Boztaş, Manavgat’ın Tarım Geliri Son 5 Yılda Yüzde 462.5 Arttı

Ekonomi 23.12.2020 - 20:51, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1778+ kez okundu.
 

Boztaş, Manavgat’ın Tarım Geliri Son 5 Yılda Yüzde 462.5 Arttı

MATSO ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği 2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Seminerinde konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat’ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde yüzde 462.5 kat arttığını söyledi.
MATSO ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği 2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Seminerinde konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat’ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde yüzde 462.5 kat arttığını söyledi.  Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği 2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Semineri düzenlendi. Online olarak zoom üzerinden düzenlenen seminer MATSO sosyal medya hesaplarından da yayınlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat’ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde 462.5 arttığını belirterek hibe ve destekler ise bu rakamın yüzde 46 olduğunu ve Manavgat’a biraz daha fazla destek beklediklerini söyledi.  Manavgat’ta başat sektörün turizm olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, kadim sektör tarımın da önemli bir oranda yapıldığını belirtti.  Boztaş, “Son yıllarda kadim sektörü aile çiftçiliğinden daha çok iş insanlarımızın yatırım yaptığı bir sektör haline gelmiştir. 2014 yılında MATSO’ya kayıtlı 295 tane tarım ve hayvancılık yapan firma varken 2020 yılı Kasım ayı sonu itibari 506 firma olmuştur. Bunlar daha çok örtü altına yönelik faaliyet gösteriyorlar.  2014 yılında 21 dekar alan olan örtü altı muz üretimimiz 2020 yılı sonunda yaklaşık 15 bin dönüme ulaşmak üzere. Sevindirici olan İş insanlarının artık tarıma da yatırım yapmalarıdır.  Ürün yığılmasını bize göre bir risk olarak görüyoruz. İş insanlarımızın ürün çeşitlenmesine yönelik tavsiyelerde bulunuyoruz” diye konuştu Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Başkan Boztaş’a programı düzenlediği teşekkür ederek başladığı konuşmasında destek programlarını her yıl düzenlediklerini söyledi. Kırsal Kalkınma destekleri ile ilgili gelen münacatların büyük çoğunluğun olumlu sonuç alındığını kaydeden Karaca, evraklarında eksik olmayanları bakanlığa gönderdikleri ve Antalya’ya ayrılan destek oranında Manavgat’a da destek sağlanacağını söyledi. Son yıllarda Manavgat’ın Antalya ve ülke tarımına katkısı çok hızlı geliştiğinin altını çizen Karaca, Manavgat’ın özellikle muz üretiminde bunu gösterdiğini belirtti. Kırsal Kalkınma Şube Müdürü İzzet Kaş ise Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 14. etap uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantı sonunda online katılımcıların soruları cevaplandı.
MATSO ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği 2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Seminerinde konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat’ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde yüzde 462.5 kat arttığını söyledi.

MATSO ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği 2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Seminerinde konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat’ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde yüzde 462.5 kat arttığını söyledi.

 Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği 2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Semineri düzenlendi. Online olarak zoom üzerinden düzenlenen seminer MATSO sosyal medya hesaplarından da yayınlandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat’ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde 462.5 arttığını belirterek hibe ve destekler ise bu rakamın yüzde 46 olduğunu ve Manavgat’a biraz daha fazla destek beklediklerini söyledi.  Manavgat’ta başat sektörün turizm olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, kadim sektör tarımın da önemli bir oranda yapıldığını belirtti.  Boztaş, “Son yıllarda kadim sektörü aile çiftçiliğinden daha çok iş insanlarımızın yatırım yaptığı bir sektör haline gelmiştir. 2014 yılında MATSO’ya kayıtlı 295 tane tarım ve hayvancılık yapan firma varken 2020 yılı Kasım ayı sonu itibari 506 firma olmuştur. Bunlar daha çok örtü altına yönelik faaliyet gösteriyorlar.  2014 yılında 21 dekar alan olan örtü altı muz üretimimiz 2020 yılı sonunda yaklaşık 15 bin dönüme ulaşmak üzere. Sevindirici olan İş insanlarının artık tarıma da yatırım yapmalarıdır.  Ürün yığılmasını bize göre bir risk olarak görüyoruz. İş insanlarımızın ürün çeşitlenmesine yönelik tavsiyelerde bulunuyoruz” diye konuştu

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Başkan Boztaş’a programı düzenlediği teşekkür ederek başladığı konuşmasında destek programlarını her yıl düzenlediklerini söyledi. Kırsal Kalkınma destekleri ile ilgili gelen münacatların büyük çoğunluğun olumlu sonuç alındığını kaydeden Karaca, evraklarında eksik olmayanları bakanlığa gönderdikleri ve Antalya’ya ayrılan destek oranında Manavgat’a da destek sağlanacağını söyledi. Son yıllarda Manavgat’ın Antalya ve ülke tarımına katkısı çok hızlı geliştiğinin altını çizen Karaca, Manavgat’ın özellikle muz üretiminde bunu gösterdiğini belirtti.

Kırsal Kalkınma Şube Müdürü İzzet Kaş ise Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 14. etap uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantı sonunda online katılımcıların soruları cevaplandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.