CHP’li Özer: Bu Cüretin Kaynağı Ne?

Politika 12.10.2021 - 19:19, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2442+ kez okundu.
 

CHP’li Özer: Bu Cüretin Kaynağı Ne?

Sığır ithalatında rüşvet alındığına dair Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelik soruşturma başlatıldığı iddiasını TBMM Genel Kurulunda dile getiren CHP’li Özer, “Bu rüşvet olayı bir ilk mi? Kim bu yetkililer?
Sığır ithalatında rüşvet alındığına dair Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelik soruşturma başlatıldığı iddiasını TBMM Genel Kurulunda dile getiren CHP’li Özer, “Bu rüşvet olayı bir ilk mi? Kim bu yetkililer? Başka fırsatçılar yok mu? Bu cüretin kaynağı ne?” diye sordu. TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında başlatılan soruşturmayı gündeme getirdi. “Borç içindeki üreticiye derman olmayan bakanlıkta neler oluyor, işler iyice sarpa mı sardı?” diyen Özer şunları söyledi: “İddiaya göre; Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu, Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında rüşvet iddiasıyla soruşturma başlattı. Tam bir fırsatçılık hikayesi... Uruguay’dan 8 bin 800 sığır ithal edilir. Gemi, Mersin Limanına üç gün gecikmeli gelir. Bakanlık gecikme gerekçesiyle hayvanların indirilmesine izin vermez, hiçbir aracıyı da dinlemez! Sonra birileri ithalatçı firmaya sorunu çözmeyi garanti eder! 120 bin dolara anlaşırlar. Ertesi sabah da Bakanlıktan onay çıkar. Rüşvete giden soru basit: Eğer mevzuata uygunluk yoksa onay nasıl çıktı? Basında yer alan bu iddia şaşırtıcı tabii. Çünkü AKP, herhalde ilk kez devletin denetleme mekanizmasını kendisi için çalıştırıyor! Peki, kim bunlar? Bakanlığın hangi yetkilileri? Bu rüşvet olayı bir ilk mi? Başka rüşvet olayları, başka fırsatçılar yok mu? Bu cüretin kaynağı ne?”
Sığır ithalatında rüşvet alındığına dair Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelik soruşturma başlatıldığı iddiasını TBMM Genel Kurulunda dile getiren CHP’li Özer, “Bu rüşvet olayı bir ilk mi? Kim bu yetkililer?

Sığır ithalatında rüşvet alındığına dair Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelik soruşturma başlatıldığı iddiasını TBMM Genel Kurulunda dile getiren CHP’li Özer, “Bu rüşvet olayı bir ilk mi? Kim bu yetkililer? Başka fırsatçılar yok mu? Bu cüretin kaynağı ne?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında başlatılan soruşturmayı gündeme getirdi. “Borç içindeki üreticiye derman olmayan bakanlıkta neler oluyor, işler iyice sarpa mı sardı?” diyen Özer şunları söyledi: “İddiaya göre; Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu, Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında rüşvet iddiasıyla soruşturma başlattı. Tam bir fırsatçılık hikayesi... Uruguay’dan 8 bin 800 sığır ithal edilir. Gemi, Mersin Limanına üç gün gecikmeli gelir. Bakanlık gecikme gerekçesiyle hayvanların indirilmesine izin vermez, hiçbir aracıyı da dinlemez! Sonra birileri ithalatçı firmaya sorunu çözmeyi garanti eder! 120 bin dolara anlaşırlar. Ertesi sabah da Bakanlıktan onay çıkar. Rüşvete giden soru basit: Eğer mevzuata uygunluk yoksa onay nasıl çıktı? Basında yer alan bu iddia şaşırtıcı tabii. Çünkü AKP, herhalde ilk kez devletin denetleme mekanizmasını kendisi için çalıştırıyor! Peki, kim bunlar? Bakanlığın hangi yetkilileri? Bu rüşvet olayı bir ilk mi? Başka rüşvet olayları, başka fırsatçılar yok mu? Bu cüretin kaynağı ne?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.