Başkan Güngör, Gaziler Günü’nü Kutladı

Asayiş 19.09.2021 - 09:42, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1516+ kez okundu.
 

Başkan Güngör, Gaziler Günü’nü Kutladı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, gaziliğin Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardan biri olduğunu kaydetti.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, gaziliğin Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardan biri olduğunu kaydetti. Güngör mesajında, Türk milletinin, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs gerdiğini, gerektiğinde canını vermekten dahi çekinmediğini ifade ederek, Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimizin tarihimiz boyunca ülkesi bayrağı ve milleti için gösterdiği kahramanlıklar daima onur ve gururla hatırlanacağını kaydetti. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gazilik unvanını aldığını hatırlatan Başkan Güngör,  2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül tarihinin Gaziler Günü olarak kutlandığını belirtti. Güngör, Mesajın şu ifadelere yer verdi; “Şehitlik ve gazilik vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Onlar emsalsiz özverileriyle, milletimize mal olmuşlardır. Şehitlerinin ve gazilerinin kıymetini bilmeyen milletlerin geleceği de olmaz. Türk milleti şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini hiçbir zaman unutmamıştır ve gönlünde daima özel bir yere koymuştur. Sakarya Zaferi'nden kısa süre sonra TBMM'nin, Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi'ni vermesi de, milletimizin büyük bir fedakârlık ve feragat timsali olan şehitlerimize ve gazilerimize karşı sevgisini, takdir hislerini en güzel şekilde ifade etmektedir. Ecdadımız gibi, vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Ülkemiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin özverileri sayesinde bugünlere gelmiştir. Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, gaziliğin Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardan biri olduğunu kaydetti.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, gaziliğin Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardan biri olduğunu kaydetti.

Güngör mesajında, Türk milletinin, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs gerdiğini, gerektiğinde canını vermekten dahi çekinmediğini ifade ederek, Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimizin tarihimiz boyunca ülkesi bayrağı ve milleti için gösterdiği kahramanlıklar daima onur ve gururla hatırlanacağını kaydetti.

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gazilik unvanını aldığını hatırlatan Başkan Güngör,  2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül tarihinin Gaziler Günü olarak kutlandığını belirtti.

Güngör, Mesajın şu ifadelere yer verdi; “Şehitlik ve gazilik vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Onlar emsalsiz özverileriyle, milletimize mal olmuşlardır. Şehitlerinin ve gazilerinin kıymetini bilmeyen milletlerin geleceği de olmaz. Türk milleti şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini hiçbir zaman unutmamıştır ve gönlünde daima özel bir yere koymuştur. Sakarya Zaferi'nden kısa süre sonra TBMM'nin, Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi'ni vermesi de, milletimizin büyük bir fedakârlık ve feragat timsali olan şehitlerimize ve gazilerimize karşı sevgisini, takdir hislerini en güzel şekilde ifade etmektedir. Ecdadımız gibi, vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır.

Ülkemiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin özverileri sayesinde bugünlere gelmiştir. Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.