Bahar Çalıştayı’nda Yaşlılarla İlgili 6 Önemli Konu Ele Alındı

Asayiş 18.03.2022 - 19:58, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1801+ kez okundu.
 

Bahar Çalıştayı’nda Yaşlılarla İlgili 6 Önemli Konu Ele Alındı

Antalya, önümüzdeki dönemde gündemine Türkiye’nin gündemine oturacak yaşlılıkla ilgili sorunları ‘Yerinde Yaşlanma’ Bahar Çalıştayı’nda görüşüyor. 2’nci günde 6 ayrı çalışma grubu gün boyu hayati konuları ele alarak çözüm önerisi hazırlayacak.
Antalya, önümüzdeki dönemde gündemine Türkiye’nin gündemine oturacak yaşlılıkla ilgili sorunları ‘Yerinde Yaşlanma’ Bahar Çalıştayı’nda görüşüyor. 2’nci günde 6 ayrı çalışma grubu gün boyu hayati konuları ele alarak çözüm önerisi hazırlayacak. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda en önemli sorunlarından biri olacağı öngörülen yaşlılık sorunu, Antalya’da düzenlenen ‘Yerinde Yaşlanma’ Bahar Çalıştayı’nda ele alınıyor. Antalya Kent Konseyi Emekliler Meclisi ve ‘Aynı Hedefe Yürüyenler’ koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile “Yerinde Yaşlanma” temasıyla 17-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen Bahar Çalıştayı 2’nci gününde de devam etti. Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 6 ayrı grupta eş zamanlı olarak 09.00-17.00 saatleri arasında yapılan çalıştaylarda yaşlılarla ilgili 6 önemli konu başlığı ele alındı. Çalıştay gruplarına kurum kuruluş, yerel yönetim, sivil toplum örgütü temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt da çalıştay grup toplantılarına katılarak başarı diledi. ÇALIŞTAYLARDA ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINDI ‘Güvenli Yaşama, Yaşam Riskleri ve Yaşlı Refahı’ konusunu ele alan 1’inci grup, Pamukkale Üniversitesi Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velittin Kalınkara oturum başkanlığında yapıldı. ‘Yaşlı Dostu Toplum ve Kent’ konusunu görüşen 2’nci grupta Ege Geriatri Derneği, İzmir Kent Konseyi Sağlıklı Yaşlanma ve Yaşlı Politikaları Çalışma Grubu’ndan Psikolog Mevlüt Ülgen oturum başkanlığı yaptı. 3’üncü grup ise ‘Tedavi, Bakım ve Rehabilitasyon’ konusunu ele alırken, bu grubun oturum başkanlığını ise Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi GERHEMDER Geriatri Hemşireliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Sevgisun Kapucu üstlendi. YAŞLILIKTA SPOR VE EGZERSİZ 4’üncü grupta ‘Geronteknoloji’ konusu görüşüldü. Bu grubun oturum başkanlığını Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Aile ve Tüketici Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yaşlılık Platformu Yönetim Grubu Üyesi Prof. Dr. Oya Hazer yaptı. 5’inci grup Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Görgün Baran’ın oturum başkanlığında ‘Yaşlının Toplumsal Katılımı’ konusunu görüştü. ‘Spor ve Egzersiz’ konusunu ele alan 6’ncı grubun oturum başkanlığını ise Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop yaptı. KİNETİK BEYİN EGZERSİZİ GÖSTERİSİ 17 Mart Perşembe günü açılış töreni ve 2 konferansla başlayan ‘Yerinde Yaşlanma’ Bahar Çalıştayı, 19 Mart Cumartesi günü de devam edecek. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda saat 09.00’da “Yaşlılıkta Kinetik Beyin Egzersizleri” başlıklı uygulamalı konferans var. Saat 13.30’da ise “Alzheimer Hastalığı ve Korunma” konulu halka açık panel gerçekleştirilecek. ‘Kinetik Beyin Egzersizi’ gösterisinin ardından çalıştay, sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erecek.
Antalya, önümüzdeki dönemde gündemine Türkiye’nin gündemine oturacak yaşlılıkla ilgili sorunları ‘Yerinde Yaşlanma’ Bahar Çalıştayı’nda görüşüyor. 2’nci günde 6 ayrı çalışma grubu gün boyu hayati konuları ele alarak çözüm önerisi hazırlayacak.

Antalya, önümüzdeki dönemde gündemine Türkiye’nin gündemine oturacak yaşlılıkla ilgili sorunları ‘Yerinde Yaşlanma’ Bahar Çalıştayı’nda görüşüyor. 2’nci günde 6 ayrı çalışma grubu gün boyu hayati konuları ele alarak çözüm önerisi hazırlayacak.

Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda en önemli sorunlarından biri olacağı öngörülen yaşlılık sorunu, Antalya’da düzenlenen ‘Yerinde Yaşlanma’ Bahar Çalıştayı’nda ele alınıyor. Antalya Kent Konseyi Emekliler Meclisi ve ‘Aynı Hedefe Yürüyenler’ koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile “Yerinde Yaşlanma” temasıyla 17-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen Bahar Çalıştayı 2’nci gününde de devam etti. Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 6 ayrı grupta eş zamanlı olarak 09.00-17.00 saatleri arasında yapılan çalıştaylarda yaşlılarla ilgili 6 önemli konu başlığı ele alındı. Çalıştay gruplarına kurum kuruluş, yerel yönetim, sivil toplum örgütü temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt da çalıştay grup toplantılarına katılarak başarı diledi.

ÇALIŞTAYLARDA ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINDI

‘Güvenli Yaşama, Yaşam Riskleri ve Yaşlı Refahı’ konusunu ele alan 1’inci grup, Pamukkale Üniversitesi Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velittin Kalınkara oturum başkanlığında yapıldı. ‘Yaşlı Dostu Toplum ve Kent’ konusunu görüşen 2’nci grupta Ege Geriatri Derneği, İzmir Kent Konseyi Sağlıklı Yaşlanma ve Yaşlı Politikaları Çalışma Grubu’ndan Psikolog Mevlüt Ülgen oturum başkanlığı yaptı. 3’üncü grup ise ‘Tedavi, Bakım ve Rehabilitasyon’ konusunu ele alırken, bu grubun oturum başkanlığını ise Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi GERHEMDER Geriatri Hemşireliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Sevgisun Kapucu üstlendi.

YAŞLILIKTA SPOR VE EGZERSİZ

4’üncü grupta ‘Geronteknoloji’ konusu görüşüldü. Bu grubun oturum başkanlığını Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Aile ve Tüketici Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yaşlılık Platformu Yönetim Grubu Üyesi Prof. Dr. Oya Hazer yaptı. 5’inci grup Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Görgün Baran’ın oturum başkanlığında ‘Yaşlının Toplumsal Katılımı’ konusunu görüştü. ‘Spor ve Egzersiz’ konusunu ele alan 6’ncı grubun oturum başkanlığını ise Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop yaptı.

KİNETİK BEYİN EGZERSİZİ GÖSTERİSİ

17 Mart Perşembe günü açılış töreni ve 2 konferansla başlayan ‘Yerinde Yaşlanma’ Bahar Çalıştayı, 19 Mart Cumartesi günü de devam edecek. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda saat 09.00’da “Yaşlılıkta Kinetik Beyin Egzersizleri” başlıklı uygulamalı konferans var. Saat 13.30’da ise “Alzheimer Hastalığı ve Korunma” konulu halka açık panel gerçekleştirilecek. ‘Kinetik Beyin Egzersizi’ gösterisinin ardından çalıştay, sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.