Biz Buradayız,Cumhur İttifakı Nerede?

29.10.2020 - 20:44, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2471+ kez okundu.
 

Biz Buradayız,Cumhur İttifakı Nerede?

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine AKP ve MHP’den hiçbir temsilcinin katılmamasını eleştirdi. Başkan Bayar, “Milli Bayramları kutlamayı reddederek en büyük yanlışı kendi seçmenlerine yapıyorlar” dedi Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde AKP ve MHP’den hiçbir temsilcinin bulunmamasını eleştirdi. Başkan Nusret Bayar’ın basın ve kamuoyuyla paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyet’i, Atamızın Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıtına çelenk bırakarak ve Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirerek coşkuyla kutladık. Öğlen gerçekleşen çelenk bırakma törenine Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi katılırken, AKP ve MHP’den herhangi bir temsilciye rastlamadık. Böylesi anlamlı bir anma etkinliğine 1-2 kişilik temsilciyle bile katılmayan AKP ve MHP’li vekiller ve il başkanları bilmelidir ki; Cumhuriyet Bayramı, AKP ve MHP’ye oy veren vatandaşlar tarafından da coşkuyla kutlanmaktadır. Cumhuriyet; sizlerin de oturmuş olduğu o makamlara halkın iradesiyle gelmenizi sağlayan, zincirleri kıran bir yönetim biçimidir. Anma törenine dahi katılmaktan geri duranlar, Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in getirdiği demokrasi, laiklik, çağdaşlık gibi değerlere karşı olduklarından mı bu etkinliklere katılmayı reddediyorlar? Adı sözde ‘Cumhur’ olan ittifakın Antalya temsilcileri, cumhurdan ve Cumhuriyet’ten uzak tutumlarıyla Milli Bayramlarımızı kutlamayı, aziz şehitlerimizi anmayı reddederek, en büyük yanlışı bu değerleri unutmayan kendi seçmenlerine yapıyorlar. Bu değerlere sahip çıkan, Cumhuriyet’in değerini bilen ve coşkusunu yaşayan AKP’li ve MHP’li seçmenler, bu arkadaşlara gereken cevabı sandıkta vereceklerdir.”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine AKP ve MHP’den hiçbir temsilcinin katılmamasını eleştirdi. Başkan Bayar, “Milli Bayramları kutlamayı reddederek en büyük yanlışı kendi seçmenlerine yapıyorlar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde AKP ve MHP’den hiçbir temsilcinin bulunmamasını eleştirdi. Başkan Nusret Bayar’ın basın ve kamuoyuyla paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyet’i, Atamızın Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıtına çelenk bırakarak ve Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirerek coşkuyla kutladık.

Öğlen gerçekleşen çelenk bırakma törenine Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi katılırken, AKP ve MHP’den herhangi bir temsilciye rastlamadık. Böylesi anlamlı bir anma etkinliğine 1-2 kişilik temsilciyle bile katılmayan AKP ve MHP’li vekiller ve il başkanları bilmelidir ki; Cumhuriyet Bayramı, AKP ve MHP’ye oy veren vatandaşlar tarafından da coşkuyla kutlanmaktadır.

Cumhuriyet; sizlerin de oturmuş olduğu o makamlara halkın iradesiyle gelmenizi sağlayan, zincirleri kıran bir yönetim biçimidir. Anma törenine dahi katılmaktan geri duranlar, Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in getirdiği demokrasi, laiklik, çağdaşlık gibi değerlere karşı olduklarından mı bu etkinliklere katılmayı reddediyorlar?

Adı sözde ‘Cumhur’ olan ittifakın Antalya temsilcileri, cumhurdan ve Cumhuriyet’ten uzak tutumlarıyla Milli Bayramlarımızı kutlamayı, aziz şehitlerimizi anmayı reddederek, en büyük yanlışı bu değerleri unutmayan kendi seçmenlerine yapıyorlar. Bu değerlere sahip çıkan, Cumhuriyet’in değerini bilen ve coşkusunu yaşayan AKP’li ve MHP’li seçmenler, bu arkadaşlara gereken cevabı sandıkta vereceklerdir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.