Çanakkale Zaferinin 106.Yılını Kutluyoruz

Asayiş 17.03.2021 - 21:48, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2736+ kez okundu.
 

Çanakkale Zaferinin 106.Yılını Kutluyoruz

Tarihimizin unutulmaz mücadelelerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106.yıldönümünü kutluyoruz.
Tarihimizin unutulmaz mücadelelerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106.yıldönümünü kutluyoruz. Tarih bilincine sahip insanlar kadar tarih bilincine sahip emek örgütleri de geleceği daha iyi görürler; mücadeleye ve yaşama daha bilinçli bakarlar. Birinci Dünya Savaşı’nda ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi ülkemizin özgürlüğü ve bağımsızlığının destanıdır. Çanakkale Boğazı’nda, 3 Kasım 1914-18 Mart 1915 tarihleri arasında bir dizi deniz ve kara savaşlarında büyük bir zafere imza atan kahraman şehitlerimizi de unutmuyoruz.  Emperyalist devletler; boğazları ve Anadolu’yu, Türk ulusunun elinde alarak ülkeyi parçalamak istemelerine karşı Türk Ordusu’nun ve Türk ulusunun şanlı direnişiyle karşılaşmıştır. Çanakkale’de emperyalizme karşı; inançlı, fedakar, kararlı, örgütlü vatanseverlerin mücadelesi sonucunda büyük bir başarı kazanılmıştır. Çanakkale’de, ulusal onurlarını her şeyin üstünde tutan; tüm olumsuzluklara, imkansızlıklara, zorluklara rağmen emperyalist güçlere karşı büyük bir zafer kazanılmıştır. Tüm farklılıklara ve zorlu şartlara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde mücadele yürüten Türk halkı Çanakkale Zaferini başarıya taşımıştır. u yönüyle Çanakkale Zaferi, dünyanın ve ülkemizin tarihini yeniden çizerek tüm mazlum halkların emperyalizme karşı ilk zaferini ve Kurtuluş Savaşımızın direniş ruhunu oluşturmuştur. Emperyalizme karşı kazanılan Çanakkale Zaferi,  sıradan bir savaş ya da kolayca kazanılmış bir zafer değildir.  Kurtuluş savaşımızın temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır. Çanakkale Zaferi; insanlık tarihinin en büyük ve en çetin mücadelesinin yaşandığı savaşların yaşandığı topraklardır. Çanakkale Zaferi, her siperde omuz omuza mücadele eden askerlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, genç ve yaşlılarımızın kan ve gözyaşlarının eseridir. Çanakkale Zaferi; emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlığın tarihidir. Çanakkale Zaferi; Türk ulusuna, tüm dünyanın hayran olduğu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi dahi bir lideri hediye etmiştir. Çanakkale Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş zeminini hazırlayan koşulları oluşturmuştur. Çanakkale Zaferi: Türk ulusuna demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan etmiştir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Çanakkale Destanı’nın 106.yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü  ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.
Tarihimizin unutulmaz mücadelelerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106.yıldönümünü kutluyoruz.

Tarihimizin unutulmaz mücadelelerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106.yıldönümünü kutluyoruz.

Tarih bilincine sahip insanlar kadar tarih bilincine sahip emek örgütleri de geleceği daha iyi görürler; mücadeleye ve yaşama daha bilinçli bakarlar.

Birinci Dünya Savaşı’nda ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi ülkemizin özgürlüğü ve bağımsızlığının destanıdır.

Çanakkale Boğazı’nda, 3 Kasım 1914-18 Mart 1915 tarihleri arasında bir dizi deniz ve kara savaşlarında büyük bir zafere imza atan kahraman şehitlerimizi de unutmuyoruz.

 Emperyalist devletler; boğazları ve Anadolu’yu, Türk ulusunun elinde alarak ülkeyi parçalamak istemelerine karşı Türk Ordusu’nun ve Türk ulusunun şanlı direnişiyle karşılaşmıştır. Çanakkale’de emperyalizme karşı; inançlı, fedakar, kararlı, örgütlü vatanseverlerin mücadelesi sonucunda büyük bir başarı kazanılmıştır.

Çanakkale’de, ulusal onurlarını her şeyin üstünde tutan; tüm olumsuzluklara, imkansızlıklara, zorluklara rağmen emperyalist güçlere karşı büyük bir zafer kazanılmıştır. Tüm farklılıklara ve zorlu şartlara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde mücadele yürüten Türk halkı Çanakkale Zaferini başarıya taşımıştır.

u yönüyle Çanakkale Zaferi, dünyanın ve ülkemizin tarihini yeniden çizerek tüm mazlum halkların emperyalizme karşı ilk zaferini ve Kurtuluş Savaşımızın direniş ruhunu oluşturmuştur.

Emperyalizme karşı kazanılan Çanakkale Zaferi,  sıradan bir savaş ya da kolayca kazanılmış bir zafer değildir.  Kurtuluş savaşımızın temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.

Çanakkale Zaferi; insanlık tarihinin en büyük ve en çetin mücadelesinin yaşandığı savaşların yaşandığı topraklardır.

Çanakkale Zaferi, her siperde omuz omuza mücadele eden askerlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, genç ve yaşlılarımızın kan ve gözyaşlarının eseridir.

Çanakkale Zaferi; emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlığın tarihidir.

Çanakkale Zaferi; Türk ulusuna, tüm dünyanın hayran olduğu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi dahi bir lideri hediye etmiştir.

Çanakkale Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş zeminini hazırlayan koşulları oluşturmuştur.

Çanakkale Zaferi: Türk ulusuna demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan etmiştir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Çanakkale Destanı’nın 106.yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü  ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.