Corona Sağlık Emekçilerini Tüketiyor

28.10.2020 - 21:08, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2237+ kez okundu.
 

Corona Sağlık Emekçilerini Tüketiyor

Mart ayından beri ülkemizde hayatımızı olumsuz yönde etkileyen Koronavirüs maalesef sağlık emekçilerinde tükenme noktasına gelmiştir. Hastaneler yeteri kadar personel olmamasına rağmen 24 saat üzeri ve gün aşırı denendi sistemle nöbet tutturulmaktadır.
Mart ayından beri ülkemizde hayatımızı olumsuz yönde etkileyen Koronavirüs maalesef sağlık emekçilerinde tükenme noktasına gelmiştir. Hastaneler yeteri kadar personel olmamasına rağmen 24 saat üzeri ve gün aşırı denendi sistemle nöbet tutturulmaktadır. Nöbet tutan personellerde pozitif vakalar artmakta neredeyse pozitif oldukları için ceza verilecek hale gelmektedir. Aynı odada, aynı gün nöbet tutan temaslı personel temaslı sayılmamakta ve aynı sistemde nöbet tutmaya devam ettirilip Korona ya davetiye çıkarılmaktadır. Bu açıkça hastanelerde personel yetersizliğini göstermektedir. Binlerce mezun sağlık çalışanı atama beklerken iki kesime de yapılan bu zorbalık görmezden gelmelik iş ahlakına uymamaktadır. Çalışan sağlık personeli yeteri kadar uyumaya dinlenmeye zaman bulamıyor. Sürekli nöbetlerle önce kendini, ailesini, iş arkadaşını, diğer hastalıklar için hastaneye gelen hastanın hayatını riske atmaktadır. Bu yüzden onlarca sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Bu sistem böyle devam ederse de maalesef hayatlarını kaybetmeye devam edecekler. Sağlık Bakanlığı kendi emekçilerini düşünmüyor. İş yükünü arttırıyor, temaslıları zorla nöbete devam ettiriyor. Bu yüzden en kısa sürede sağlık emekçilerinin canlarını korumak için gerekli çalışmalar yapılmalı ilk olarak da yeni sağlıkçı alımı yapılmalıdır. Tabii ki sağlık emekçilerinin Korona ile mücadelesi sadece bundan ibaret değil. Canlarını ortaya koyan Doktor, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, tüm sağlık çalışanları ve isimleri hiç dile getirilmeyen hastane temizlik personeli sözde Korona ile mücadele kapsamında 2000 liraya yakın ödeme alacaklardı. Sağlık Bakanı bunu canlı yayında açıkladı. Açıklandı ama maalesef bu da havada kaldı. Net bir yazı olmadığı için sağlık Müdürlükleri kendilerine göre yorumladı. İlden ile ilçeden ilçeye farklılıklar oldu yine olan Sağlık emekçisine oldu. İdareciler nasıl ederiz de emekçiye az ödeme yaparız hesabına girdi. Maalesef bakanın bahsettiği rakama kesinlikle yaklaşan olmadı. Tüm kamuoyunun bilgisine sağlık emekçileri bu zor şartlarda çalışmakta hak arayanlar sözde hastane yöneticileri tarafından mobing uygulamak kan alma, acil, röntgen vs. gibi birimlere sözde Sürgün (sus cezası) Misali çalışmaya yönlendirilmektedir. Sağlık emekçisi susma, hakkını sesini daha da yükselterek ara Takdir Siz Milletin.                                                                                                                            Fatin Iltar Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Antalya İl Temsilcisi
Mart ayından beri ülkemizde hayatımızı olumsuz yönde etkileyen Koronavirüs maalesef sağlık emekçilerinde tükenme noktasına gelmiştir. Hastaneler yeteri kadar personel olmamasına rağmen 24 saat üzeri ve gün aşırı denendi sistemle nöbet tutturulmaktadır.

Mart ayından beri ülkemizde hayatımızı olumsuz yönde etkileyen Koronavirüs maalesef sağlık emekçilerinde tükenme noktasına gelmiştir. Hastaneler yeteri kadar personel olmamasına rağmen 24 saat üzeri ve gün aşırı denendi sistemle nöbet tutturulmaktadır. Nöbet tutan personellerde pozitif vakalar artmakta neredeyse pozitif oldukları için ceza verilecek hale gelmektedir. Aynı odada, aynı gün nöbet tutan temaslı personel temaslı sayılmamakta ve aynı sistemde nöbet tutmaya devam ettirilip Korona ya davetiye çıkarılmaktadır. Bu açıkça hastanelerde personel yetersizliğini göstermektedir. Binlerce mezun sağlık çalışanı atama beklerken iki kesime de yapılan bu zorbalık görmezden gelmelik iş ahlakına uymamaktadır.

Çalışan sağlık personeli yeteri kadar uyumaya dinlenmeye zaman bulamıyor. Sürekli nöbetlerle önce kendini, ailesini, iş arkadaşını, diğer hastalıklar için hastaneye gelen hastanın hayatını riske atmaktadır. Bu yüzden onlarca sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Bu sistem böyle devam ederse de maalesef hayatlarını kaybetmeye devam edecekler.

Sağlık Bakanlığı kendi emekçilerini düşünmüyor. İş yükünü arttırıyor, temaslıları zorla nöbete devam ettiriyor. Bu yüzden en kısa sürede sağlık emekçilerinin canlarını korumak için gerekli çalışmalar yapılmalı ilk olarak da yeni sağlıkçı alımı yapılmalıdır.

Tabii ki sağlık emekçilerinin Korona ile mücadelesi sadece bundan ibaret değil. Canlarını ortaya koyan Doktor, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, tüm sağlık çalışanları ve isimleri hiç dile getirilmeyen hastane temizlik personeli sözde Korona ile mücadele kapsamında 2000 liraya yakın ödeme alacaklardı. Sağlık Bakanı bunu canlı yayında açıkladı.

Açıklandı ama maalesef bu da havada kaldı. Net bir yazı olmadığı için sağlık Müdürlükleri kendilerine göre yorumladı. İlden ile ilçeden ilçeye farklılıklar oldu yine olan Sağlık emekçisine oldu. İdareciler nasıl ederiz de emekçiye az ödeme yaparız hesabına girdi. Maalesef bakanın bahsettiği rakama kesinlikle yaklaşan olmadı.

Tüm kamuoyunun bilgisine sağlık emekçileri bu zor şartlarda çalışmakta hak arayanlar sözde hastane yöneticileri tarafından mobing uygulamak kan alma, acil, röntgen vs. gibi birimlere sözde Sürgün (sus cezası) Misali çalışmaya yönlendirilmektedir. Sağlık emekçisi susma, hakkını sesini daha da yükselterek ara

Takdir Siz Milletin.                                                                                                                           

Fatin Iltar Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Antalya İl Temsilcisi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.