Büyükşehir’in Haşere Mücadelesi Sürüyor

Belediyeler 02.08.2019 - 21:49, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2841+ kez okundu.
 

Büyükşehir’in Haşere Mücadelesi Sürüyor

Ekipler ilçelerde ilaçlamaya devam ediyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin haşere ve zararlılara karşı mücadelesi sürüyor. Büyükşehir’in Döşemealtı, Kemer, Korkuteli, Demre, İbradı ve Elmalı’da zararlılarla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekipler, foseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlarda ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personel sayısını artırdığı vektörel mücadele ekipleriyle Antalya genelinde haşeratla etkin mücadelesini sürdürüyor. Son olarak Elmalı, Kemer, Korkuteli, Demre, İbradı ve Döşemealtı’ndan gelen ihbarları değerlendiren ekipler bu ilçelerde çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçe merkezlerinde bulunan çöp bidonları, fosseptik kuyular, umumi tuvaletler, ahır, ağıl, kümes, durgun sulama havuzlarında ve deniz kıyılarında ilaçlama yapılarak zararlılarla mücadele çalışması yapılıyor. Çevre Sağlığı ekipleri vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele olarak yürütüyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede halktan gelen şikâyetler de değerlendiriliyor. HALK DESTEĞİ ÖNEMLİ  Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelede halk desteğinin önemli olduğunu belirterek, uyulması gereken önlemler ile ilgili vatandaşları da bilgilendiriyor. Yetkililer küçük su birikintilerinde binlerce larva üreyebileceğine, bu yüzden küçük kaplarda, araba lastikleri içerisinde ve bina bodrumlarında su birikintisi oluşmasının önlemesi gerektiğini vatandaşlara hatırlatıyor. Ayrıca çöplerin kapalı poşetler içerisinde çöp kutularına atılması gerektiğini belirten ekipler, açıkta yiyecek atıklarının bulundurulmaması yönünde uyarılarda bulunuyor.
Ekipler ilçelerde ilaçlamaya devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin haşere ve zararlılara karşı mücadelesi sürüyor. Büyükşehir’in Döşemealtı, Kemer, Korkuteli, Demre, İbradı ve Elmalı’da zararlılarla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekipler, foseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlarda ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personel sayısını artırdığı vektörel mücadele ekipleriyle Antalya genelinde haşeratla etkin mücadelesini sürdürüyor. Son olarak Elmalı, Kemer, Korkuteli, Demre, İbradı ve Döşemealtı’ndan gelen ihbarları değerlendiren ekipler bu ilçelerde çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçe merkezlerinde bulunan çöp bidonları, fosseptik kuyular, umumi tuvaletler, ahır, ağıl, kümes, durgun sulama havuzlarında ve deniz kıyılarında ilaçlama yapılarak zararlılarla mücadele çalışması yapılıyor. Çevre Sağlığı ekipleri vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele olarak yürütüyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede halktan gelen şikâyetler de değerlendiriliyor.

HALK DESTEĞİ ÖNEMLİ 

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelede halk desteğinin önemli olduğunu belirterek, uyulması gereken önlemler ile ilgili vatandaşları da bilgilendiriyor. Yetkililer küçük su birikintilerinde binlerce larva üreyebileceğine, bu yüzden küçük kaplarda, araba lastikleri içerisinde ve bina bodrumlarında su birikintisi oluşmasının önlemesi gerektiğini vatandaşlara hatırlatıyor. Ayrıca çöplerin kapalı poşetler içerisinde çöp kutularına atılması gerektiğini belirten ekipler, açıkta yiyecek atıklarının bulundurulmaması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.