Baka’nın Gündemi Turizm Hamlesi

Ekonomi 30.04.2020 - 21:38, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2942+ kez okundu.
 

Baka’nın Gündemi Turizm Hamlesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Video Konferans Sistemi ile Vali Münir Karaloğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.
Video Konferans Sistemi ile yapılan toplantıya; Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.  BAKA Yönetim Kurulu toplantısını COVID-19 Salgını sebebiyle Koronavirüs Bilim Kurulunun mezkûr hastalığın ülkemizde yayılımının önlenmesine dair tavsiyeleri ve İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirleri göz önüne alarak uzaktan erişim yöntemi ile çevrimiçi platform üzerinden gerçekleştirdiklerini açıklayan Vali Karaloğlu “129 Sayılı bu Yönetim Kurulu toplantımızda; Ajansımızın 2019 Yılı Dış Denetim Raporunu, COVID-19 Salgını sebebiyle yararlanıcılarımızdan gelen proje uygulama sürelerinin 6 (altı) ay süreyle uzatılması taleplerini görüşeceğiz ve Ajansımızın genel yönetimine ilişkin kararları alacağız. Ayrıca 2020 Yılı Güdümlü Proje Desteklerine ilişkin stratejileri konuşacak ve bu konuda istişarelerde bulunacağız. Ülkemizi ve dünyayı tehdit eden bu salgının biran önce sona ermesini ve toplantımızın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Tünelin Çıkışı da Var BAKA’nın bölgenin her türlü sıkıntısının çözümü noktasında çok önemli bir kurum olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Bizim asıl üzerinde çalışacağımız konu ise koranavirüs döneminden çıkışla ilgili olmalıdır. BAKA olarak önceliğimiz, projelerimizi hayata geçirmenin yanında Koranavirüs süreci bittikten sonra Antalya, Isparta ve Burdur bölgesinin bu süreçten en hızlı çıkma aşamasında neler yapabiliriz ve bu süreçten nasıl hızla çıkarız sorusunun cevabı olmalıdır” ifadelerine yer verdi. Bölge Ekonomisine Turizm Yön Veriyor Bölgenin en önemli geçim kaynağının turizm olduğuna dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, “Burdur’un ürettiği sütü de tüketen turizm sektörüdür, Isparta’nın ürettiği tarımsal ürünü de, meyveyi, sebzeyi de tüketen turizm sektörüdür. Dolayısıyla Korana virüsten etkilenen en önemli sektör turizmdir. Turizmde bütün dünyada şuan kepenk indirilmiş durumda. Tarım sektörü devam ediyor, imalat sektörü devam ediyor, gıda sektörü devam ediyor ama turizm sektörü durmuş durumda. Ajansın şu anda yapacağı en önemli çalışma bölgenin ekonomisini tekrar rayına koyabilmek olmalıdır. Bunun için yeni bir tanıtım atağına başlamak zorundayız. Eski müşterilerimizle tekrar diyalog kurma ve onları tekrar bölgemize çağırma konusunda faaliyet yürütmemiz gerekir. Koranaviris süreci sonrasında turizm hareketliliğini tekrardan sağlamak zorundayız” ifadelerini kullandı. BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ile uzmanların, Ajansın çalışmalarına ilişkin yönetim kurulu üyelerine yaptıkları sunumların ardından gündem maddelerinin ayrıntılı olarak görüşülüp karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Video Konferans Sistemi ile Vali Münir Karaloğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Video Konferans Sistemi ile yapılan toplantıya; Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.

 BAKA Yönetim Kurulu toplantısını COVID-19 Salgını sebebiyle Koronavirüs Bilim Kurulunun mezkûr hastalığın ülkemizde yayılımının önlenmesine dair tavsiyeleri ve İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirleri göz önüne alarak uzaktan erişim yöntemi ile çevrimiçi platform üzerinden gerçekleştirdiklerini açıklayan Vali Karaloğlu “129 Sayılı bu Yönetim Kurulu toplantımızda; Ajansımızın 2019 Yılı Dış Denetim Raporunu, COVID-19 Salgını sebebiyle yararlanıcılarımızdan gelen proje uygulama sürelerinin 6 (altı) ay süreyle uzatılması taleplerini görüşeceğiz ve Ajansımızın genel yönetimine ilişkin kararları alacağız. Ayrıca 2020 Yılı Güdümlü Proje Desteklerine ilişkin stratejileri konuşacak ve bu konuda istişarelerde bulunacağız. Ülkemizi ve dünyayı tehdit eden bu salgının biran önce sona ermesini ve toplantımızın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Tünelin Çıkışı da Var

BAKA’nın bölgenin her türlü sıkıntısının çözümü noktasında çok önemli bir kurum olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Bizim asıl üzerinde çalışacağımız konu ise koranavirüs döneminden çıkışla ilgili olmalıdır. BAKA olarak önceliğimiz, projelerimizi hayata geçirmenin yanında Koranavirüs süreci bittikten sonra Antalya, Isparta ve Burdur bölgesinin bu süreçten en hızlı çıkma aşamasında neler yapabiliriz ve bu süreçten nasıl hızla çıkarız sorusunun cevabı olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Bölge Ekonomisine Turizm Yön Veriyor

Bölgenin en önemli geçim kaynağının turizm olduğuna dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, “Burdur’un ürettiği sütü de tüketen turizm sektörüdür, Isparta’nın ürettiği tarımsal ürünü de, meyveyi, sebzeyi de tüketen turizm sektörüdür. Dolayısıyla Korana virüsten etkilenen en önemli sektör turizmdir. Turizmde bütün dünyada şuan kepenk indirilmiş durumda. Tarım sektörü devam ediyor, imalat sektörü devam ediyor, gıda sektörü devam ediyor ama turizm sektörü durmuş durumda. Ajansın şu anda yapacağı en önemli çalışma bölgenin ekonomisini tekrar rayına koyabilmek olmalıdır. Bunun için yeni bir tanıtım atağına başlamak zorundayız. Eski müşterilerimizle tekrar diyalog kurma ve onları tekrar bölgemize çağırma konusunda faaliyet yürütmemiz gerekir. Koranaviris süreci sonrasında turizm hareketliliğini tekrardan sağlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ile uzmanların, Ajansın çalışmalarına ilişkin yönetim kurulu üyelerine yaptıkları sunumların ardından gündem maddelerinin ayrıntılı olarak görüşülüp karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.