Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi “Ayağını Yorganınıza Göre Uzatalım”

Ekonomi 22.07.2020 - 21:30, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2319+ kez okundu.
 

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi “Ayağını Yorganınıza Göre Uzatalım”

Mart ayının başından itibaren devam eden Covid-19 pandemisi nedeniyle dünyada ve Türkiye’de üretimi olumsuz etkilenen sektörlerin başında otomotiv ve konut sektörü gelmektedir. Bu sektörlerde yaşanan sıfır araç ve konut üretimi azlığı nedeniyle sıfır araç ve konutların arz ve talep ile enflasyon,  döviz ve maliyet artışı faktörleri ile fiyatlarının yükselmesi ikinci el otomobil ve konut fiyatlarına talebi artırarak bunların fiyatlarının 25’i geçen oranda artmasına sebep olmuştur.  Başını kamu bankalarının çektiği düşük faizli krediler ile vatandaşın kredi faizinden kazanacağı avantajın fazlasının fiyatlara yansıtılmış bulunması fiyatları daha da artıran bir başka faktördür. Bugünkü hesaba göre emekçiler tarafından yüksek tutarlar ve uzun vadeler üzerinden borçlanılarak alınan araç ve konutların geri ödemesi her geçen yıl enflasyonun altında ezilen, satın alma gücü düşürülen ve sömürülen emekçileri ilerleyen yıllarda çok büyük ödeme güçlüğü içerisine düşürecektir. Mevcut faiz oranlarına aldanıp borçlanma karşısında bütün emekçileri, hesaplarını çok iyi yaparak“ayağını yorganınıza göre uzatma” konusunda uyarıyorum.

Mart ayının başından itibaren devam eden Covid-19 pandemisi nedeniyle dünyada ve Türkiye’de üretimi olumsuz etkilenen sektörlerin başında otomotiv ve konut sektörü gelmektedir. Bu sektörlerde yaşanan sıfır araç ve konut üretimi azlığı nedeniyle sıfır araç ve konutların arz ve talep ile enflasyon,  döviz ve maliyet artışı faktörleri ile fiyatlarının yükselmesi ikinci el otomobil ve konut fiyatlarına talebi artırarak bunların fiyatlarının 25’i geçen oranda artmasına sebep olmuştur.  Başını kamu bankalarının çektiği düşük faizli krediler ile vatandaşın kredi faizinden kazanacağı avantajın fazlasının fiyatlara yansıtılmış bulunması fiyatları daha da artıran bir başka faktördür.

Bugünkü hesaba göre emekçiler tarafından yüksek tutarlar ve uzun vadeler üzerinden borçlanılarak alınan araç ve konutların geri ödemesi her geçen yıl enflasyonun altında ezilen, satın alma gücü düşürülen ve sömürülen emekçileri ilerleyen yıllarda çok büyük ödeme güçlüğü içerisine düşürecektir.

Mevcut faiz oranlarına aldanıp borçlanma karşısında bütün emekçileri, hesaplarını çok iyi yaparak“ayağını yorganınıza göre uzatma” konusunda uyarıyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.