CHP’li Budak, Seğmenler Parkına Giriş Çıkışları TBMM Gündemine Taşıdı

Politika 10.07.2020 - 21:46, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2492+ kez okundu.
 

CHP’li Budak, Seğmenler Parkına Giriş Çıkışları TBMM Gündemine Taşıdı

“Polis, Vatandaşları Seğmenler Parkından Neden Çıkarıyor”
 “Polis, Vatandaşları Seğmenler Parkından Neden Çıkarıyor” CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ankara’nın en merkezi parklarından biri olan Seğmenler Parkına yurttaşların giriş çıkışlarıyla ilgili yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Budak, “Emniyet güçlerinin Ankara’nın en merkezi parklarından olan Seğmenler Parkına saat 16.00’dan sonra girişlere izin vermediği, hatta parkta vakit geçiren vatandaşların emniyet güçleri tarafından topluca çıkarıldığına dair çok sayıda şikayet tarafımıza ulaşmıştır. İşin ilginç yanı, parkı boşaltan emniyet güçlerinin vatandaşları, yakında bulunan Kuğulu Park gibi diğer parklara yönlendirdiği ifade ediliyor. Kuğulu Park’a tamam diyen emniyet Seğmenler’i niye boşaltır?” dedi. Budak, önergede şu ifadelere yer verdi: “Ankara’nın merkezi ve en büyük parklarından biri olan ve Ankaralıların nefes alabildikleri nadir alanlardan Seğmenler Parkında emniyet güçlerinin vatandaşların saat 16.00’dan sonra parka girişine izin vermedikleri ve özellikle 06 ve 07 Haziran tarihlerinde de parkta vakit geçiren vatandaşların emniyet güçleri tarafından parktan çıkarıldığı bilgileri tarafımıza ulaşmıştır. Emniyet güçlerinin Seğmenler Parkında vakit geçiren yurttaşlardan parkı terk etmelerini istediği; yakınlarda bulunan İnönü Parkı, Kuğulu Park gibi diğer parklara yönlendirdiği; bunun gerekçesini soran yurttaşlara da uygulamanın Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talimatıyla gerçekleştiği ifade edilmiştir. Kuğulu Park’a tamam diyen emniyet, Seğmenler’i niye boşaltır? Bunun gerekçesini anlamakta güçlük çekiyoruz.” KUĞULU PARK’TA DAHA MI AZ BULAŞIYOR? Budak, önergede şu sorulara yer verdi: “Bahse konu olan uygulama doğru mudur? Ankara’da bulunan diğer parklarda da benzer uygulama var mıdır? Varsa hangi saatler arasında uygulanmaktadır? Yoksa bu uygulama sadece Seğmenler Parkı’na mı özgüdür? Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü hangi gerekçelerle Seğmenler Parkına giriş çıkışları kısıtlamakta ve boşaltmaktadır? Hangi karara dayanarak bu uygulama yapılmaktadır? Uygulama pandemi gerekçesiyle yapılıyorsa, yönlendirme yapılan ve metrekare olarak daha küçük olan Kuğulu Park gibi diğer parklarda virüsün bulaşma oranı düşük müdür?”
“Polis, Vatandaşları Seğmenler Parkından Neden Çıkarıyor”

 “Polis, Vatandaşları Seğmenler Parkından Neden Çıkarıyor”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ankara’nın en merkezi parklarından biri olan Seğmenler Parkına yurttaşların giriş çıkışlarıyla ilgili yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Budak, “Emniyet güçlerinin Ankara’nın en merkezi parklarından olan Seğmenler Parkına saat 16.00’dan sonra girişlere izin vermediği, hatta parkta vakit geçiren vatandaşların emniyet güçleri tarafından topluca çıkarıldığına dair çok sayıda şikayet tarafımıza ulaşmıştır. İşin ilginç yanı, parkı boşaltan emniyet güçlerinin vatandaşları, yakında bulunan Kuğulu Park gibi diğer parklara yönlendirdiği ifade ediliyor. Kuğulu Park’a tamam diyen emniyet Seğmenler’i niye boşaltır?” dedi.

Budak, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Ankara’nın merkezi ve en büyük parklarından biri olan ve Ankaralıların nefes alabildikleri nadir alanlardan Seğmenler Parkında emniyet güçlerinin vatandaşların saat 16.00’dan sonra parka girişine izin vermedikleri ve özellikle 06 ve 07 Haziran tarihlerinde de parkta vakit geçiren vatandaşların emniyet güçleri tarafından parktan çıkarıldığı bilgileri tarafımıza ulaşmıştır.

Emniyet güçlerinin Seğmenler Parkında vakit geçiren yurttaşlardan parkı terk etmelerini istediği; yakınlarda bulunan İnönü Parkı, Kuğulu Park gibi diğer parklara yönlendirdiği; bunun gerekçesini soran yurttaşlara da uygulamanın Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talimatıyla gerçekleştiği ifade edilmiştir. Kuğulu Park’a tamam diyen emniyet, Seğmenler’i niye boşaltır? Bunun gerekçesini anlamakta güçlük çekiyoruz.”

KUĞULU PARK’TA DAHA MI AZ BULAŞIYOR?

Budak, önergede şu sorulara yer verdi:

“Bahse konu olan uygulama doğru mudur? Ankara’da bulunan diğer parklarda da benzer uygulama var mıdır? Varsa hangi saatler arasında uygulanmaktadır? Yoksa bu uygulama sadece Seğmenler Parkı’na mı özgüdür? Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü hangi gerekçelerle Seğmenler Parkına giriş çıkışları kısıtlamakta ve boşaltmaktadır? Hangi karara dayanarak bu uygulama yapılmaktadır? Uygulama pandemi gerekçesiyle yapılıyorsa, yönlendirme yapılan ve metrekare olarak daha küçük olan Kuğulu Park gibi diğer parklarda virüsün bulaşma oranı düşük müdür?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.