Bahşi’den Genelge

Politika 23.05.2019 - 01:06, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2553+ kez okundu.
 

Bahşi’den Genelge

Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.                      “Vergide adalet” demek az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması demektir. Anayasamızın 73 üncü maddesinde; Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür.  Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır.  hükmü yer almaktadır. Ancak dünyanın en adaletsiz vergi sistemlerinden birine sahip olan Türkiye’de yıllardır bütün vergi yükü ücret geliri ile yaşam mücadelesi veren kamu çalışanlarının omuzlarına yıkılmaktadır. Bu bağlamda; Vergide adalet ilkesini hayata geçirmek için az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması yönünde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Asgari ücretin tümüyle vergiden muaf olması için bir çalışmanız var mıdır?

Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.                     

“Vergide adalet” demek az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması demektir.

Anayasamızın 73 üncü maddesinde; Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. 
Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır. 
hükmü yer almaktadır.

Ancak dünyanın en adaletsiz vergi sistemlerinden birine sahip olan Türkiye’de yıllardır bütün vergi yükü ücret geliri ile yaşam mücadelesi veren kamu çalışanlarının omuzlarına yıkılmaktadır.

Bu bağlamda;

Vergide adalet ilkesini hayata geçirmek için az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması yönünde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Asgari ücretin tümüyle vergiden muaf olması için bir çalışmanız var mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.