Bakanlık Sorunları Çözmeli

Sağlık 10.05.2019 - 20:38, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2575+ kez okundu.
 

Bakanlık Sorunları Çözmeli

Ekonomik olarak sıkıntılar, döner sermayeler başta olmak üzere yaşadığımız maddi kayıplar, bir işe yaramaktan uzak yıpranma payı, aşırı iş yükü, şiddet, mobbing ve 3600 Ek gösterge gibi sözde kalan düzenlemeler biz sağlık çalışanlarında ne kutlayacak bir hafta ne de güzel anılacak bir gün hali bırakmıştır. İşte böylesine bir durumda 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını karşılıyoruz. Karşılanmayan talepler, dağ gibi yığılmış sorunlar ve her gün yeni eklenen dertler varken ise ne yazık ki  kutlama mesajları ve iyi dileklerin bir anlamı olmamaktadır. Çalışanlar açısından böylesine anlamlı günleri bayram tadına çevirmek ancak çözüm üretmekle olur. Bakınız bugün Türkiye’de 166 Bin hemşire arkadaşımız görev yapmaktadır. Bunların 112 Bini Sağlık Bakanlığı’nda görevlidir. 100 Bin Kişiye düşen ebe hemşire sayısı ülkemizde 272 iken AB ortalaması 914, OECD ortalaması ise 1025’dir. Sadece  bu rakam bile Türk hemşirelerinin çalışma hayatında herşeye rağmen özverili bir şekilde milletimize hizmet ettiklerini anlatmaya yeterlidir.  Buna karşılık hemşirelerimizin beklediği, emeklerinin karşılığı ödenmez diye başlayan cümleler kurulması yerine sorunlarına bir an önce çare üretilmesidir. Özlük hakları iyileştirilmeli, vekil ebe hemşire, aileleri parçalayan sözleşmeli istihdam son bulmalı tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır. Kreş eksikliği gibi aile yaşamlarını olumsuz etkileyen sorunları çözülmelidir. Çalışanların 5-6 yıl önceki döner sermayeleri mumla aradığı düşünülürse bu durumun katlanılmaz bir hal aldığı ortadadır.  Döner sermaye ek ödemeleri ile ilgili yönetmelik değişikliği çalışanları memnun edecek bir şekilde, sosyal taraflarında görüşü alınarak acilen yapılmalıdır. Kapsayıcı bir 3600 ek gösterge düzenlemesi hayata geçmelidir. Diyaliz hemşireliği gibi hemşirelerimizin kazanılmış hiçbir hakkı ellerinden alınmamalıdır. Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir.  Hemşirelerimizin hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır.          Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin gerçekleşmesi temennisiyle 12-18 Mayıs Hemşireler haftasının kutluyor, çalışma hayatında kolaylıklar diliyoruz. 

Ekonomik olarak sıkıntılar, döner sermayeler başta olmak üzere yaşadığımız maddi kayıplar, bir işe yaramaktan uzak yıpranma payı, aşırı iş yükü, şiddet, mobbing ve 3600 Ek gösterge gibi sözde kalan düzenlemeler biz sağlık çalışanlarında ne kutlayacak bir hafta ne de güzel anılacak bir gün hali bırakmıştır.

İşte böylesine bir durumda 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını karşılıyoruz. Karşılanmayan talepler, dağ gibi yığılmış sorunlar ve her gün yeni eklenen dertler varken ise ne yazık ki  kutlama mesajları ve iyi dileklerin bir anlamı olmamaktadır.

Çalışanlar açısından böylesine anlamlı günleri bayram tadına çevirmek ancak çözüm üretmekle olur.

Bakınız bugün Türkiye’de 166 Bin hemşire arkadaşımız görev yapmaktadır. Bunların 112 Bini Sağlık Bakanlığı’nda görevlidir. 100 Bin Kişiye düşen ebe hemşire sayısı ülkemizde 272 iken AB ortalaması 914, OECD ortalaması ise 1025’dir. Sadece  bu rakam bile Türk hemşirelerinin çalışma hayatında herşeye rağmen özverili bir şekilde milletimize hizmet ettiklerini anlatmaya yeterlidir. 

Buna karşılık hemşirelerimizin beklediği, emeklerinin karşılığı ödenmez diye başlayan cümleler kurulması yerine sorunlarına bir an önce çare üretilmesidir.

Özlük hakları iyileştirilmeli, vekil ebe hemşire, aileleri parçalayan sözleşmeli istihdam son bulmalı tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır. Kreş eksikliği gibi aile yaşamlarını olumsuz etkileyen sorunları çözülmelidir.

Çalışanların 5-6 yıl önceki döner sermayeleri mumla aradığı düşünülürse bu durumun katlanılmaz bir hal aldığı ortadadır.  Döner sermaye ek ödemeleri ile ilgili yönetmelik değişikliği çalışanları memnun edecek bir şekilde, sosyal taraflarında görüşü alınarak acilen yapılmalıdır.

Kapsayıcı bir 3600 ek gösterge düzenlemesi hayata geçmelidir. Diyaliz hemşireliği gibi hemşirelerimizin kazanılmış hiçbir hakkı ellerinden alınmamalıdır.

Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir. 

Hemşirelerimizin hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır.
        
Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin gerçekleşmesi temennisiyle 12-18 Mayıs Hemşireler haftasının kutluyor, çalışma hayatında kolaylıklar diliyoruz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.