Beklenti Karşılansın Memur Rahatlasın

01.02.2021 - 22:48, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2603+ kez okundu.
 

Beklenti Karşılansın Memur Rahatlasın

Salgının birçok şeyi etkilediği gibi çalışma hayatını da etkilediğini ifade eden Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Enflasyon rakamları başta temel gıda ve tüketim maddelerini yükseltti.
Salgının birçok şeyi etkilediği gibi çalışma hayatını da etkilediğini ifade eden Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Enflasyon rakamları başta temel gıda ve tüketim maddelerini yükseltti. Çalışanların alım gücünü ise düşürdü. Memur beklenti içerisinde. Memur-Sen olarak beklenti karşılansın, kamu personeli rahatlasın istiyoruz” şeklinde konuştu. Gerçekleştirilemeyen KPDK toplantısının uygun tarihte icra edilmesine ilişkin beklenti icra edilmesi gerektiğini belirten Başkan Hisarkaya, “Konfederasyonlar olarak 2020 Kasım KPDK hazırlıkları çerçevesinde daha önce bakanlıkta bir araya gelinmiş ve “Sözleşmeli İstihdamın ele alınma ihtiyacı, YHS kadrosundaki personelin GİH sınıfına aktarılması, kamu personelinin kadro-derece sınırlamasının kaldırılması, kamu görevlileri için “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” Sınavlarının tüm kurumlarda rutin şekilde yapılabilmesi, sendikacılıkta evrensel ilkeler gereği 4688 Sayılı Kanunun yeniden düzenlenmesi, sivil itaatsizlik eylemine gerekçe kamu mevzuatında darbe artığı hükümler içeren Kılık-Kıyafet Yönetmeliği’nin yeniden ele alınması başlıklarında ön uzlaşı sağlanmış ve 6 başlığın görüşülmesi teklifi Bakanlığa iletilmişti” şeklinde konuştu. Genel Merkez olarak sorunların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a aktarıldığını dile getiren Ünal Hisarkaya, salgın döneminde en fazla sorumluluk alan, yük çeken sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talep ve beklentilerini de aktarıldığını söyledi. SÖZLEŞMELİ PERSONEL SORUNU Sözleşmeli İstihdamın haklar ve sınırlar boyutuyla kamuda tartışma yaratmaya devam ettiğini belirten Başkan Ünal Hisarkaya, Genel Merkez tarafından hazırlanan “Sözleşmeli Raporu”nun Bakan Selçuk’a teslim edildiğini aktardı. Başkan Hisarkaya, “Sözleşmeli personelin çözüm bekleyen sorunları var. Kadro beklentisi var. Bu konu zamana yayılmamalı, zamanında adım atılması için ilgili taraflar ivedi çalışma yapmalı diye düşünüyoruz” dedi. MEMUR BEKLENTİ İÇERİSİNDE Salgının birçok şeyi etkilediği gibi çalışma hayatını da etkilediğini ifade eden Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Enflasyon rakamları başta temel gıda ve tüketim maddelerini yükseltti. Çalışanların alım gücünü ise düşürdü. Memur-Sen olarak beklentilerimizi kamuoyuna da deklare ettik. Genel Merkezimiz Maliye Bakanı ile görüşerek seyyanen zam beklentimizi aktardı. Memur beklenti içerisinde. Memur-Sen olarak beklenti karşılansın, kamu personeli rahatlasın istiyoruz” şeklinde konuştu.
Salgının birçok şeyi etkilediği gibi çalışma hayatını da etkilediğini ifade eden Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Enflasyon rakamları başta temel gıda ve tüketim maddelerini yükseltti.

Salgının birçok şeyi etkilediği gibi çalışma hayatını da etkilediğini ifade eden Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Enflasyon rakamları başta temel gıda ve tüketim maddelerini yükseltti. Çalışanların alım gücünü ise düşürdü. Memur beklenti içerisinde. Memur-Sen olarak beklenti karşılansın, kamu personeli rahatlasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilemeyen KPDK toplantısının uygun tarihte icra edilmesine ilişkin beklenti icra edilmesi gerektiğini belirten Başkan Hisarkaya, “Konfederasyonlar olarak 2020 Kasım KPDK hazırlıkları çerçevesinde daha önce bakanlıkta bir araya gelinmiş ve “Sözleşmeli İstihdamın ele alınma ihtiyacı, YHS kadrosundaki personelin GİH sınıfına aktarılması, kamu personelinin kadro-derece sınırlamasının kaldırılması, kamu görevlileri için “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” Sınavlarının tüm kurumlarda rutin şekilde yapılabilmesi, sendikacılıkta evrensel ilkeler gereği 4688 Sayılı Kanunun yeniden düzenlenmesi, sivil itaatsizlik eylemine gerekçe kamu mevzuatında darbe artığı hükümler içeren Kılık-Kıyafet Yönetmeliği’nin yeniden ele alınması başlıklarında ön uzlaşı sağlanmış ve 6 başlığın görüşülmesi teklifi Bakanlığa iletilmişti” şeklinde konuştu.

Genel Merkez olarak sorunların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a aktarıldığını dile getiren Ünal Hisarkaya, salgın döneminde en fazla sorumluluk alan, yük çeken sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talep ve beklentilerini de aktarıldığını söyledi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL SORUNU

Sözleşmeli İstihdamın haklar ve sınırlar boyutuyla kamuda tartışma yaratmaya devam ettiğini belirten Başkan Ünal Hisarkaya, Genel Merkez tarafından hazırlanan “Sözleşmeli Raporu”nun Bakan Selçuk’a teslim edildiğini aktardı. Başkan Hisarkaya, “Sözleşmeli personelin çözüm bekleyen sorunları var. Kadro beklentisi var. Bu konu zamana yayılmamalı, zamanında adım atılması için ilgili taraflar ivedi çalışma yapmalı diye düşünüyoruz” dedi.

MEMUR BEKLENTİ İÇERİSİNDE

Salgının birçok şeyi etkilediği gibi çalışma hayatını da etkilediğini ifade eden Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Enflasyon rakamları başta temel gıda ve tüketim maddelerini yükseltti. Çalışanların alım gücünü ise düşürdü. Memur-Sen olarak beklentilerimizi kamuoyuna da deklare ettik. Genel Merkezimiz Maliye Bakanı ile görüşerek seyyanen zam beklentimizi aktardı. Memur beklenti içerisinde. Memur-Sen olarak beklenti karşılansın, kamu personeli rahatlasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.