Copp Trr, Türkiye'ye Seyahat Hakkinin Peşini Birakmiyor

Ekonomi 15.06.2020 - 23:05, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2222+ kez okundu.
 

Copp Trr, Türkiye'ye Seyahat Hakkinin Peşini Birakmiyor

Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kaldırması için protesto eylemlerine 18 Haziran Perşembe günü Köln ve Düsseldorf 'ta başlayacak olan COOP TRR, ülkemizin hukuki yönden de hakkını aramak için dava açmaya hazırlanıyor.
Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kaldırması için protesto eylemlerine 18 Haziran Perşembe günü Köln ve Düsseldorf 'ta başlayacak olan COOP TRR, ülkemizin hukuki yönden de hakkını aramak için dava açmaya hazırlanıyor. Avrupa Türk Acentacılar Birliği (COOP TRR Int. AG.), Almanya ve Türkiye arasında seyahatlerin yeniden başlaması için girişimlerine eylemlerle devam edecek. Öncelikle her iki ülke makamlarına açık mektupla uzlaşma çağrısı yapan COOP TRR, online imza kampanyası başlatmasından sonra şimdi de protesto eylemleri gerçekleştirmeye hazırlanırken, bir yandan da ülkemizin hukuki yönden de hakkını aramak için dava açacak. COOP TRR CEO'su Cumhur Sefer, sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştirecekleri protestolara ilk olarak Almanya'nın Düsseldorf ve Köln kentlerinde başlayacaklarını açıkladı. COOP TRR üyesi Türk kökenli acentecilerin katılacağı eylemlerde "Eşit Muamele İstiyoruz" ve "Seyahat Uyarısı Kaldırılsın" yazılı pankartlar taşıyacaklarını ifade eden Sefer, eylemlerine Biefeld, Berlin, Münih ve Stuttgart'la devam edeceklerini, bunlar için Alman resmi makamlarından izin almak üzere başvuruları yaptıklarını belirtti. Sefer, "Düsseldorf ve Köln kentlerinin ana meydanlarında 18 Haziran Perşembe günü saat 12.00-14.00 arasında buluşacağız. Başkent Berlin'deki eylemin tarihini de 25 Haziran Perşembe olarak belirledik" dedi. Cumhur Sefer şunları söyledi: "Almanya'nın seyahat yasağı koyduğu Türkiye'nin de içinde bulunduğu 160 ülkenin arasında COVID 19'la mücadelede çok başarılı olanlar var. Vaka ve vefat sayısı çok yüksek olmasına rağmen seyahat izni çıkan İngiltere, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelere nazaran Türkiye, çok daha iyi konumda. Eylemlerimizde biz de buna vurgu yapıp ‘Eşit Muamele İstiyoruz' diyeceğiz. Bu konuda Türkiye tarafından resmi adımların atıldığını, görüşmelerin yapıldığını elbette biliyoruz ama biz yine de bu sürece destek olmak, Türk kökenli acentecilerin sesini duyurmak ve kamuoyu oluşturmak için elimizden gelen herşeyi yapmaya devam edeceğiz. Tüm bunların yanı sıra seyahat hakkımızı hukuki yollardan da almak üzere araştırma yaptık. Hukukçularla yaptığımız görüşmelerde Almanya'ya karşı hızlıca dava açıp sonuç alabileceğimizi ve kazanma şansımızın çok yüksek olduğunu öğrendik; bu davayı biran önce açmak için hazırlık içindeyiz." 18 Haziran Perşembe günü Köln'de yapılacak eylem Roncalliplazt'ta, Düsseldorf 'taki ise Landtag'ta, saat 12.00 ve 14.00 saatlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.
Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kaldırması için protesto eylemlerine 18 Haziran Perşembe günü Köln ve Düsseldorf 'ta başlayacak olan COOP TRR, ülkemizin hukuki yönden de hakkını aramak için dava açmaya hazırlanıyor.

Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kaldırması için protesto eylemlerine 18 Haziran Perşembe günü Köln ve Düsseldorf 'ta başlayacak olan COOP TRR, ülkemizin hukuki yönden de hakkını aramak için dava açmaya hazırlanıyor.

Avrupa Türk Acentacılar Birliği (COOP TRR Int. AG.), Almanya ve Türkiye arasında seyahatlerin yeniden başlaması için girişimlerine eylemlerle devam edecek. Öncelikle her iki ülke makamlarına açık mektupla uzlaşma çağrısı yapan COOP TRR, online imza kampanyası başlatmasından sonra şimdi de protesto eylemleri gerçekleştirmeye hazırlanırken, bir yandan da ülkemizin hukuki yönden de hakkını aramak için dava açacak.

COOP TRR CEO'su Cumhur Sefer, sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştirecekleri protestolara ilk olarak Almanya'nın Düsseldorf ve Köln kentlerinde başlayacaklarını açıkladı. COOP TRR üyesi Türk kökenli acentecilerin katılacağı eylemlerde "Eşit Muamele İstiyoruz" ve "Seyahat Uyarısı Kaldırılsın" yazılı pankartlar taşıyacaklarını ifade eden Sefer, eylemlerine Biefeld, Berlin, Münih ve Stuttgart'la devam edeceklerini, bunlar için Alman resmi makamlarından izin almak üzere başvuruları yaptıklarını belirtti. Sefer, "Düsseldorf ve Köln kentlerinin ana meydanlarında 18 Haziran Perşembe günü saat 12.00-14.00 arasında buluşacağız. Başkent Berlin'deki eylemin tarihini de 25 Haziran Perşembe olarak belirledik" dedi.

Cumhur Sefer şunları söyledi: "Almanya'nın seyahat yasağı koyduğu Türkiye'nin de içinde bulunduğu 160 ülkenin arasında COVID 19'la mücadelede çok başarılı olanlar var. Vaka ve vefat sayısı çok yüksek olmasına rağmen seyahat izni çıkan İngiltere, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelere nazaran Türkiye, çok daha iyi konumda. Eylemlerimizde biz de buna vurgu yapıp ‘Eşit Muamele İstiyoruz' diyeceğiz. Bu konuda Türkiye tarafından resmi adımların atıldığını, görüşmelerin yapıldığını elbette biliyoruz ama biz yine de bu sürece destek olmak, Türk kökenli acentecilerin sesini duyurmak ve kamuoyu oluşturmak için elimizden gelen herşeyi yapmaya devam edeceğiz. Tüm bunların yanı sıra seyahat hakkımızı hukuki yollardan da almak üzere araştırma yaptık. Hukukçularla yaptığımız görüşmelerde Almanya'ya karşı hızlıca dava açıp sonuç alabileceğimizi ve kazanma şansımızın çok yüksek olduğunu öğrendik; bu davayı biran önce açmak için hazırlık içindeyiz."

18 Haziran Perşembe günü Köln'de yapılacak eylem Roncalliplazt'ta, Düsseldorf 'taki ise Landtag'ta, saat 12.00 ve 14.00 saatlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.