Burdurlu İhracatçılar Limanı Kullanamamaktan Şikayetçi

Ekonomi 08.03.2022 - 17:48, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1978+ kez okundu.
 

Burdurlu İhracatçılar Limanı Kullanamamaktan Şikayetçi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), üyeleriyle istişareler gerçekleştirdiği toplantıları Isparta’dan sonra Burdur’da düzenledi.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), üyeleriyle istişareler gerçekleştirdiği toplantıları Isparta’dan sonra Burdur’da düzenledi. BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, toplantıda üyelerin mevcut durumlarını anlatıp, yaşadıkları sıkıntıları kaydedip, çözüm önerilerini aktardığını söyledi. Başkan Çavuşoğlu, aynı zamanda bölge ihracatının daha da gelişmesi için neler yapılabileceği yönünde görüş alışverişinde de bulunduklarını bildirdi. Burdur ihracatının doğaltaş ağırlıklı olmasına rağmen, gıda, makine ve savunma sanayi alanında da ciddi oranda ihracat gerçekleştirdiğini belirten Başkan Çavuşoğlu, “Üyelerimiz söz birliği etmişçesine Antalya Limanı’nı etkin olarak kullanamamaktan şikayet etti. Liman fiyatlarının yüksek olması, yeterli gemi olmaması en büyük sıkıntıları. Ürünlerini İzmir ve Mersin Limanlarından, hatta İstanbul’dan göndermek zorunda kaldıklarını söylediler. Bu da üyelerimiz için zaman kaybı demek, iş ve işlemlerinin uzaması demek” dedi. Liman sorununun çözülmesinin bölge ihracatını daha da artıracağını kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Üyelerimiz liman sorununun artık çözülmesini istiyor. Bunun yanı sıra üyelerimiz içinden geçtiğimiz bu zor günlerde devletimizden daha fazla destek bekliyor. Özellikle elektrik ve akaryakıt maliyetlerinin aşırı yükselmesinden dolayı devletimizden destek bekliyorlar. ÖTV indirimi yapılmasını istiyorlar. Yine madenci üyelerimiz bürokratik işlemlerin çok uzun sürdüğünü ifade ediyorlar ve bu sürenin kısalmasını bekliyorlar” diye konuştu. Burdur’da düzenlenen toplantıya BAİB Başkanı Çavuşoğlu’nun yanı sıra BAİB Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Doğan, Ahmet Tekin, Mustafa Küçükyaman, Osman Şahlan ve Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneği Başkanı Nasuh Ekinci de katıldı.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), üyeleriyle istişareler gerçekleştirdiği toplantıları Isparta’dan sonra Burdur’da düzenledi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), üyeleriyle istişareler gerçekleştirdiği toplantıları Isparta’dan sonra Burdur’da düzenledi. BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, toplantıda üyelerin mevcut durumlarını anlatıp, yaşadıkları sıkıntıları kaydedip, çözüm önerilerini aktardığını söyledi. Başkan Çavuşoğlu, aynı zamanda bölge ihracatının daha da gelişmesi için neler yapılabileceği yönünde görüş alışverişinde de bulunduklarını bildirdi.

Burdur ihracatının doğaltaş ağırlıklı olmasına rağmen, gıda, makine ve savunma sanayi alanında da ciddi oranda ihracat gerçekleştirdiğini belirten Başkan Çavuşoğlu, “Üyelerimiz söz birliği etmişçesine Antalya Limanı’nı etkin olarak kullanamamaktan şikayet etti. Liman fiyatlarının yüksek olması, yeterli gemi olmaması en büyük sıkıntıları. Ürünlerini İzmir ve Mersin Limanlarından, hatta İstanbul’dan göndermek zorunda kaldıklarını söylediler. Bu da üyelerimiz için zaman kaybı demek, iş ve işlemlerinin uzaması demek” dedi.

Liman sorununun çözülmesinin bölge ihracatını daha da artıracağını kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Üyelerimiz liman sorununun artık çözülmesini istiyor. Bunun yanı sıra üyelerimiz içinden geçtiğimiz bu zor günlerde devletimizden daha fazla destek bekliyor. Özellikle elektrik ve akaryakıt maliyetlerinin aşırı yükselmesinden dolayı devletimizden destek bekliyorlar. ÖTV indirimi yapılmasını istiyorlar. Yine madenci üyelerimiz bürokratik işlemlerin çok uzun sürdüğünü ifade ediyorlar ve bu sürenin kısalmasını bekliyorlar” diye konuştu.

Burdur’da düzenlenen toplantıya BAİB Başkanı Çavuşoğlu’nun yanı sıra BAİB Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Doğan, Ahmet Tekin, Mustafa Küçükyaman, Osman Şahlan ve Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneği Başkanı Nasuh Ekinci de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.