CHP’li Budak: “Kasada Para Olmamasının Bedeli Doktorlara Ödetiliyor”

Politika 13.12.2021 - 18:04, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2222+ kez okundu.
 

CHP’li Budak: “Kasada Para Olmamasının Bedeli Doktorlara Ödetiliyor”

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Çetin Osman Budak, doktorların ve diş hekimlerinin özlük haklarını iyileştiren düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu’nda
CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Çetin Osman Budak, doktorların ve diş hekimlerinin özlük haklarını iyileştiren düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edildikten sonra geri çekilmesine tepki gösterdi. Sağlık Bakanı’nın TBMM’de müjde olarak sunduğu düzenlemenin Maliye Bakanlığı’nın karşı çıkması nedeniyle geri çekildiğine dikkat çeken Budak, “Pandeminin başından beri sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarının ve maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini söylemekten dilimizde tüy bitti. İktidar sonunda gecikmiş de olsa, eksik de olsa bir adım atmaya kalktı. Onu da eline yüzüne bulaştırdı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçesi olmadığı için düzenleme geri çekildi. Kasada para olmamasının bedeli doktorlara ödetiliyor” dedi. Genel Kurulda oy birliği ile kabul edilmiş maddelerin Komisyona geri gönderilerek kanun teklifinden çıkarılmasının Anayasaya aykırı olduğunu dile getiren Budak şöyle konuştu: “Doktorların özlük haklarının iyileştirmesi açısından Parlamento bu maddeleri oybirliğiyle kabul ederek ne kadar hassas olduğunu bir kere daha gösterdi. Fakat kanun yapma tekniği açısından sıkıntıların dile getirilmesi gerekiyor. Komisyonda 21 kanunda değişiklik yapılan bir torba kanunu görüştük. Burada günlerce konuştuk, daha sonra Genel Kurula geldi, Genel Kurulda birtakım düzeltmeler yaptık hatta 1 maddeyi geri çektik ve tam bütçe görüşmelerinin hemen öncesinde biz bunu gerçekleştirdik. Hazine ve Maliye Bakanlığı itirazı nedeniyle "Bu torba kanunu bekletelim, daha sonra bakarız." dedik. Şimdi, kanun yapma tekniği anlamında her yeri eleştirilecek bir tutum bu maalesef ve ilk defa olmuyor. “PARLAMENTO ÇOK KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ VERİYOR” Bundan önce de çeklerin tahsil edilmesi konusuyla ilgili Meclis kapanmadan önce bir kanun geldi ve biz burada o kanun her yerinin hata olduğunu -ya, ibraz edildiği durumda çekin tahsil edilmemesi ne demek?- her tarafının hata olduğunu ve bütün ticari faaliyetlerin tamamını kilitleyecek bir karar olduğun söylememize rağmen bu kanun Meclisten geçti. Yani daha tatile gitmeden hemen önce getirilen bir kanundu ve daha sonra da bunun yanlış olduğu anlaşıldı ve bir düzeltmeyle tekrar o işten vazgeçildi, şimdi, böyle olmaz. Yani hem topluma karşı Parlamento çok kötü bir görüntü veriyor hem de uluslararası ilişkilerde de "Ya, şu Parlamentoya bakın ne hâldeler, ya, kanun bile yapamıyorlar" noktasına bizi götürmemesi lazım.
CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Çetin Osman Budak, doktorların ve diş hekimlerinin özlük haklarını iyileştiren düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu’nda

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Çetin Osman Budak, doktorların ve diş hekimlerinin özlük haklarını iyileştiren düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edildikten sonra geri çekilmesine tepki gösterdi. Sağlık Bakanı’nın TBMM’de müjde olarak sunduğu düzenlemenin Maliye Bakanlığı’nın karşı çıkması nedeniyle geri çekildiğine dikkat çeken Budak, “Pandeminin başından beri sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarının ve maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini söylemekten dilimizde tüy bitti. İktidar sonunda gecikmiş de olsa, eksik de olsa bir adım atmaya kalktı. Onu da eline yüzüne bulaştırdı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçesi olmadığı için düzenleme geri çekildi. Kasada para olmamasının bedeli doktorlara ödetiliyor” dedi.

Genel Kurulda oy birliği ile kabul edilmiş maddelerin Komisyona geri gönderilerek kanun teklifinden çıkarılmasının Anayasaya aykırı olduğunu dile getiren Budak şöyle konuştu:

“Doktorların özlük haklarının iyileştirmesi açısından Parlamento bu maddeleri oybirliğiyle kabul ederek ne kadar hassas olduğunu bir kere daha gösterdi. Fakat kanun yapma tekniği açısından sıkıntıların dile getirilmesi gerekiyor. Komisyonda 21 kanunda değişiklik yapılan bir torba kanunu görüştük. Burada günlerce konuştuk, daha sonra Genel Kurula geldi, Genel Kurulda birtakım düzeltmeler yaptık hatta 1 maddeyi geri çektik ve tam bütçe görüşmelerinin hemen öncesinde biz bunu gerçekleştirdik. Hazine ve Maliye Bakanlığı itirazı nedeniyle "Bu torba kanunu bekletelim, daha sonra bakarız." dedik. Şimdi, kanun yapma tekniği anlamında her yeri eleştirilecek bir tutum bu maalesef ve ilk defa olmuyor.

“PARLAMENTO ÇOK KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ VERİYOR”

Bundan önce de çeklerin tahsil edilmesi konusuyla ilgili Meclis kapanmadan önce bir kanun geldi ve biz burada o kanun her yerinin hata olduğunu -ya, ibraz edildiği durumda çekin tahsil edilmemesi ne demek?- her tarafının hata olduğunu ve bütün ticari faaliyetlerin tamamını kilitleyecek bir karar olduğun söylememize rağmen bu kanun Meclisten geçti. Yani daha tatile gitmeden hemen önce getirilen bir kanundu ve daha sonra da bunun yanlış olduğu anlaşıldı ve bir düzeltmeyle tekrar o işten vazgeçildi, şimdi, böyle olmaz. Yani hem topluma karşı Parlamento çok kötü bir görüntü veriyor hem de uluslararası ilişkilerde de "Ya, şu Parlamentoya bakın ne hâldeler, ya, kanun bile yapamıyorlar" noktasına bizi götürmemesi lazım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.