Büyükşehir İstihdama Katkı Sağlıyor

Belediyeler 05.08.2019 - 22:57, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2379+ kez okundu.
 

Büyükşehir İstihdama Katkı Sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İş Danışma Ofisi, işçi ve işveren arasında istihdam köprüsü olmaya devam ediyor. İş Danışma Ofisi 1 Nisan-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında 758 kişiyi özel sektörde işe yerleştirildi.
İstihdam sorununun çözümüne katkı sağlamak, kalifiye eleman yetiştirilmesi ve işverene istediği kalitede işçiyi yönlendirebilmek için İŞKUR ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı kapsamında faaliyetini sürdüren İş Danışma Ofisi işçi ve işvereni buluşturuyor. İŞÇİ VE İŞVERENİ BULUŞUYOR İş arayanların kayıtlarını oluşturan ofis, aranan iş ve işçi profiline uygun olarak, özel sektörle başvuru sahibini görüştürüyor. İş Danışmanlık Ofisi 1 Nisan’dan 31 Temmuz 2019’a kadar geçen sürede 758 vatandaşı işe yerleştirdi. Günlük ortalama 72 başvuru alan İş Danışmanlık Ofisi’ne toplam 4 bin 454 kişi başvurdu. Bu vatandaşların 2 bin 923’ü yalnızca belediyede bir işe yerleşmek istediğini belirtti.  Geri kalan başvurulardan 141 kişi görüşme yapmak üzere işe yönlendirildi. 342 kişinin de iş takibi gerçekleştirildi.    ÜNİVERSİTE VE LİSE MEZUNU İŞSİZLER ÇOĞUNLUKTA İş Danışma Ofisi’ne başvuranlar arasında ilk sırayı bin 254 kişi ile ilkokul mezunları alırken, onları bin 164  kişi ile lise mezunları takip etti. Başvuranlar arasında 979 Lisans mezunu, 625 kişi 2 yıllık ön lisans mezunu, 370 ortaokul mezunu ve 62 lisansüstü mezunu yer aldı. İŞ TAKİBİ YAPILIYOR Özel sektör firmaları ile görüşme yaparak personel taleplerini alan ve kayıtlı başvurulardan yönlendirme yapan İş Danışmanlık Ofisi, yönlendirmeyi kabul eden vatandaşların işe alım süresince takibini de gerçekleştiriyor. Olumsuz sonuç alınması halinde ise başvuru sahibi yeni bir işe yönlendiriliyor ve her adım da vatandaşa bilgilendirme yapılıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İş Danışma Ofisi, işçi ve işveren arasında istihdam köprüsü olmaya devam ediyor. İş Danışma Ofisi 1 Nisan-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında 758 kişiyi özel sektörde işe yerleştirildi.

İstihdam sorununun çözümüne katkı sağlamak, kalifiye eleman yetiştirilmesi ve işverene istediği kalitede işçiyi yönlendirebilmek için İŞKUR ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı kapsamında faaliyetini sürdüren İş Danışma Ofisi işçi ve işvereni buluşturuyor.

İŞÇİ VE İŞVERENİ BULUŞUYOR

İş arayanların kayıtlarını oluşturan ofis, aranan iş ve işçi profiline uygun olarak, özel sektörle başvuru sahibini görüştürüyor. İş Danışmanlık Ofisi 1 Nisan’dan 31 Temmuz 2019’a kadar geçen sürede 758 vatandaşı işe yerleştirdi. Günlük ortalama 72 başvuru alan İş Danışmanlık Ofisi’ne toplam 4 bin 454 kişi başvurdu. Bu vatandaşların 2 bin 923’ü yalnızca belediyede bir işe yerleşmek istediğini belirtti.  Geri kalan başvurulardan 141 kişi görüşme yapmak üzere işe yönlendirildi. 342 kişinin de iş takibi gerçekleştirildi.   

ÜNİVERSİTE VE LİSE MEZUNU İŞSİZLER ÇOĞUNLUKTA

İş Danışma Ofisi’ne başvuranlar arasında ilk sırayı bin 254 kişi ile ilkokul mezunları alırken, onları bin 164  kişi ile lise mezunları takip etti. Başvuranlar arasında 979 Lisans mezunu, 625 kişi 2 yıllık ön lisans mezunu, 370 ortaokul mezunu ve 62 lisansüstü mezunu yer aldı.

İŞ TAKİBİ YAPILIYOR

Özel sektör firmaları ile görüşme yaparak personel taleplerini alan ve kayıtlı başvurulardan yönlendirme yapan İş Danışmanlık Ofisi, yönlendirmeyi kabul eden vatandaşların işe alım süresince takibini de gerçekleştiriyor. Olumsuz sonuç alınması halinde ise başvuru sahibi yeni bir işe yönlendiriliyor ve her adım da vatandaşa bilgilendirme yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.