Başkan Uysal, Denizleri Andı

Gündem 06.05.2019 - 20:07, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2377+ kez okundu.
 

Başkan Uysal, Denizleri Andı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal’la birlikte idam edilişlerinin 47’nci yıl dönümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı , rölyeflerinin bulunduğu Üç Fidan Parkı’nda andı.
Başkan Uysal, her 6 Mayıs’ta olduğu gibi bu yıl da günün ilk saatlerinde Muratpaşa Belediyesi’nin 4 yıl önce yine bir 6 Mayıs günü açılışını gerçekleştirdiği Üç Fidan Parkı’na gitti. Tam 47 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın rölyeflerin bulunduğu parkta bir süre sessizce bekleyen Başkan Uysal, yaptığı açıklamada Denizlerin Türkiye’nin kalkınmasının ancak tam bağımsız olabilmesiyle mümkün olacağını her fırsatta ifade ettiklerini söyledi. Gezmiş ve arkadaşlarının ‘Milli Demokratik Devrim’ adını verdiklerini ve Atatürk’ün ortaya koyduğu Cumhuriyet değerlerinin devamı olarak gördükleri bir düzeni savunduklarını  belirten Başkan Uysal, Denizlerin Samsun’dan başlayan ve Ankara’da sona eren ‘Tam Bağımsız Türkiye’ yürüyüşünün hala belleklerde olduğunu söyledi. 12 Mart Askeri Cuntasının hukuktan ziyade ‘ibreti alem’ mantığı ve dayatması içinde Denizlerin idam edildiğini belirten Başkan Uysal, “Belli ki tam bağımsızlık ısrarları askeri cuntanın danışmanı konumundaki bazı büyük devletleri çok rahatsız etmişti. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’la birlikte haksızlığa uğramış ve yaşamını yitirmiş bütün vatanseverlerin anıları önünde saygıyla eğiliyorum”  diye konuştu.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal’la birlikte idam edilişlerinin 47’nci yıl dönümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı , rölyeflerinin bulunduğu Üç Fidan Parkı’nda andı.

Başkan Uysal, her 6 Mayıs’ta olduğu gibi bu yıl da günün ilk saatlerinde Muratpaşa Belediyesi’nin 4 yıl önce yine bir 6 Mayıs günü açılışını gerçekleştirdiği Üç Fidan Parkı’na gitti. Tam 47 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın rölyeflerin bulunduğu parkta bir süre sessizce bekleyen Başkan Uysal, yaptığı açıklamada Denizlerin Türkiye’nin kalkınmasının ancak tam bağımsız olabilmesiyle mümkün olacağını her fırsatta ifade ettiklerini söyledi.

Gezmiş ve arkadaşlarının ‘Milli Demokratik Devrim’ adını verdiklerini ve Atatürk’ün ortaya koyduğu Cumhuriyet değerlerinin devamı olarak gördükleri bir düzeni savunduklarını  belirten Başkan Uysal, Denizlerin Samsun’dan başlayan ve Ankara’da sona eren ‘Tam Bağımsız Türkiye’ yürüyüşünün hala belleklerde olduğunu söyledi.

12 Mart Askeri Cuntasının hukuktan ziyade ‘ibreti alem’ mantığı ve dayatması içinde Denizlerin idam edildiğini belirten Başkan Uysal, “Belli ki tam bağımsızlık ısrarları askeri cuntanın danışmanı konumundaki bazı büyük devletleri çok rahatsız etmişti. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’la birlikte haksızlığa uğramış ve yaşamını yitirmiş bütün vatanseverlerin anıları önünde saygıyla eğiliyorum”  diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.