosu Avukatlarından Gökhan Vural Arı ve Zonguldak Barosu Avukatlarından Emir Said İnam yaşadıkları sorunlar nedeniyle yaşamlarına son vermişlerdir. Ankara Barosu önceki Başkanı Hakan Canduran’a adliyede bir yargıç tarafından, Şanlıurfa Barosu önceki Başkanı Ahmet Tüysüz’e adliyede polisler tarafından, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’e duruşma sırasında jandarma tarafından, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın’a basın açıklaması sırasında tutuklu yakınları olduğu söylenen kişilerce saldırılmış, geçtiğimiz hafta da Muğla Barosu Avukatlarından Sertuğ Sürenoğlu, Cumhurbaşkanlığı korumalarınca zorla alıkonulmuş, saatlerce işkenceye uğramıştır. Sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın sayısının çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Sözün özü Avukatlar Tehlike Altındadır! Öte yandan hukuk fakültelerinin sayısı, hukuk eğitiminin niteliği ve seviyesi, adli yardım ve CMK görevlendirilmelerine ilişkin ücretler, uzlaştırma düzenlemeleri, noterlere devredilen yargısal işler, zorunlu Avukatlığın yaygınlaştırılması yerine zorunlu arabuluculuğun yaygınlaştırılması, iş alanlarımızın daraltılması, onbinlerce Avukatın asgari ücrete ya da asgari ücrete çok yakın paralarla, güvencesiz olarak çalışmak zorunda kalması, sözün özü Avukatların bilerek ve isteyerek açlığa ve yoksulluğa terk edilmesi, adliye girişlerinde yaşanan sorunlardan dosyalara erişimlere, kısıtlı alan uygulamasından kalemlerde karşılaşılan tutum ve davranışlara varıncaya dek yüzlerce sorun karşısında “Avukatlık Can Çekişiyor” diyoruz. Sorunlarımızın ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini biliyoruz. Yıllardır yeterince çalışıldı, konuşuldu. Artık ekonomik ve mesleki sorunlarımızın çözülmesi için, gerçekçi ve kalıcı düzenlemeler yapılması zamanıdır. Ekmeğimizin ve yarınlarımızın tehlikede olduğunu bir kez daha vurguluyor ve çözüm istiyoruz, hemen şimdi!

Yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden, yurttaşların hak arama özgürlüğünün güvencesi olan, adil yargılanma, hukuk güvenliği gibi kavramlara işlerlik kazandırmak için mücadele eden biz Avukatların sorunları katlanılamaz ve taşınamaz bir boyuta gelmiştir. Yıllardır ekonomik ve mesleki sorunlarımıza ciddi ve gerçekçi hiçbir çözüm üretilmediği gibi, her geçen gün onurumuz ve saygınlığımız zedelenmekte, iş alanlarımız daraltılmaktadır.

Yalnızca son iki yıla baktığımızda bile durumun ne kadar ağır, ciddi ve vahim olduğunu görürüz: Bursa Barosu Avukatlarından Av. Özgür Aksoy ve Kocaeli Barosu Avukatlarından Mehmet Samim Geredeli mesleklerini icra ettikleri için katledilmişlerdir.  İstanbul Barosu Avukatlarından Gökhan Vural Arı ve Zonguldak Barosu Avukatlarından Emir Said İnam yaşadıkları sorunlar nedeniyle yaşamlarına son vermişlerdir. Ankara Barosu önceki Başkanı Hakan Canduran’a adliyede bir yargıç tarafından, Şanlıurfa Barosu önceki Başkanı Ahmet Tüysüz’e adliyede polisler tarafından, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’e duruşma sırasında jandarma tarafından, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın’a basın açıklaması sırasında tutuklu yakınları olduğu söylenen kişilerce saldırılmış, geçtiğimiz hafta da Muğla Barosu Avukatlarından Sertuğ Sürenoğlu, Cumhurbaşkanlığı korumalarınca zorla alıkonulmuş, saatlerce işkenceye uğramıştır. Sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın sayısının çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Sözün özü Avukatlar Tehlike Altındadır!

Öte yandan hukuk fakültelerinin sayısı, hukuk eğitiminin niteliği ve seviyesi, adli yardım ve CMK görevlendirilmelerine ilişkin ücretler, uzlaştırma düzenlemeleri, noterlere devredilen yargısal işler, zorunlu Avukatlığın yaygınlaştırılması yerine zorunlu arabuluculuğun yaygınlaştırılması, iş alanlarımızın daraltılması, onbinlerce Avukatın asgari ücrete ya da asgari ücrete çok yakın paralarla, güvencesiz olarak çalışmak zorunda kalması, sözün özü Avukatların bilerek ve isteyerek açlığa ve yoksulluğa terk edilmesi, adliye girişlerinde yaşanan sorunlardan dosyalara erişimlere, kısıtlı alan uygulamasından kalemlerde karşılaşılan tutum ve davranışlara varıncaya dek yüzlerce sorun karşısında “Avukatlık Can Çekişiyor” diyoruz.

Sorunlarımızın ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini biliyoruz. Yıllardır yeterince çalışıldı, konuşuldu. Artık ekonomik ve mesleki sorunlarımızın çözülmesi için, gerçekçi ve kalıcı düzenlemeler yapılması zamanıdır. Ekmeğimizin ve yarınlarımızın tehlikede olduğunu bir kez daha vurguluyor ve çözüm istiyoruz, hemen şimdi!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.