Çocuklara Hijyen Eğitimi

03.04.2019 - 19:51, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1611+ kez okundu.
 

Çocuklara Hijyen Eğitimi

Muratpaşa Belediyesi, 7’den 70’e toplum sağlığını korumak için sürdürdüğü hijyen eğitimlerinde ilköğretim 1’inci sınıf ve okul öncesi öğrencilerine yönelik programlar başladı. Programda, çocuklara el yıkıma başta olmak üzere hijyen alışkanlıkları kazandırmak hedefleniyor. Muratpaşa Belediyesi’nin üç ayrı mahallede bulunan Kadın Danışma Merkezleri, Yeşildere Mahallesi’nde yer alan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve belediyenin eğitim kurumlarında gerçekleştirdiği hijyen eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında ilköğretim 1’inci sınıf ve okul öncesi öğrencilerine yönelik program da başlarken bu kapsamda ilk eğitim Meydan Kavağı Mahallesi’nde bulunan Lider Anaokulu’nda gerçekleştirildi. Uzman Yüksek Biyolog Beyhan Öncül tarafından verilen eğitimlerde çocuklara ellerini sık sık ve doğru yıkamanın önemi anlatıldı, kirli ellerin zaman başta grip olmak üzere hepatit, ishal gibi birçok hastalığa yakalanılmasına neden olduğu belirtildi. 

Muratpaşa Belediyesi, 7’den 70’e toplum sağlığını korumak için sürdürdüğü hijyen eğitimlerinde ilköğretim 1’inci sınıf ve okul öncesi öğrencilerine yönelik programlar başladı. Programda, çocuklara el yıkıma başta olmak üzere hijyen alışkanlıkları kazandırmak hedefleniyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin üç ayrı mahallede bulunan Kadın Danışma Merkezleri, Yeşildere Mahallesi’nde yer alan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve belediyenin eğitim kurumlarında gerçekleştirdiği hijyen eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında ilköğretim 1’inci sınıf ve okul öncesi öğrencilerine yönelik program da başlarken bu kapsamda ilk eğitim Meydan Kavağı Mahallesi’nde bulunan Lider Anaokulu’nda gerçekleştirildi. Uzman Yüksek Biyolog Beyhan Öncül tarafından verilen eğitimlerde çocuklara ellerini sık sık ve doğru yıkamanın önemi anlatıldı, kirli ellerin zaman başta grip olmak üzere hepatit, ishal gibi birçok hastalığa yakalanılmasına neden olduğu belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.