CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen Cemevine Kayyum Atadı

Asayiş 28.08.2019 - 16:11, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2286+ kez okundu.
 

CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen Cemevine Kayyum Atadı

CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ’nin talimatıyla Meclis Üyerini Konyaaltı Cemevine Kayyum atadı.
Konyaaltında Alevi toplumun ibadet edebilmeleri için açılan Cemevine CHP’li Konyaaltı Belediyesi el koydu. Konyaaltı Cemevi’nde bir basın açıklaması düzenleyen Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir.  Konyaaltı şube yönetimini görevden aldıktan kısa bir süre sonra cemevine geldiklerinde kapısına kilit vurulmasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadere yer verdi. Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir, “CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in 10 tane belediye meclis üyesine cemevini açıp kapatma görevini verdiğini öğrendik. Yaptığımız görüşmelerde doğru olmadığını, bir cemevin’de zaman zaman sorunlar olabileceğini, ama bunu çözebilecek tecrübede olduğumuzu bildirdik. Ancak burada belediye başkanı ve meclis üyelerinin aldığı tutum çok doğru bir tutum değildir.  Cemevinin meclis üyeleri tarafından açılıp kapatılmasının Alevilere büyük bir hakaret olduğunu, çünkü siyasi kişiliklerin inanç merkezlerimize hiçbir şartta müdahale etmemesini söyledik. CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’le yaptığımız son görüşmede biz sorunlar çözülene kadar burayı açıp kapatmayı devam ettireceğini ifade etti. Bunun üzerine dün yönetim kurulumuzla toplantı yaptık. Bu sorunu mutlaka çözmemiz gerektiğine inanıyoruz. Ancak belediye başkanı ve meclis üyelerinin ısrarla bu süreci götürmeye çalıştığını görüyoruz. Bugün buraya GYK üyesi arkadaşlarımızla geldiğimizde cemevinin kapısı kapalıydı. 1 saat açılmasını bekledik. Bu Alevilere yapılan bir zulümdür. Bunu asla kabul edemeyiz. Hiçbir belediye meclis üyesinin açıp kapatma hakkı yoktur Bu kilit açıp kapatma sevdasından bir an önce vazgeçip gerçek sahiplerine, Alevilere bırakması gerektiğini her platformda söylüyoruz. Konyaaltı’nda cemevi’mizi işgal eden, sabah açıp akşam kapatan bir zihniyet var. Çünkü kangren olmuş bir yapı var. Bunun için hukuksal mücadeleyi vereceğiz. CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ‘burada tahsis yok, burayı ben size veremem’ demesini de anlamış değiliz. Çünkü biz zaten 3 yıldır buradayız. İç işlerimize karışmak kimsenin hakkı değil. Bu basın açıklamasını 1 aydır erteledik. Yapmamaya özen gösterdik, bekledik; ama geldiğimiz noktada bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Belediyelerin Alevilerin cemevlerini artık tanıması gerekir. Cemevlerini kimse elimizden alamaz” dedi
CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ’nin talimatıyla Meclis Üyerini Konyaaltı Cemevine Kayyum atadı.

Konyaaltında Alevi toplumun ibadet edebilmeleri için açılan Cemevine CHP’li Konyaaltı Belediyesi el koydu. Konyaaltı Cemevi’nde bir basın açıklaması düzenleyen Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir.  Konyaaltı şube yönetimini görevden aldıktan kısa bir süre sonra cemevine geldiklerinde kapısına kilit vurulmasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadere yer verdi.

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir, “CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in 10 tane belediye meclis üyesine cemevini açıp kapatma görevini verdiğini öğrendik. Yaptığımız görüşmelerde doğru olmadığını, bir cemevin’de zaman zaman sorunlar olabileceğini, ama bunu çözebilecek tecrübede olduğumuzu bildirdik. Ancak burada belediye başkanı ve meclis üyelerinin aldığı tutum çok doğru bir tutum değildir.

 Cemevinin meclis üyeleri tarafından açılıp kapatılmasının Alevilere büyük bir hakaret olduğunu, çünkü siyasi kişiliklerin inanç merkezlerimize hiçbir şartta müdahale etmemesini söyledik.

CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’le yaptığımız son görüşmede biz sorunlar çözülene kadar burayı açıp kapatmayı devam ettireceğini ifade etti. Bunun üzerine dün yönetim kurulumuzla toplantı yaptık. Bu sorunu mutlaka çözmemiz gerektiğine inanıyoruz. Ancak belediye başkanı ve meclis üyelerinin ısrarla bu süreci götürmeye çalıştığını görüyoruz. Bugün buraya GYK üyesi arkadaşlarımızla geldiğimizde cemevinin kapısı kapalıydı. 1 saat açılmasını bekledik. Bu Alevilere yapılan bir zulümdür. Bunu asla kabul edemeyiz. Hiçbir belediye meclis üyesinin açıp kapatma hakkı yoktur Bu kilit açıp kapatma sevdasından bir an önce vazgeçip gerçek sahiplerine, Alevilere bırakması gerektiğini her platformda söylüyoruz. Konyaaltı’nda cemevi’mizi işgal eden, sabah açıp akşam kapatan bir zihniyet var. Çünkü kangren olmuş bir yapı var. Bunun için hukuksal mücadeleyi vereceğiz.

CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ‘burada tahsis yok, burayı ben size veremem’ demesini de anlamış değiliz.

Çünkü biz zaten 3 yıldır buradayız. İç işlerimize karışmak kimsenin hakkı değil. Bu basın açıklamasını 1 aydır erteledik. Yapmamaya özen gösterdik, bekledik; ama geldiğimiz noktada bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık.

Belediyelerin Alevilerin cemevlerini artık tanıması gerekir. Cemevlerini kimse elimizden alamaz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.