Boztaş, “Sadece Turizm Bölgelerinin Faydalanabileceği Özel Turizm Destek Paketi Açıklanmalıdır”

Ekonomi 17.09.2020 - 21:16, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2609+ kez okundu.
 

Boztaş, “Sadece Turizm Bölgelerinin Faydalanabileceği Özel Turizm Destek Paketi Açıklanmalıdır”

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısına katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı konuşmada pandemi dönemi ile birlikte bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılara değinerek, “sadece turizm bölgelerinin faydalanabileceği özel turizm de
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısına katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı konuşmada pandemi dönemi ile birlikte bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılara değinerek, “sadece turizm bölgelerinin faydalanabileceği özel turizm destek paketi açıklanmalıdır” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısı video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan TOBB  Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu pandemi döneminde Ticaret ve Sanayi Odalarının yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek Oda başkanlarının taleplerini gerekli mercilere ilettiklerini söyledi. Toplantıda söz alan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ise pandemi sonrasında turizm bölgelerinin ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek,  bu sıkıntıların en çokta Manavgat – Side turizm destinasyonun da görüldüğünü söyledi. Boztaş, “Diğer turizm bölgelerinde yerli turist ağırlandığı için bizim bölgemiz kadar etkilenme olmadı. Manavgat-Side turizm bölgesi ise yabancı ağırlıklı turist misafir ettiği için pandemi ile ortaya çıkan kriz ve ekonomik sıkıntıyı en çok yaşayan turizm bölgesi oldu” diye konuştu. “sadece turizm bölgelerine yönelik özel turizm destek paketi açıklanmasını talep ediyoruz” Bu ekonomik daralmanın bir nebzede azalması için turizm bölgelerine yönelik özel bir turizm destek paketinin açıklanması gerektiğinin altını çizen Başkan Boztaş, “sadece turizm bölgelerinin faydalanabileceği bir özel turizm destek paketi açıklanmasını talep ediyoruz” dedi. Bunu da 5 madde ile özetlediklerini kaydeden Boztaş maddeleri şöyle sıraladı;   1 -KGF teminatlı Turizm bölgelerine has bir kredi paketinin acilen çıkartılması ve krediye erişimin Kolaylaştırılması  2-  Mayıs 2021’den itibaren başlamak üzere tüm ödemelerinin ötelenmesi 3- Vergi ve sicil affı 4- Kısa çalışma ve işsizlik ödeneğinin 2021 yılı mayıs ayına kadar uzatılması. 5- kira ödemelerinde devlet desteği verilmesi.
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısına katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı konuşmada pandemi dönemi ile birlikte bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılara değinerek, “sadece turizm bölgelerinin faydalanabileceği özel turizm de

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısına katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı konuşmada pandemi dönemi ile birlikte bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılara değinerek, “sadece turizm bölgelerinin faydalanabileceği özel turizm destek paketi açıklanmalıdır” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısı video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan TOBB  Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu pandemi döneminde Ticaret ve Sanayi Odalarının yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek Oda başkanlarının taleplerini gerekli mercilere ilettiklerini söyledi.

Toplantıda söz alan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ise pandemi sonrasında turizm bölgelerinin ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek,  bu sıkıntıların en çokta Manavgat – Side turizm destinasyonun da görüldüğünü söyledi. Boztaş, “Diğer turizm bölgelerinde yerli turist ağırlandığı için bizim bölgemiz kadar etkilenme olmadı. Manavgat-Side turizm bölgesi ise yabancı ağırlıklı turist misafir ettiği için pandemi ile ortaya çıkan kriz ve ekonomik sıkıntıyı en çok yaşayan turizm bölgesi oldu” diye konuştu.

“sadece turizm bölgelerine yönelik özel turizm destek paketi açıklanmasını talep ediyoruz”

Bu ekonomik daralmanın bir nebzede azalması için turizm bölgelerine yönelik özel bir turizm destek paketinin açıklanması gerektiğinin altını çizen Başkan Boztaş, “sadece turizm bölgelerinin faydalanabileceği bir özel turizm destek paketi açıklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Bunu da 5 madde ile özetlediklerini kaydeden Boztaş maddeleri şöyle sıraladı;  

1 -KGF teminatlı Turizm bölgelerine has bir kredi paketinin acilen çıkartılması ve krediye erişimin Kolaylaştırılması

 2-  Mayıs 2021’den itibaren başlamak üzere tüm ödemelerinin ötelenmesi

3- Vergi ve sicil affı

4- Kısa çalışma ve işsizlik ödeneğinin 2021 yılı mayıs ayına kadar uzatılması.

5- kira ödemelerinde devlet desteği verilmesi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.