Barolar Birliğini Destekliyoruz!

Asayiş 25.06.2020 - 22:06, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2437+ kez okundu.
 

Barolar Birliğini Destekliyoruz!

Ülkenin sorunlarına elbirliği ile çözüm arayan meslek odaları ile ilgili yasal düzenlemelerde, mesleki kuruluşların görüşünün alınması ve politikaların ortak akıl ile üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, mesleki birlikleri güçlendiren yapıcı nitelikteki h
Ülkenin sorunlarına elbirliği ile çözüm arayan meslek odaları ile ilgili yasal düzenlemelerde, mesleki kuruluşların görüşünün alınması ve politikaların ortak akıl ile üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, mesleki birlikleri güçlendiren yapıcı nitelikteki her çalışmayı destekliyoruz. Mesleki kuruluşların kamusal gücünün korunması yönünde yapılacak çalışmalarda, mesleki odaların özerk statülerinden kaynaklanan bağımsız karar gücünden ve işleyişinden yararlanılması gerekir. Mesleki kuruluşların da, ülkemizin daha ileriye gitmesinde değerli birer paydaş olarak görülmesi zorunludur. Bu doğrultuda, “illerde birden fazla baro kurulması”, “seçim sisteminin değiştirilmesi”, “avukatların hak ve yetkilerinin sınırlandırılması”na yönelik yapılmak istenen düzenlemelere karşı Baro Başkanlarının farklı illerden Ankara’ya doğru başlattıkları “Savunma Yürüyor” eylemlerini destekliyoruz. Anayasada tanımlanan görevlerini yapabilmek, kamusal sorumluluklarını yerine getirebilmek için kurulan mesleki kuruluşlar, mesleklerini ilgilendiren kanun ve yönetmelikler çerçevesinde her türlü mesleki çalışmayı yapmaya hazırdır. Meslek kuruluşlarının görüş ve önerilerini dikkate almayan, ülke menfaatleriyle uyuşmayan, mesleki birliklerin özerk statülerini korumayan mevzuatlar yerine, mesleklerimizin ve meslektaşlarımızın çözüm bekleyen sorunları için ortak çözümlerin geliştirilmesine odaklanılmalıdır.
Ülkenin sorunlarına elbirliği ile çözüm arayan meslek odaları ile ilgili yasal düzenlemelerde, mesleki kuruluşların görüşünün alınması ve politikaların ortak akıl ile üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, mesleki birlikleri güçlendiren yapıcı nitelikteki h

Ülkenin sorunlarına elbirliği ile çözüm arayan meslek odaları ile ilgili yasal düzenlemelerde, mesleki kuruluşların görüşünün alınması ve politikaların ortak akıl ile üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, mesleki birlikleri güçlendiren yapıcı nitelikteki her çalışmayı destekliyoruz.

Mesleki kuruluşların kamusal gücünün korunması yönünde yapılacak çalışmalarda, mesleki odaların özerk statülerinden kaynaklanan bağımsız karar gücünden ve işleyişinden yararlanılması gerekir. Mesleki kuruluşların da, ülkemizin daha ileriye gitmesinde değerli birer paydaş olarak görülmesi zorunludur.

Bu doğrultuda, “illerde birden fazla baro kurulması”, “seçim sisteminin değiştirilmesi”, “avukatların hak ve yetkilerinin sınırlandırılması”na yönelik yapılmak istenen düzenlemelere karşı Baro Başkanlarının farklı illerden Ankara’ya doğru başlattıkları “Savunma Yürüyor” eylemlerini destekliyoruz.

Anayasada tanımlanan görevlerini yapabilmek, kamusal sorumluluklarını yerine getirebilmek için kurulan mesleki kuruluşlar, mesleklerini ilgilendiren kanun ve yönetmelikler çerçevesinde her türlü mesleki çalışmayı yapmaya hazırdır.

Meslek kuruluşlarının görüş ve önerilerini dikkate almayan, ülke menfaatleriyle uyuşmayan, mesleki birliklerin özerk statülerini korumayan mevzuatlar yerine, mesleklerimizin ve meslektaşlarımızın çözüm bekleyen sorunları için ortak çözümlerin geliştirilmesine odaklanılmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.