Bir Portakal Bahçesi De Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne

Belediyeler 27.04.2020 - 20:42, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2683+ kez okundu.
 

Bir Portakal Bahçesi De Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne

Kepez Belediyesi, yeşil seferberliği kapsamında elinin değdiği her yeri ağaçlandırıyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yeşil alan düzenlemesi yapılan 5 bin m2 alana 30 adet portakal ağacı dikildi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, “Elimizin değdiği her yeri yeşillendireceğiz.” sloganıyla geçtiğimiz yıl başlattığı ‘yeşil seferberliği’  projesi büyüyerek devam ediyor. Proje ile ilçedeki mülkiyet sorunu olan kamu arazileri, yeşil bir bahçeye dönüştürülüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar atıl halde kalan ve görsel kirlilik oluşturan 5 bin m2 kamu arazisini de yemyeşil bir bahçe haline getiriyor. Ekipler, toprak tesviyesini, aydınlatma ve sulama alt yapısını tamamladığı alanı ağaçlandırdı. 6703 ile 6705 sokakları arasında kalan arazide, 30 adet yetişmiş portakal ağacı toprakla buluşturuldu. Oluşturulan portakal bahçesine önümüzdeki günlerde çim de ekilecek.  Çevre kirliliği şikayetine neden olan  alan, portakal bahçesi kimliği ile bölgede yaşayanlara çiçek kokulu bir nefes olacak. Kepez’in dört bir yanına zeytin ve portakal... Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, yeşil seferberliği kapsamında mahallelerde kara bir nokta olarak duran mülkiyet sorunlu kamu arazilerini yeşil bir dokuya dönüştürmeye devam edeceklerini ifade ettiler. Yeşil seferberliği kapsamında birçok mahallede mülkiyet sorunu olan kamu arazilerinde yeşillendirme çalışması yapılmıştı. Bu arazilere, portakal ve zeytin ağaçları ile Akdeniz’e özgü bitkiler dikilmişti. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sadece mülkiyet sorunu olan arazilerde değil, bulvarlarda, meydanlarda, kamu kurumlarının bahçelerinde ve parklarda yüzlerce zeytin ve portakal ağacını toprakla buluşturmuştu.
Kepez Belediyesi, yeşil seferberliği kapsamında elinin değdiği her yeri ağaçlandırıyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yeşil alan düzenlemesi yapılan 5 bin m2 alana 30 adet portakal ağacı dikildi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, “Elimizin değdiği her yeri yeşillendireceğiz.” sloganıyla geçtiğimiz yıl başlattığı ‘yeşil seferberliği’  projesi büyüyerek devam ediyor. Proje ile ilçedeki mülkiyet sorunu olan kamu arazileri, yeşil bir bahçeye dönüştürülüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar atıl halde kalan ve görsel kirlilik oluşturan 5 bin m2 kamu arazisini de yemyeşil bir bahçe haline getiriyor. Ekipler, toprak tesviyesini, aydınlatma ve sulama alt yapısını tamamladığı alanı ağaçlandırdı. 6703 ile 6705 sokakları arasında kalan arazide, 30 adet yetişmiş portakal ağacı toprakla buluşturuldu. Oluşturulan portakal bahçesine önümüzdeki günlerde çim de ekilecek.  Çevre kirliliği şikayetine neden olan  alan, portakal bahçesi kimliği ile bölgede yaşayanlara çiçek kokulu bir nefes olacak.

Kepez’in dört bir yanına zeytin ve portakal...

Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, yeşil seferberliği kapsamında mahallelerde kara bir nokta olarak duran mülkiyet sorunlu kamu arazilerini yeşil bir dokuya dönüştürmeye devam edeceklerini ifade ettiler. Yeşil seferberliği kapsamında birçok mahallede mülkiyet sorunu olan kamu arazilerinde yeşillendirme çalışması yapılmıştı. Bu arazilere, portakal ve zeytin ağaçları ile Akdeniz’e özgü bitkiler dikilmişti. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sadece mülkiyet sorunu olan arazilerde değil, bulvarlarda, meydanlarda, kamu kurumlarının bahçelerinde ve parklarda yüzlerce zeytin ve portakal ağacını toprakla buluşturmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.