Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “Genel Merkez Düzeyinde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin İle Bir Görüşme Yapıldı

Asayiş 07.12.2021 - 19:38, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2622+ kez okundu.
 

Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “Genel Merkez Düzeyinde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin İle Bir Görüşme Yapıldı

Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, 6. Toplu İş Görüşmelerinde elde edilen kazanımların ekonomideki dalgalanma nedeniyle eridiğine dikkat çekerken Genel Merkez ve ilgili
Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, 6. Toplu İş Görüşmelerinde elde edilen kazanımların ekonomideki dalgalanma nedeniyle eridiğine dikkat çekerken Genel Merkez ve ilgili Bakanlıklar bazında yapılan görüşmelerde Ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kalındığını açıkladı. 3600 Ek gösterge ve ek göstergeler konusunu asgari ücret belli olduktan hemen sonra Çalışma Bakanlığı ile gündeme alınacağını ve komisyonu toplayarak çalışmalara başlanacağını dile getiren Başkan Karaca, “Sözleşmeliler konusunu da yeni yılın başlarında hemen gündeme alacağız. Ek gösterge komisyonu çalışırken, eşdeğer bir şekilde sözleşmeliler konusunu da çalışmak üzere bir mutabakat sağladık. İlk fırsatta yeni yılın başlarında sözleşmelilere ilişkin komisyonu kuracak, taraflarla bir araya gelerek kamudaki puanlama, çalışma barışını bozan çeşitliliği bu konuda ele alarak aralarındaki farkları ortadan kaldırma, kadro talebimizi yerine getirme ve bu konuda beklentiyi karşılamak konusunda bir çalışma başlamış olacak” şeklinde konuştu. Toplu sözleşmenin ardından ekonomideki hareketlilikten kaynaklı olarak kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü belirten Mitat Karaca, “Onun için bir ek protokol ile kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi konusunda beklentimizi sayın bakanla paylaştık. Bugünlerde Meclis'te gündeme getirilen doktorlar ve sağlık çalışanı özelinde bir düzenlemenin 21'ine ötelendiği ve ileri tarihe alındığı sonra açıklandı. Biz doktorlarımızın bu anlamda çalışma performanslarını görüyoruz. Verilecek ücretlerin de kesinlikle hakları olduğu konusunda hiç tereddüt etmiyoruz. Çünkü emeklerinin, gayretlerinin karşılığını alması gerekir. Ama bunun sadece tekil olarak bir meslek üzerinden ifade edilmesini de çok sağlıklı olmadığını, çalışma barışını bozmakla beraber kamu barışı açısından da çok sağlıklı olmadığını ifade ettik. Çünkü bu tip düzenlemeler toplu sözleşmenin bir kapsamı içerisindedir, toplu sözleşmeye ek protokol olarak ortaya konması gerekir” açıklamasında bulundu. Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “Genel Merkez düzeyinde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşme yapıldı. Ocak ayındaki maaşlara yansıyacak şekilde bir ek protokol yapma konusunda da bir mutabakat sağladığını söyleyebilirim. Dolayısıyla bunun üzerine bir an önce asgari ücret tartışmasından sonra kamu görevlilerine bir ek protokolle, alım gücü düşüklüğünü gidermeye yönelik bir çalışma için bakanlıkta bir araya gelinecek” ifadelerini kullandı.
Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, 6. Toplu İş Görüşmelerinde elde edilen kazanımların ekonomideki dalgalanma nedeniyle eridiğine dikkat çekerken Genel Merkez ve ilgili

Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, 6. Toplu İş Görüşmelerinde elde edilen kazanımların ekonomideki dalgalanma nedeniyle eridiğine dikkat çekerken Genel Merkez ve ilgili Bakanlıklar bazında yapılan görüşmelerde Ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kalındığını açıkladı.

3600 Ek gösterge ve ek göstergeler konusunu asgari ücret belli olduktan hemen sonra Çalışma Bakanlığı ile gündeme alınacağını ve komisyonu toplayarak çalışmalara başlanacağını dile getiren Başkan Karaca, “Sözleşmeliler konusunu da yeni yılın başlarında hemen gündeme alacağız. Ek gösterge komisyonu çalışırken, eşdeğer bir şekilde sözleşmeliler konusunu da çalışmak üzere bir mutabakat sağladık. İlk fırsatta yeni yılın başlarında sözleşmelilere ilişkin komisyonu kuracak, taraflarla bir araya gelerek kamudaki puanlama, çalışma barışını bozan çeşitliliği bu konuda ele alarak aralarındaki farkları ortadan kaldırma, kadro talebimizi yerine getirme ve bu konuda beklentiyi karşılamak konusunda bir çalışma başlamış olacak” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşmenin ardından ekonomideki hareketlilikten kaynaklı olarak kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü belirten Mitat Karaca, “Onun için bir ek protokol ile kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi konusunda beklentimizi sayın bakanla paylaştık. Bugünlerde Meclis'te gündeme getirilen doktorlar ve sağlık çalışanı özelinde bir düzenlemenin 21'ine ötelendiği ve ileri tarihe alındığı sonra açıklandı. Biz doktorlarımızın bu anlamda çalışma performanslarını görüyoruz. Verilecek ücretlerin de kesinlikle hakları olduğu konusunda hiç tereddüt etmiyoruz. Çünkü emeklerinin, gayretlerinin karşılığını alması gerekir. Ama bunun sadece tekil olarak bir meslek üzerinden ifade edilmesini de çok sağlıklı olmadığını, çalışma barışını bozmakla beraber kamu barışı açısından da çok sağlıklı olmadığını ifade ettik. Çünkü bu tip düzenlemeler toplu sözleşmenin bir kapsamı içerisindedir, toplu sözleşmeye ek protokol olarak ortaya konması gerekir” açıklamasında bulundu.

Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “Genel Merkez düzeyinde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşme yapıldı. Ocak ayındaki maaşlara yansıyacak şekilde bir ek protokol yapma konusunda da bir mutabakat sağladığını söyleyebilirim. Dolayısıyla bunun üzerine bir an önce asgari ücret tartışmasından sonra kamu görevlilerine bir ek protokolle, alım gücü düşüklüğünü gidermeye yönelik bir çalışma için bakanlıkta bir araya gelinecek” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.