Birleşik Kamu-İş Açlık-Yoksulluk Araştırması Mart 2021

Ekonomi 06.04.2021 - 20:47, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2645+ kez okundu.
 

Birleşik Kamu-İş Açlık-Yoksulluk Araştırması Mart 2021

TÜİK’in Manipülasyonlu Rakamları Açıkladığımız Halkın Enflasyonunu Rakamlarına Yaklaşmaktadır
TÜİK’in Manipülasyonlu Rakamları Açıkladığımız Halkın Enflasyonunu Rakamlarına Yaklaşmaktadır Ülkemizde enflasyon yangını büyümeye devam etmektedir. TÜİK, enflasyonu mart ayında yüzde 1,08 arttığını yıllık ise yüzde 16,19 yükseldiği açıkladı. Birleşik Kamu-İş KAMU-AR’ın Mart ayında yaptığımız gıda harcamaları araştırmasına göre 2021 yılının tümünde en fazla tüketilen gıda maddelerinin fiyatında son bir yılda yüzde 29,2 artış olmuştur. TÜİK rakamlarına göre enflasyon; Ocak 1,68, Şubat 0,91, Mart 1,08 olarak açıklandı.  İlk üç aylık enflasyon 3,70 oldu. 5. Dönem Toplu Sözleşme sonucuyla 3 olarak belirlenmiş olan 2021 Ocak zammı üzerine daha şimdiden 0,70 enflasyon farkı oluştu. Kamu emekçilerine verilen yüzde 3 sefalet zammı yılın ilk üç ayında şimdiden erimiştir. AKP iktidarının TÜİK üzerinde enflasyon rakamlarını düşük göstererek kamu emekçilerine ve emekliye hak ettiği aylığı düşük vererek zülüm yapmıştır. 2021 yılında yaşanan fiyat artışları ve hayat pahalılığı yapılan zammı kamu emekçilerinin cebine girmeden fazlası ile geri almıştır. Zam oranı ortalama enflasyonun, yaşam gerçeklerinin altında ve açlık sınırının bile oldukça altında kalmıştır. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile halkın enflasyonu birbirini tutmamaktadır. İktidarın ve TÜİK’in yurttaşları içine soktuğu gıda enflasyonu KAMU-AR’ın her ay düzenli yaptığı rakamlara her geçen gün yaklaşmaktadır. AKP iktidarının, resmi enflasyon oranlarındaki düşüş iddialarına karşılık gerçekler farklıdır. Eriyen maaşlar, artan borçlar, artan işsizlik ve gıda artışları emekçilerin gerçek gündemidir. Emekçiler; temel besin maddelerini dahi karşılayamaz duruma gelmiştir. Emekli, memur, işçi, çiftçi gibi sabit ve dar gelirli ülke emekçileri enflasyon altında ezilmektedir. AKP iktidarının ekonomik krizi ve salgının yurttaşların mutfağına etkisini yok sayan anlayışından vazgeçmelidir. AKP iktidarı enflasyonu gıdayı ucuzlatarak değil, halkın en fazla tükettiği mal ve hizmetlerin ağırlığını değiştirerek yapmaktadır. TÜİK, enflasyon hesaplarında kullandığı parametreleri değiştirerek gerçek enflasyonu dediğimiz gibi hesaplamalı ve açıklamalıdır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; çarşıda, pazarda ve mutfakta yaşanan gerçek enflasyon ile resmi enflasyon rakamlarının birbirinden çok farklı olduğuna bir kez daha dikkat çekiyoruz.
TÜİK’in Manipülasyonlu Rakamları Açıkladığımız Halkın Enflasyonunu Rakamlarına Yaklaşmaktadır

TÜİK’in Manipülasyonlu Rakamları Açıkladığımız Halkın Enflasyonunu Rakamlarına Yaklaşmaktadır

Ülkemizde enflasyon yangını büyümeye devam etmektedir. TÜİK, enflasyonu mart ayında yüzde 1,08 arttığını yıllık ise yüzde 16,19 yükseldiği açıkladı. Birleşik Kamu-İş KAMU-AR’ın Mart ayında yaptığımız gıda harcamaları araştırmasına göre 2021 yılının tümünde en fazla tüketilen gıda maddelerinin fiyatında son bir yılda yüzde 29,2 artış olmuştur.

TÜİK rakamlarına göre enflasyon; Ocak 1,68, Şubat 0,91, Mart 1,08 olarak açıklandı.  İlk üç aylık enflasyon 3,70 oldu. 5. Dönem Toplu Sözleşme sonucuyla 3 olarak belirlenmiş olan 2021 Ocak zammı üzerine daha şimdiden 0,70 enflasyon farkı oluştu. Kamu emekçilerine verilen yüzde 3 sefalet zammı yılın ilk üç ayında şimdiden erimiştir.

AKP iktidarının TÜİK üzerinde enflasyon rakamlarını düşük göstererek kamu emekçilerine ve emekliye hak ettiği aylığı düşük vererek zülüm yapmıştır. 2021 yılında yaşanan fiyat artışları ve hayat pahalılığı yapılan zammı kamu emekçilerinin cebine girmeden fazlası ile geri almıştır. Zam oranı ortalama enflasyonun, yaşam gerçeklerinin altında ve açlık sınırının bile oldukça altında kalmıştır.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile halkın enflasyonu birbirini tutmamaktadır. İktidarın ve TÜİK’in yurttaşları içine soktuğu gıda enflasyonu KAMU-AR’ın her ay düzenli yaptığı rakamlara her geçen gün yaklaşmaktadır.

AKP iktidarının, resmi enflasyon oranlarındaki düşüş iddialarına karşılık gerçekler farklıdır. Eriyen maaşlar, artan borçlar, artan işsizlik ve gıda artışları emekçilerin gerçek gündemidir. Emekçiler; temel besin maddelerini dahi karşılayamaz duruma gelmiştir.

Emekli, memur, işçi, çiftçi gibi sabit ve dar gelirli ülke emekçileri enflasyon altında ezilmektedir.

AKP iktidarının ekonomik krizi ve salgının yurttaşların mutfağına etkisini yok sayan anlayışından vazgeçmelidir.

AKP iktidarı enflasyonu gıdayı ucuzlatarak değil, halkın en fazla tükettiği mal ve hizmetlerin ağırlığını değiştirerek yapmaktadır.

TÜİK, enflasyon hesaplarında kullandığı parametreleri değiştirerek gerçek enflasyonu dediğimiz gibi hesaplamalı ve açıklamalıdır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; çarşıda, pazarda ve mutfakta yaşanan gerçek enflasyon ile resmi enflasyon rakamlarının birbirinden çok farklı olduğuna bir kez daha dikkat çekiyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.