Botoks Yasağı Türkiye'de De Uygulanmalı

Sağlık 09.10.2021 - 17:38, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2937+ kez okundu.
 

Botoks Yasağı Türkiye'de De Uygulanmalı

İngiltere'de yasayla 18 yaş altındaki gençlerin korunması ve kozmetik nedenlerle botoks ve dudak dolgusu uygulaması yasaklandı. Bu yasanın ardından aynı kararın Türkiye'de de uygulanması konusu gündeme geldi.
İngiltere'de yasayla 18 yaş altındaki gençlerin korunması ve kozmetik nedenlerle botoks ve dudak dolgusu uygulaması yasaklandı. Bu yasanın ardından aynı kararın Türkiye'de de uygulanması konusu gündeme geldi.  İngiltere Sağlık Bakanlığı, 18 yaş altındaki gençlere, yaşları kontrol edilmeden botoks, dudak dolgusu gibi uygulamaların ve cilt içi dolgu maddelerinin kullanımına yasak geldi. Yine bu yasa kapsamında şartlara uyulmaması durumunda cezai kovuşturma ve sınırsız para cezasıyla sonuçlanacağı açıklandı. Yasa sadece tıbbi ihtiyaç dahilinde 18 yaş altındakilere botoks ve dudak dolgusu yapılabileceğini öngörüyor.  İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın yasa konusunda açıklamasının ardından Antalya'da sağlık turizmi alanında hizmet veren Dr. Figen Sayın Yıldıran, yasa öncesi İngiltere'den Türkiye'ye estetik alanında kliniğine çok sayıda gencin başvuruda bulunduğunu, ancak bu gençlere uygulama yapmadıklarını kaydetti.  Estetik uygulamalara çok küçük yaşlarda ilgi gösteren gençlerin sayısının çok fazla olduğunu belirten Dr. Figen Sayın Yıldıran, "Özellikle sosyal medya ve burada sıklıkla kullanılan selfie'ler bu talepleri tetikliyor. Gençler, daha çok beğeni için yüzleri ve bedenlerinin kusursuz olmasını istiyor. Bu nedenle estetik alanında hizmet veren kliniklere başvurup kusursuz güzelleşmeyi isteyerek, beklentilerini her geçen gün yükseltiyorlar." dedi. Kliniğimize bıu tarz taleplerle başvuran yabancı ve yerli gençlerin sayısının artışının altını çizen Dr. Figen Sayın Yıldıran, "18 yaş altı kliniğimize başvuran gençlere uygulamalar konusunda bilgilendirme yaparak, kendi gelişimleri ve sağlıkları için beklemeleri gerektiğini, özellikle kendilerine sonrası da ailelerine anlatıyoruz. Doğallıktan yana olmaları, spor yapmalarını ve kendilerine yeni uğraşlar bulmaları konusunda tavsiyelerde bulunuruz. Kesinlikle talep ettikleri uygulamayı da yapmıyoruz." diye konuştu.  Ülkemizde de bu ve benzeri uygulamaların 18 yaş altındaki gençlerimize kesinlikle yapılmaması ve aileleriyle irtibat kurulması gerektiğini belirten Dr. Figen Sayın Yıldıran, öncelikle Sağlık Bakanlığı'na "Yasanın Türkiye'de de uygulanmasını istiyoruz" diyerek çağrıda bulundu.
İngiltere'de yasayla 18 yaş altındaki gençlerin korunması ve kozmetik nedenlerle botoks ve dudak dolgusu uygulaması yasaklandı. Bu yasanın ardından aynı kararın Türkiye'de de uygulanması konusu gündeme geldi.

İngiltere'de yasayla 18 yaş altındaki gençlerin korunması ve kozmetik nedenlerle botoks ve dudak dolgusu uygulaması yasaklandı. Bu yasanın ardından aynı kararın Türkiye'de de uygulanması konusu gündeme geldi. 

İngiltere Sağlık Bakanlığı, 18 yaş altındaki gençlere, yaşları kontrol edilmeden botoks, dudak dolgusu gibi uygulamaların ve cilt içi dolgu maddelerinin kullanımına yasak geldi. Yine bu yasa kapsamında şartlara uyulmaması durumunda cezai kovuşturma ve sınırsız para cezasıyla sonuçlanacağı açıklandı. Yasa sadece tıbbi ihtiyaç dahilinde 18 yaş altındakilere botoks ve dudak dolgusu yapılabileceğini öngörüyor. 

İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın yasa konusunda açıklamasının ardından Antalya'da sağlık turizmi alanında hizmet veren Dr. Figen Sayın Yıldıran, yasa öncesi İngiltere'den Türkiye'ye estetik alanında kliniğine çok sayıda gencin başvuruda bulunduğunu, ancak bu gençlere uygulama yapmadıklarını kaydetti. 

Estetik uygulamalara çok küçük yaşlarda ilgi gösteren gençlerin sayısının çok fazla olduğunu belirten Dr. Figen Sayın Yıldıran, "Özellikle sosyal medya ve burada sıklıkla kullanılan selfie'ler bu talepleri tetikliyor. Gençler, daha çok beğeni için yüzleri ve bedenlerinin kusursuz olmasını istiyor. Bu nedenle estetik alanında hizmet veren kliniklere başvurup kusursuz güzelleşmeyi isteyerek, beklentilerini her geçen gün yükseltiyorlar." dedi. Kliniğimize bıu tarz taleplerle başvuran yabancı ve yerli gençlerin sayısının artışının altını çizen Dr. Figen Sayın Yıldıran, "18 yaş altı kliniğimize başvuran gençlere uygulamalar konusunda bilgilendirme yaparak, kendi gelişimleri ve sağlıkları için beklemeleri gerektiğini, özellikle kendilerine sonrası da ailelerine anlatıyoruz. Doğallıktan yana olmaları, spor yapmalarını ve kendilerine yeni uğraşlar bulmaları konusunda tavsiyelerde bulunuruz. Kesinlikle talep ettikleri uygulamayı da yapmıyoruz." diye konuştu. 

Ülkemizde de bu ve benzeri uygulamaların 18 yaş altındaki gençlerimize kesinlikle yapılmaması ve aileleriyle irtibat kurulması gerektiğini belirten Dr. Figen Sayın Yıldıran, öncelikle Sağlık Bakanlığı'na "Yasanın Türkiye'de de uygulanmasını istiyoruz" diyerek çağrıda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.