Balkonlar Bahçeye Dönüşüyor

Belediyeler 22.07.2019 - 23:45, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2798+ kez okundu.
 

Balkonlar Bahçeye Dönüşüyor

Amaç çocuklara üretim alışkanlığı kazandırmak
Muratpaşa Belediyesi, sebzelerin doğal lezzetini, bir sebzeyi dalından koparmanın keyfini yaşamak, çocuklarına yaşatmak isteyen komşularını için soğan, patlıcan, maydanoz ve biber fideleri hediye ediyor. İlk etapta 350 eve verilecek setler, tek saksıda hepsi çimlendirilmiş ve dikilmiş olarak dağıtılacak. Muratpaşa Belediyesi, ‘Balkonda Üretelim’ sloganıyla evlerin balkonlarını, terasları küçük birer bostana dönüştürecek bir projeyi daha hayata geçiyor. Proje, kendi yetiştirdiği sebzenin doğal lezzetini hissetmek, onları dalından koparmak ve çocuklarına sebzenin en doğalını yedirmek isteyen 350 gönüllü aileyle başlayacak. Projeyle, çocuklara üretim alışkanlığı kazandırma amaçlanıyor. Projede gönüllü olarak yer alacak ailelerin başvuruları hafta sonu internet üzerinden toplandı. Şimdi, sıra Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek Mahallesi’nde bulunan bitki üretim tesislerinde saksılara dikilen soğan, patlıcan ve biber fidesiyle birlikle çimlendirilen maydanoz tohumlarının balkonlara, teraslara alınması için biraz daha büyümesini beklemeye geldi. Tek saksıda oluşturulan setlerin tesislerde her gün gerekli kontrolleri ve bakımları yapılırken kısa sürede setler gönüllü ailelere dağıtılmaya başlanacak. Proje daha sonra, çocuklarına üretim alışkanlığı kazandırmak, tarımı öğretmek için ücretsiz fide dağıtımıyla devam edecek. Saksısını hazırlayan ailelere ve çocuklara fide verilecek.
Amaç çocuklara üretim alışkanlığı kazandırmak

Muratpaşa Belediyesi, sebzelerin doğal lezzetini, bir sebzeyi dalından koparmanın keyfini yaşamak, çocuklarına yaşatmak isteyen komşularını için soğan, patlıcan, maydanoz ve biber fideleri hediye ediyor. İlk etapta 350 eve verilecek setler, tek saksıda hepsi çimlendirilmiş ve dikilmiş olarak dağıtılacak.

Muratpaşa Belediyesi, ‘Balkonda Üretelim’ sloganıyla evlerin balkonlarını, terasları küçük birer bostana dönüştürecek bir projeyi daha hayata geçiyor. Proje, kendi yetiştirdiği sebzenin doğal lezzetini hissetmek, onları dalından koparmak ve çocuklarına sebzenin en doğalını yedirmek isteyen 350 gönüllü aileyle başlayacak. Projeyle, çocuklara üretim alışkanlığı kazandırma amaçlanıyor.

Projede gönüllü olarak yer alacak ailelerin başvuruları hafta sonu internet üzerinden toplandı. Şimdi, sıra Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek Mahallesi’nde bulunan bitki üretim tesislerinde saksılara dikilen soğan, patlıcan ve biber fidesiyle birlikle çimlendirilen maydanoz tohumlarının balkonlara, teraslara alınması için biraz daha büyümesini beklemeye geldi. Tek saksıda oluşturulan setlerin tesislerde her gün gerekli kontrolleri ve bakımları yapılırken kısa sürede setler gönüllü ailelere dağıtılmaya başlanacak.

Proje daha sonra, çocuklarına üretim alışkanlığı kazandırmak, tarımı öğretmek için ücretsiz fide dağıtımıyla devam edecek. Saksısını hazırlayan ailelere ve çocuklara fide verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.