Banka veya Kredi Kartlarını Kötüye Kullanan Şahıslar Yakalandı

Asayiş 30.06.2019 - 00:24, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1679+ kez okundu.
 

Banka veya Kredi Kartlarını Kötüye Kullanan Şahıslar Yakalandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesinde;
İlimizde "Araç Kiralama" görünümü altında faaliyet yürüten bir işyerinin başka şahıslara ait banka/kredi kartı bilgilerini kullanarak "Mail Order" - "Sahte Otel Rezervasyonu" ve "Sanal Pos" yöntemleri ile yüklü miktarlarda haksız kazanç elde ettikleri, bu yöntemle kullanmış oldukları banka/kredi kartı bilgileri ile formaliteden araç kiralama formu düzenleyerek çekmiş oldukları paralara resmiyet kazandırarak aklamaya çalıştıkları bilgisi edinilmesi üzerine şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla tahkikat başlatılmıştır., 27 Haziran günü yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde; (3) şüpheli şahıs yakalanmış, şahıslara ait işyeri ve ikamet aramalarında, banka/kredi kartı manyetik şerit bilgilerini kopyalamaya yarar MSR cihazı, (4) adet pos cihazı, başka şahıslara ait banka/kredi kartı bilgileri kullanılarak çekildiği anlaşılan çok sayıda pos slipi ve çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir. Şüphelilerden ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde; çok sayıda başka şahıslara ait banka/kredi kartı bilgileri, sahte otel rezervasyon formları ve suç unsuru dijital veriler olduğu anlaşılmıştır. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca işlemleri tamamlanana (3) şüpheli şahıstan, (2) şüpheli şahıs  Antalya Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak sanal ortamda işlenen suçlarla ilgili etkin mücadelemiz hız kesmeden devam etmektedir.  
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesinde;

İlimizde "Araç Kiralama" görünümü altında faaliyet yürüten bir işyerinin başka şahıslara ait banka/kredi kartı bilgilerini kullanarak "Mail Order" - "Sahte Otel Rezervasyonu" ve "Sanal Pos" yöntemleri ile yüklü miktarlarda haksız kazanç elde ettikleri, bu yöntemle kullanmış oldukları banka/kredi kartı bilgileri ile formaliteden araç kiralama formu düzenleyerek çekmiş oldukları paralara resmiyet kazandırarak aklamaya çalıştıkları bilgisi edinilmesi üzerine şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla tahkikat başlatılmıştır.,

27 Haziran günü yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde; (3) şüpheli şahıs yakalanmış, şahıslara ait işyeri ve ikamet aramalarında, banka/kredi kartı manyetik şerit bilgilerini kopyalamaya yarar MSR cihazı, (4) adet pos cihazı, başka şahıslara ait banka/kredi kartı bilgileri kullanılarak çekildiği anlaşılan çok sayıda pos slipi ve çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.

Şüphelilerden ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde; çok sayıda başka şahıslara ait banka/kredi kartı bilgileri, sahte otel rezervasyon formları ve suç unsuru dijital veriler olduğu anlaşılmıştır.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca işlemleri tamamlanana (3) şüpheli şahıstan, (2) şüpheli şahıs  Antalya Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak sanal ortamda işlenen suçlarla ilgili etkin mücadelemiz hız kesmeden devam etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.