Bu Protokol İle Emlak Beyanı Elektronik Ortamda

Belediyeler 12.04.2021 - 21:00, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2875+ kez okundu.
 

Bu Protokol İle Emlak Beyanı Elektronik Ortamda

Konyaaltı Belediyesi, Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürlüğü ile “Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınması” protokolü yaptı.
Konyaaltı Belediyesi, Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürlüğü ile “Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınması” protokolü yaptı. Buna göre vatandaşlar tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine elektronik ortamda ulaşabilecek. Konyaaltı Belediyesi, Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürlüğü ile “Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınması” protokolü yaptı. Konyaaltı Belediye Başkan Semih Esen ve Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen tarafından imza altına alınan protokolle Belediye ile Tapu Müdürlüğü arasındaki işlem yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. Vatandaşların işlem yükünü hafifletmek adına yeni bir protokole imza attıklarını dile getiren Başkan Semih Esen, bu protokolle tapu işlemleri için istenen emlak beyanı belgesine elektronik ortamda ulaşılabileceğini söyledi. VATANDAŞIMIZIN İŞ YÜKÜ HAFİFLİYOR Başkan Semih Esen, “Vatandaşlarımız alım satım işlerinde tapu işlemlerini yaptırırken ilgili taşınmazın tapu harcına esas olmak üzere belediyemizden emlak beyan değerlerini almaları gerekiyordu. Vatandaşlarımız adeta tapu müdürlükleri ile belediyemiz arasında mekik dokuyorlardı. Bu konuda vatandaşlarımızın iş yükünü azaltmak, zaman tasarrufu sağlamak için Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Protokol kapsamında vatandaşlarımızın işlemlerine yönelik emlak beyan değerleri elektronik ortamda gönderilecek. Vatandaşlarımız ile protokolün taraflarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. BAŞKAN ESEN’E TEŞEKKÜR Tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesinin elektronik ortamda verilebilmesi için Konyaaltı Belediyesi ile protokol yaptıklarını ifade eden Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürü Seymen, bu protokolle vatandaşların iş yükünü büyük ölçüde hafifleteceklerini kaydetti. Aydın Seymen, protokolle kendilerine destek olan Başkan Semih Esen’e de teşekkür etti.
Konyaaltı Belediyesi, Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürlüğü ile “Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınması” protokolü yaptı.

Konyaaltı Belediyesi, Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürlüğü ile “Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınması” protokolü yaptı. Buna göre vatandaşlar tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine elektronik ortamda ulaşabilecek.

Konyaaltı Belediyesi, Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürlüğü ile “Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınması” protokolü yaptı. Konyaaltı Belediye Başkan Semih Esen ve Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen tarafından imza altına alınan protokolle Belediye ile Tapu Müdürlüğü arasındaki işlem yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. Vatandaşların işlem yükünü hafifletmek adına yeni bir protokole imza attıklarını dile getiren Başkan Semih Esen, bu protokolle tapu işlemleri için istenen emlak beyanı belgesine elektronik ortamda ulaşılabileceğini söyledi.

VATANDAŞIMIZIN İŞ YÜKÜ HAFİFLİYOR

Başkan Semih Esen, “Vatandaşlarımız alım satım işlerinde tapu işlemlerini yaptırırken ilgili taşınmazın tapu harcına esas olmak üzere belediyemizden emlak beyan değerlerini almaları gerekiyordu. Vatandaşlarımız adeta tapu müdürlükleri ile belediyemiz arasında mekik dokuyorlardı. Bu konuda vatandaşlarımızın iş yükünü azaltmak, zaman tasarrufu sağlamak için Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Protokol kapsamında vatandaşlarımızın işlemlerine yönelik emlak beyan değerleri elektronik ortamda gönderilecek. Vatandaşlarımız ile protokolün taraflarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN ESEN’E TEŞEKKÜR

Tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesinin elektronik ortamda verilebilmesi için Konyaaltı Belediyesi ile protokol yaptıklarını ifade eden Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürü Seymen, bu protokolle vatandaşların iş yükünü büyük ölçüde hafifleteceklerini kaydetti. Aydın Seymen, protokolle kendilerine destek olan Başkan Semih Esen’e de teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.