CHP’li Budak: “Asıl Sorumlu Tarikat Yurtlarına Göz Yuman Siyasal İktidar”

Politika 19.06.2022 - 19:56, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2940+ kez okundu.
 

CHP’li Budak: “Asıl Sorumlu Tarikat Yurtlarına Göz Yuman Siyasal İktidar”

“ÖĞRENCİLERİN, DİCLE’NİN KENARINDAKİ KOYUN KADAR DEĞERİ YOK MU? Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Aralık 2021 tarihinde Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne (ALİMDER) bağlı kaçak öğrenci yurdunda işlenen vahşi cinayetle ilgili haklarında “ihmal ve görevi kötüye kullanma” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve ilgili Vali Yardımcısı hakkında “soruşturmaya yer olmadığı kararı” verdi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, kararı eleştirerek “Lafa gelince, ‘Dicle’nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır’ diyen Cumhurbaşkanının, kaçak yurtlarda işlenen cinayetler nedeniyle bir sorumluluğu yok mu? Öğrencilerimiz Dicle’nin kenarındaki koyundan daha mı değersiz?” dedi. Başsavcılığın takipsizlik kararını suçlamaların “soyut ve genel” olduğu gerekçesiyle verdiğini ifade eden Budak, şöyle konuştu: “İHMALLER SON DERECE SOMUT” “Önümüzde göz önünde olan bir cemaatin işlettiği kaçak öğrenci yurdu var. Bu yurtta işlenmiş vahşi bir cinayet var. Öldürülen öğrencinin babasının, çocuğunun kaçak öğrenci yurdunda kaldığına yönelik beyanı var. Kaçak öğrenci yurdunu işleten ALİMDER’in Başkanı bir devlet okulunda müdür yardımcısı ve hala görevine devam ediyor. Yıllardır o yurt aynı yerde faaliyet yürütürken, üç maymunu oynayan kamu görevlileri var. Kentin ortasında bir tarikat, kaçak yurt faaliyeti yürütürken, hiçbir denetim yapmayan valinin nasıl sorumluluğu olmaz? Hem valinin hem bakanların ihmalleri son derece somut. “YAYIN YASAĞI ALİMDER’İ KORUMAK İÇİN ALINMIŞ” Olayın yaşandığı gün, delillerin karartılmaması gerekçesiyle hızlıca yayın yasağı kararı alındı. Cinayetin iddianamesi ancak altı ay sonra basına yansıdı ve öğrendik ki iddianamede tarikattan tek bir cümle ile bile bahsedilmiyor. Yayın yasağı da tarikatı korumak için alınmış. Cinayetin işlendiği kaçak yurtla ilgili tarikatın ve kamu görevlilerinin sorumluluğunu ortadan kaldırmak için el birliği ile bir karartma operasyonu yürütülüyor. Hem kamu görevlilerinin ihmalini hem de yürütülen karartma operasyonunu bir araştırma önergesi ile TBMM gündemine taşıyacağız”

“ÖĞRENCİLERİN, DİCLE’NİN KENARINDAKİ KOYUN KADAR DEĞERİ YOK MU?

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Aralık 2021 tarihinde Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne (ALİMDER) bağlı kaçak öğrenci yurdunda işlenen vahşi cinayetle ilgili haklarında “ihmal ve görevi kötüye kullanma” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve ilgili Vali Yardımcısı hakkında “soruşturmaya yer olmadığı kararı” verdi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, kararı eleştirerek “Lafa gelince, ‘Dicle’nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır’ diyen Cumhurbaşkanının, kaçak yurtlarda işlenen cinayetler nedeniyle bir sorumluluğu yok mu? Öğrencilerimiz Dicle’nin kenarındaki koyundan daha mı değersiz?” dedi.

Başsavcılığın takipsizlik kararını suçlamaların “soyut ve genel” olduğu gerekçesiyle verdiğini ifade eden Budak, şöyle konuştu:

“İHMALLER SON DERECE SOMUT”

“Önümüzde göz önünde olan bir cemaatin işlettiği kaçak öğrenci yurdu var. Bu yurtta işlenmiş vahşi bir cinayet var. Öldürülen öğrencinin babasının, çocuğunun kaçak öğrenci yurdunda kaldığına yönelik beyanı var. Kaçak öğrenci yurdunu işleten ALİMDER’in Başkanı bir devlet okulunda müdür yardımcısı ve hala görevine devam ediyor. Yıllardır o yurt aynı yerde faaliyet yürütürken, üç maymunu oynayan kamu görevlileri var. Kentin ortasında bir tarikat, kaçak yurt faaliyeti yürütürken, hiçbir denetim yapmayan valinin nasıl sorumluluğu olmaz? Hem valinin hem bakanların ihmalleri son derece somut.

“YAYIN YASAĞI ALİMDER’İ KORUMAK İÇİN ALINMIŞ”

Olayın yaşandığı gün, delillerin karartılmaması gerekçesiyle hızlıca yayın yasağı kararı alındı. Cinayetin iddianamesi ancak altı ay sonra basına yansıdı ve öğrendik ki iddianamede tarikattan tek bir cümle ile bile bahsedilmiyor. Yayın yasağı da tarikatı korumak için alınmış. Cinayetin işlendiği kaçak yurtla ilgili tarikatın ve kamu görevlilerinin sorumluluğunu ortadan kaldırmak için el birliği ile bir karartma operasyonu yürütülüyor. Hem kamu görevlilerinin ihmalini hem de yürütülen karartma operasyonunu bir araştırma önergesi ile TBMM gündemine taşıyacağız”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.