Başkan Güngör “Rusya-Ukrayna Savaşında Yaşanan Gelişmeler Kaygı Verici”

Ekonomi 02.03.2022 - 11:24, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1791+ kez okundu.
 

Başkan Güngör “Rusya-Ukrayna Savaşında Yaşanan Gelişmeler Kaygı Verici”

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştaki gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek sonuçlarının Türk turizmini olumsuz etkileme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştaki gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek sonuçlarının Türk turizmini olumsuz etkileme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası  (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör yaptığı açıklamada Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Güngör,  Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştaki gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek sonuçlarının Türk turizmini olumsuz etkileme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.   Başkan Güngör “ Acilen alternatif pazar seçenekleri oluşturulmaması durumunda zor bir turizm sezonu bizi bekliyor” dedi.  Rusya ve Ukrayna’nın Türkiye turizminde oldukça önemli bir konuma sahip olduğunun altının çizen başkan Güngör “Hem Rusya hem de Ukrayna pazarında oluşacak rezervasyon iptallerinin oluşturacağı boşluğu kapatacak başka pazarlara ve seçeneklere yönelmeliyiz. Aksi bir durumda turizm sezonu için yeni bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kalabiliriz” diye konuştu. TURİZM SEKTÖRÜ SON YILLARDA ÇOK SIKINTI YAŞADI Son yıllarda oldukça zor zamanlar yaşayan turizm sektörünün iyi bir 2022 sezonu geçireceği yönünde gelişmelerin olduğu bir dönemde patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı turizm sektörünün tüm hesaplarını alt üst ettiğini söyledi.  Başkan Seydi Tahsin Güngör “Turizm sektörü 2019’dan bu yana ağır darbeler alıyor. İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası, Covid-19 salgını, orman yangınları, yüksek enflasyon, dövizdeki yüzde 100’lük artış ve döviz kıtlığı sıkıntılarını yaşamış olmasına rağmen 2022’ye umutla giren turizm sektörü şimdi ise Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonundan endişeli bir bekleyiş içerisinde gelişmeleri takip ediyor” dedi. TURİZM PASTASINDAKİ BÜYÜK DİLİM RUSLAR VE UKRAYNALILARDAN OLUŞUYOR MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör  “  Geçtiğimiz sezon ülkemizi ziyaret eden turistler arasında Ruslar birinci sırayı alıyor. Yaklaşık 4,7 milyon Rus turist ağırladık. Bunun yanı sıra 2 milyon civarında da Ukraynalı turist ülkemizi ziyaret etti. Bu kadar yüksek rakamlardan oluşan Rusya ve Ukrayna pazarının yerine yeni pazarlar bulamazsak oluşacak açığın yaratacağı ekonomik sıkıntı turizmi etkilediği gibi diğer sektörlere de domino etkisi yapacaktır.  Turizmde yaşanan ekonomik bir olumsuzluk diğer sektörleri de doğrudan etkileyeceğini düşündüğümüz zaman yaşanan gelişmeler oldukça kaygı verici bir hal alıyor. Rusya ve Ukrayna arasında yapılan müzakerelerden olumlu bir sonuç çıkmasını ve durumun normalleşmesini umut ediyoruz” diye konuştu.
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştaki gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek sonuçlarının Türk turizmini olumsuz etkileme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştaki gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek sonuçlarının Türk turizmini olumsuz etkileme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası  (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör yaptığı açıklamada Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Güngör,  Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştaki gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek sonuçlarının Türk turizmini olumsuz etkileme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.  

Başkan Güngör “ Acilen alternatif pazar seçenekleri oluşturulmaması durumunda zor bir turizm sezonu bizi bekliyor” dedi.  Rusya ve Ukrayna’nın Türkiye turizminde oldukça önemli bir konuma sahip olduğunun altının çizen başkan Güngör “Hem Rusya hem de Ukrayna pazarında oluşacak rezervasyon iptallerinin oluşturacağı boşluğu kapatacak başka pazarlara ve seçeneklere yönelmeliyiz. Aksi bir durumda turizm sezonu için yeni bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kalabiliriz” diye konuştu.

TURİZM SEKTÖRÜ SON YILLARDA ÇOK SIKINTI YAŞADI

Son yıllarda oldukça zor zamanlar yaşayan turizm sektörünün iyi bir 2022 sezonu geçireceği yönünde gelişmelerin olduğu bir dönemde patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı turizm sektörünün tüm hesaplarını alt üst ettiğini söyledi.

 Başkan Seydi Tahsin Güngör “Turizm sektörü 2019’dan bu yana ağır darbeler alıyor. İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası, Covid-19 salgını, orman yangınları, yüksek enflasyon, dövizdeki yüzde 100’lük artış ve döviz kıtlığı sıkıntılarını yaşamış olmasına rağmen 2022’ye umutla giren turizm sektörü şimdi ise Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonundan endişeli bir bekleyiş içerisinde gelişmeleri takip ediyor” dedi.

TURİZM PASTASINDAKİ BÜYÜK DİLİM RUSLAR VE UKRAYNALILARDAN OLUŞUYOR

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör  “  Geçtiğimiz sezon ülkemizi ziyaret eden turistler arasında Ruslar birinci sırayı alıyor. Yaklaşık 4,7 milyon Rus turist ağırladık. Bunun yanı sıra 2 milyon civarında da Ukraynalı turist ülkemizi ziyaret etti. Bu kadar yüksek rakamlardan oluşan Rusya ve Ukrayna pazarının yerine yeni pazarlar bulamazsak oluşacak açığın yaratacağı ekonomik sıkıntı turizmi etkilediği gibi diğer sektörlere de domino etkisi yapacaktır.  Turizmde yaşanan ekonomik bir olumsuzluk diğer sektörleri de doğrudan etkileyeceğini düşündüğümüz zaman yaşanan gelişmeler oldukça kaygı verici bir hal alıyor. Rusya ve Ukrayna arasında yapılan müzakerelerden olumlu bir sonuç çıkmasını ve durumun normalleşmesini umut ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.