CHP’li Budak’tan Yabancı Turist İçin Uçuş Emniyeti Uyarısı

Politika 11.06.2020 - 21:20, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2033+ kez okundu.
 

CHP’li Budak’tan Yabancı Turist İçin Uçuş Emniyeti Uyarısı

“Vaka Sayıları İl Bazında Açıklanmalı”
“Vaka Sayıları İl Bazında Açıklanmalı” CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, salgın nedeniyle küresel duraklama yaşayan turizm hareketinin yeniden başlaması için her ülkenin farklı uygulamaları hayata geçirdiğine dikkat çekerek, “Özellikle Avrupalı turistleri ülkemize çekmek istiyorsak, önce uçulacak havaalanın bulunduğu kentteki vaka sayılarının şeffaf bir şekilde açıklanması gerekiyor. Ama bizde hala vaka sayıları ülke geneli olarak açıklandığından, özellikle Avrupalı havayollarının uçuş planları içinde yer alamıyoruz.” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi sunan Budak, önergede şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörü, açıklanan planlamaya göre Haziran ayı itibariyle yerli ve yabancı misafirlerine kapılarını açmaya hazırlanmaktadır. Europen Aviation Safety Agency’nin (EASA) alt grubu olan ve Türkiye’nin de üyesi olduğu Pan-Europen Partners (PANEP), Avrupalı turistler ve havayolları için, uçulacak havaalanının emniyetli olup olmadığı yönünde veriler sunmakta, havayolları da bu verileri değerlendirerek uçuş planlamaları yapmaktadır. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ise uçuş yapılacak şehirlerdeki havaalanının emniyetli olup olmadığı Covid-19 vaka sayıları ile ölçülmekte ve uçuşlar buna göre planlanmaktadır. Ancak Türkiye’de Covid-19 vaka sayıları halen il bazında olmak yerine ülke bazında açıklandığından, söz konusu ajans tarafından Türkiye’deki turizm destinasyonlarına yönelik uçuş emniyeti değerlendirilmesi yapılamamaktadır. Yurt dışından özellikle de Avrupa’dan turist çekmek istiyorsak bu koşullara uygun şekilde, il bazında vaka sayılarının açıklanması gerekiyor. Bu süreçte hangi ülke daha şeffaf ve ulaşılabilir veri açıklarsa, zaten az sayıdaki turist üzerinde o kadar güven tesis edeceği açıktır.” Budak, önergede şu sorulara yer verdi: “Salgının başlangıcında paniğe neden olmamak adına paylaşılmayan il bazındaki Covid-19 vaka sayıları neden hala açıklanmamaktadır? Covid-19 vaka sayıları şehir bazında ne zaman paylaşılmaya başlanacaktır? Türkiye’ye gelen turistlerin Covid-19 tedavisine ihtiyaç duymaları halinde, hastanelerde turistlerin de ihtiyacını karşılayacak yeterli sağlık alt yapısı var mıdır? Buna yönelik hangi önlemler alınmıştır? Ülkemize gelen turistlerin tatil esnasında Covid-19 olmaları halinde, tedavi masraflarının karşılanmasına yönelik nasıl bir yöntem izlenecektir? Antalya, Muğla ve İzmir’de şehir merkezi ve ilçe bazında yoğun bakım yatak sayısı nedir?”
“Vaka Sayıları İl Bazında Açıklanmalı”

“Vaka Sayıları İl Bazında Açıklanmalı”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, salgın nedeniyle küresel duraklama yaşayan turizm hareketinin yeniden başlaması için her ülkenin farklı uygulamaları hayata geçirdiğine dikkat çekerek, “Özellikle Avrupalı turistleri ülkemize çekmek istiyorsak, önce uçulacak havaalanın bulunduğu kentteki vaka sayılarının şeffaf bir şekilde açıklanması gerekiyor. Ama bizde hala vaka sayıları ülke geneli olarak açıklandığından, özellikle Avrupalı havayollarının uçuş planları içinde yer alamıyoruz.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi sunan Budak, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörü, açıklanan planlamaya göre Haziran ayı itibariyle yerli ve yabancı misafirlerine kapılarını açmaya hazırlanmaktadır.

Europen Aviation Safety Agency’nin (EASA) alt grubu olan ve Türkiye’nin de üyesi olduğu Pan-Europen Partners (PANEP), Avrupalı turistler ve havayolları için, uçulacak havaalanının emniyetli olup olmadığı yönünde veriler sunmakta, havayolları da bu verileri değerlendirerek uçuş planlamaları yapmaktadır. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ise uçuş yapılacak şehirlerdeki havaalanının emniyetli olup olmadığı Covid-19 vaka sayıları ile ölçülmekte ve uçuşlar buna göre planlanmaktadır. Ancak Türkiye’de Covid-19 vaka sayıları halen il bazında olmak yerine ülke bazında açıklandığından, söz konusu ajans tarafından Türkiye’deki turizm destinasyonlarına yönelik uçuş emniyeti değerlendirilmesi yapılamamaktadır.

Yurt dışından özellikle de Avrupa’dan turist çekmek istiyorsak bu koşullara uygun şekilde, il bazında vaka sayılarının açıklanması gerekiyor. Bu süreçte hangi ülke daha şeffaf ve ulaşılabilir veri açıklarsa, zaten az sayıdaki turist üzerinde o kadar güven tesis edeceği açıktır.”

Budak, önergede şu sorulara yer verdi:

“Salgının başlangıcında paniğe neden olmamak adına paylaşılmayan il bazındaki Covid-19 vaka sayıları neden hala açıklanmamaktadır? Covid-19 vaka sayıları şehir bazında ne zaman paylaşılmaya başlanacaktır? Türkiye’ye gelen turistlerin Covid-19 tedavisine ihtiyaç duymaları halinde, hastanelerde turistlerin de ihtiyacını karşılayacak yeterli sağlık alt yapısı var mıdır? Buna yönelik hangi önlemler alınmıştır? Ülkemize gelen turistlerin tatil esnasında Covid-19 olmaları halinde, tedavi masraflarının karşılanmasına yönelik nasıl bir yöntem izlenecektir? Antalya, Muğla ve İzmir’de şehir merkezi ve ilçe bazında yoğun bakım yatak sayısı nedir?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.